Quantcast
Депутатите извикаха Ахмед Доган в комисията "Росенец" | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Депутатите извикаха Ахмед Доган в комисията "Росенец"

НСО охранявала почетния председател на ДПС четири месеца годишно в летния му сарай
2 196
Ахмед Доган в градината на летния си сарай в "Росенец"

Временната парламентарна комисия "Росенец" реши с 4 гласа "за" и един "против" да извика на изслушване почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Той ще трябва да отговори дали летния му сарай на нос "Чукалята" и постройките към него са законни, предаде БНР.

Председателят на комисията Калоян Янков отбеляза, че в периода от 2016 до 2020 г. Доган е пребивавал в имението си в парк "Росенец" преди да има разрешение за ползване. По думите му не са плащани и данъци.

"Установихме, че от 18 обекта само 4 имат разрешение за строеж. Един от тях има разрешение за ползване, а всички останали нямат никакви документи - нито разрешение за ползване, нито за строителство. Там се е строяло незаконно в изключително големи мащаби. Има триетажни къщи, които са на морския бряг. Те са изцяло незаконни. Няма и документи за строежа на кея", обясни Янков. 

Базата в парк "Росенец" е била ползвана по четири месеца годишно от 2016 до 2020-та от Доган. В този период той е бил охранява от НСО, но липсва информация за основанията за застрашеност, съобщи още Калоян Янков. Тази информация е изнесъл пред депутатите началникът на НСО ген. Емил Тонев, чието изслушване бе закрито за медии. Не е била представена справка колко е струвала охраната на Доган

На заседанието на комисията днес бяха изслушани още областният управител на Бургас Мария Кънева, както и началникът на Дирекцията за национален строителен контрол архитект Влади Калинов. От ДПС определиха това като "предизборно шоу".  "Заседанието е едно предизборно шоу на колегите, които на гърба на господин Доган искат да станат пак депутати. Пожелавам им далеч да стигнат", заяви депутатът Хамид Хамид.

 

Още

ДПС ще поиска вот, след като се договори друга атлантическа власт

22.05.2022

1026
„Галъп“: При избори ДПС ще се бори с „Възраждане“ за третото място

18.05.2022

6137
ДПС обвини ПП, че „жъне с комбайна“ заслугите му за ЕС и НАТО

13.05.2022

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

1405