Quantcast
Доган кодира послание към щаба на ДПС с Калашников на Брегович | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Доган кодира послание към щаба на ДПС с Калашников на Брегович

Само преди дни Карадайъ каза по адрес на Борисов: Държеше калашник срещу нас
3 435
 Снимка: Архив

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган пусна кодирано послание към щаба на ДПС чрез видеоклип от известната песен "Калашников" на Гаран Брегович от филма "Ъндърграунд".

Той направи това чрез фейсбук страницата на сегашния лидер на Движението Мустафа Карадайъ. "Музикално поздравление от г-н Ахмед Доган за НАЦИОНАЛНИЯ ПРЕДИЗБОРЕН ЕКИП НА ДПС с "кодирано" послание... ", пише в обяснение към клипа.

Интересно е да се отбележи, че Доган отправя кодираното си послание часове преди рожденния си ден, който е днес и на на който той навършва 67 години. 

Само преди дни председателят на ДПС Мустафа Карадайъ си послужи с много остра реторика срещу Бойко Борисов на срещите с електората, отново използвайки символиката на "Калашников". Той обрисува картина, в която днешният премиер и лидер на ГЕРБ държи оръжие срещу турския етнос по време на Възродителния процес.

В Тервел пред симпатизанти, припомняйки стари и нови думи на Борисов, Карадайъ казва: "През 1989 г. излязохме на едни мирни протести, нямахме и камък, и тояга в ръцете си. От другата страна държавата какво направи? Изкара танковете и калашниците. Кой беше там? Този, който беше от другата страна, в ръцете си имаше калашник. Беше от другата страна на барикадата. А от нашата страна какво имаше - мирни протестиращи и жертви. И този (...) днес излиза и говори за Възродителен процес, дава акъл на кого - на хората от Добрич, Тервел. Нали го чухте?! Казва "целите на Възродителния процес бяха правилни, методите трябваше да бъдат други". И говори какви методи той ще прилага. И като идват изборите, казва "аз съм гарантът за мира".

 

 

Още

Санкциите на САЩ удрят по ГЕРБ, но не и по ДПС

12.06.2021

7197
"Патриотите" искат забрана на ДПС

11.06.2021

4854
Радев към Карадайъ: Преосмислете понятието "Родина"

08.06.2021

13642