Quantcast
Каракачанов потвърди близките си отношения с Бобокови | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Каракачанов потвърди близките си отношения с Бобокови

Те не хвърляха парите си по яхти и самолети, а ги влагаха в производство, коментира вицепремиерът
3 183
 Илияна Кирилова

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов призна за по-близки отношения с бизнесмените Пламен и Атанас Бобокови, които бяха задържани от прокуратурата заедно със зам. министъра на екологията Красимир Живков по скандала с вносния боклук. Каракачанов отрече да е имал нерегламентирани връзки с братя Бобокови и потвърди появилите се информации, че е кум на сватбата на Пламен Бобоков.

"Когато преди 25 години примерно си станал кум на някой, логично е за 25 години човек да се развие, един става бизнесмен, друг политик, трети става лекар, четвърти журналисти“, каза Каракачанов пред репортери в Шумен, предаде Би Ти Ви. После допълни:  "Не знам точно в какво ги обвинява прокуратурата, но тези хора аз ги познавам като хора предприемчиви, хора работливи, хора, които започнаха от една гола поляна".

"Парите, които печелеха, не ги хвърляха по яхти и самолети, а ги хвърляха и влагаха в разширяване на производството, отваряне на нови работни места. Какво точно има предвид прокуратурата, не е моя работа да гадая. Държавното обвинение има някакви данни или най-малкото съмнения за нещо, остава да го докажат. Всичко останало е търсене на сензации", каза още Каракачанов по адрес на Бобокови.

Късно през нощта в неделя специализираният съд остави в ареста Красимир Живков, както и Атанас Бобоков и други лица, привлечени като обвиняеми по "Боклукгейт". Обвинение има и срещу Пламен Бобоков, но за него прокуратурата определи гаранция от 1 млн. лв. и така си спести публично разглеждане на искане за мярка за неотклонение.

Държавното обвинение твърди, че те са част от организирана престъпна група, създадена с користна цел.

Междувременно новият зам.министър на екологията - Славея Стоянова, която бе назначена за поста в понеделник от премиера Борисов, днес официално встъпи в длъжност. Стоянова е магистър на биологичните науки в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. От 2015 г. до момента Стоянова заема длъжността директор на дирекция „Управление на отпадъците и опазване на почвите“ в Министерството на околната среда и водите. Преди това е била главен експерт в същата дирекция. 

Още

ДАНС и МВР влязоха и в Комисията за енергийно регулиране

23.09.2021

968
Мистерия забули опита за сплашване на Румен Спецов
2 г. по-късно в съда още няма дело за "НАПлийкс"