Quantcast
Цветанов: Борисов се готви да загуби изборите | СЕГА
facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

Цветанов: Борисов се готви да загуби изборите

Според бившия втори в ГЕРБ премиерът не подава оставка заради руските интереси у нас, ДПС и личното му оцеляване
7 743
 МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

Личното му оцеляване и защитата на руските интереси особено по отношение на проектите за АЕЦ "Белене" и "Турски поток" са причината Бойко Борисов все още да е на власт и да не е подал предсрочно оставка. Така бившата "дясна ръка" на Борисов - Цветан Цветанов, коментира в предаването "Денят с Веселин Дремджиев" по ТV+ и TV1 защо премиерът не се оттегли от властта, въпреки няколкомесечните протести срещу него.

Цветанов смята, че Борисов е и заложник на ДПС, с което управлява. "През 2018 г. имаше разговори, на които не съм присъствал. След това на местните избори миналата година се показа, че ДПС и ГЕРБ работеха заедно. Разговорите са били за назначения в изпълнителната власт", разкри бившият зам.шеф на ГЕРБ.

Според Цветанов, който оглавява вече своя партия "Републиканци за България", разходките на Борисов с джипа му показват ясно как се управлява страната. "Управлението е в джипка, далеч от институциите и от държавните символи", посочи Цветанов.  По думите му "няма никакъв диалог с хората, ти си далече от реалността. Това е едно вирутално пространство, което му го създадоха всички онези, които са около него. Единственото, което ги интересува тези хора, е да си изкарат мандата, за да няма предсрочен вот".

Той обаче не отговори конкретно на въпрос не е ли виждал проблемите на управлението, докато беше в редиците на ГЕРБ, които напусна след "Апартаментгейт". Цветанов единствено отговори - "всичко е коментирано".

По отношение на случващото се в държавата около задълбочаващата се коронакриза, Цветанов каза, че "в момента кризата не се управлява, цари пълен хаос в държавата. Бяха пропуснати 7 месеца. Имаме само решение за ковид болниците, което ще е проблем в дългосрочен план. Правителството разшири легловата база в лечебните заведения, но в никакъв случай не подобри качеството. Всеки се оправя самосиндикално".

Бившият вътрешен министър определи като "грозно" противопоставянето между МВР-служители и медици от една страна, и отпускането на детските надбавки за всички семейства.

На въпрос на водещия къде е изчезнала прокуратура през последните няколко месеци, тъй като от нея се очакват отговори на въпроси, свързани с премиера Борисов - като скандала с "пачките пари в спалнята му", както и този с аудиозаписите от лятото, Цветанов отговори, че всички очакваме развръзката на парламентарните избори, но проблемът е в бюджета за следващата година и огромните задължения, които са заложени в него. "5 млрд. лв. дупка 2020 г., 5 млрд. лв. дупка 2021 г., означава, че ще имаме дългова финансова криза. Всички, които ще управляват след него ще носят тази отговорност", даде пример Цветанов. 

Според него по всички действия на Борисов личи, че той се готви за загуба на изборите, но ще излезе и ще каже - "Давах на пенсионерите всеки месец по 50 лв." Държавните пари се харчат безотчетно, смята той.

Като голяма грешка на българското правителство Цветанов определи политиката на българските власти спрямо Северна Македония и присъединяването на страната към ЕС.

20

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Ревизоро подшушна на Борисов да елиминира МРРБ и МЗХГ от водите

27.11.2020

1065 12
Конституцията на ГЕРБ безславно премина в историята

25.11.2020

Обновена

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

7199 53
Конституционната измама на ГЕРБ тръгна внезапно и приключи така

25.11.2020

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

7614 20

Коментари

Billy-Joe Winchester

Няма как Цецоу да е измислил такива сложни, съставни изречения. Някои приятел му е помагал.

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

Личното му оцеляване и защитата на руските интереси особено по отношение на проектите за АЕЦ "Белене" и "Турски поток" са причината Бойко Борисов все още да е на власт и да не е подал предсрочно оставка.

 

Голема глава е Цвъки! Много я брига Русия АЕЦ Белене, чиито реактори са платени. Или Турски поток, който така и така е докаран до Турция и подаването на газ за Европа не зависи от България и нейните хъбове, а от ЕС. Но, виж, за ДПС знае много добре. Но няма как а не спомене Русия, за да оправдае възовете

Hasta la vista

Ма тоз още ли са го прибрали? Ако не в пандиза, то поне да го дадат на психиатрите да поработят по главния му мозък, ако намерят такъв...Баце и руски интереси? Кви руски интереси, като окъка мерията от всякъде...Единственият руски интерес у нас остана да Му скроят шапка, че тогаз да види той кон боб яде ли и магаре в джамия пър@и ли...Но не го правят, щото явно отдавна са ни турили в графата "отписани"...

The Pal
снимка на The Pal

Детето-чудо, което вълците на Акела не успяха да социализират и биде изоставено в с.Шума

dobadoba

Цецо, много си отслабнал, поне на снимката.

Препоръчвам да хапваш по-обилно!...

⚓️

usmivko

Billy-Joe Winchester

Няма как Цецоу да е измислил такива сложни, съставни изречения. Някои приятел му е помагал.

 

Най-добрият приятел на политици и журналисти е $. Когато се съберат се получава медийно-мутренско управление. 

Погледни само как Цецо е коментирал миналото си: всичко е коментирано,  естествено купената журналистика се е съгласила. Вече го бях писал в сайта...тече медийното изпиране на Цветанов и сие.

hristob

айде у асансьоро!

 

Тъпото е, че ще се намерят безпаметни идиоти, които ще гласуват и за тоя

AliBabah

Ако този събере гласове и влезе в парламента след всичките простотии, които стори, след десетките разбити съдби и бизнеси за да начеше комплексите си от помощното у-ще, след стотиците хиляди, които плащаме заради горното, след наглостта му покрай апартаментите, след масовото подслушване заради лични и бизнес интереси  ... е, наистина си заслужаваме и Боко, и Цвък и всичките калинки покрай тях.

риболовец 5

   Бойко ще направи 50-те лева 100 и тогава 1,5 милиона пенсионери ще са твърдо за него.

   

 

usmivko

hristob

айде у асансьоро!

Ворисов и Цветанов се качиха с един и същ асансьор, нормално е да излетят и двамата от политиката.

Колкото и да се опитват гербавите да се дистанцират..бо-цо е скачен съд.

аиг3

Цецо разбира се е прав, защото е участвал лично в осъществяването на тези деяния. Хайде, може би, якото драпане за руските проекти май е по-скоро след остракирането му.

А за тези, които се съмняват, че Борисов защитава финансовите интереси на ДПС, които съвпадат с руските, да си припомнят как си промени мнението на 180 градуса. От гордостта, че спрял три руски проекта, до яко лобиране пред ЕС за "Български(даже творчество прояви) поток". Работата, по който на наша територия се осъществява от руска фирма с арабски камуфлаж. И не е официално спряна дори след като САЩ обявиха санкции срещу предприятията работещи по проекта. Само снишаване и мишкуване. В същото време шумно представяният интеконектор се мота от години и няма да заработи поне в рамките на този мандат на Борисов.Най-вероятно тръбата на потока ще е готова преди връзката с Гърция. Нищо, че последната е  по-къса и по нея се работи от години

 

Ядрената енергетика пък мина през няколко фази. От "гьола" в Белене, чудене какво да го правим реактора и обезщетение за Росатом, през 7-ми(американски) блок в Козлодуй до сериозен ангажимент(доколкото е възможно за ГЕРБ) за Белене. Последните глупости за малките реактори в Козлодуй бяха само допълнение, за подмазване на другите шефове. Та не бе, съвсем не следва руските интереси в енергетиката Борисов.

А т.нар Балакански поток е нужен на Русия, за да изнася газ към Западните Балкани, Унгария и Италия. Защото досегашната една тръба(трябваше да са две) захранва само Турция, при това с намален капацитет, защото турците се снабдяват и от Азербайджан

old war horse
снимка на old war horse

тръбите са две, колега, а се предвиждаше да се разширят до четири!

Звън®
снимка на Звън®

The Pal 18/11/2020 - 18:32 (нов)

Детето-чудо, което вълците на Акела не успяха да социализират и биде изоставено в с.Шума

Флориан е еквивалент на индийското чудо Маугли, описано от Киплинг в дописка до в-к Сега. Пипонестото отроче, припознато по-късно като фон Вършецки, се ражда в годечкото село Шума. Родителите на Флориан са служители на държавна сигурност. Баща му е високоиздигнат шофьор-ударник, а майка му - единствената   машинописка в ЦК на БКП, преписваща най-секретните документи на брайлова азбука. При неделна разходка в  широколистна гора край село Смолча, родителите му са нападнати от скитащи партизани. За да спасят от гладна смърт, те изоставят рожбата си до едно изворче. Невръстното пеленаче е намерено от скитащ вълк на име Шерхан фон Вършецки, вписан в червената книга. Той го отглежда, възпитава и по-късно осиновява. Учи го на четмо и писмо, дава му първите уроци по гимнастика. Скоро Флориан става първият българин, който с лекота изпълнява опасния молитвен скок „Цукахара с чупка в кръста“. Впечатлен от умението му е и банкянският владетел от 21-ви век Тиквоний I Хипертоник. Той го кани за свой побратим като настоява Флориан да се откаже от вълчите си роднини. 40 годишният юноша е изкушен. Напуска родата си и се присъединява към глутницата на Тиквоний. Там той е забелязан от когото трябва и скоро става редовно канен на молитвени закуски в далечната Америка. Там удивлява всички с изпълнението на прочутия си молитвен скок Цукахара. Това не се харесва на побратима му Тиквоний. Той кара придворната вълчица, майор Шехерезада, да го изнасили многократно. После същото с него прави и одъртялата пантера Багира Цачева. Флориан изпада в нервна криза. За да оцелееи изтрие тези гадни, позорни спомени, той си купува пентхауз. Цялата му фасада е декорирана текста на Сура 92 "Ал-лайл" (Нощта). Новото му жилище има и смарт-асансьор с поколо - китаец с изкуствен интелект, произведен във фабриката в Гуанджоу. Пиколото се оказва агент на Гоминдан и му подсказва как да отмъсти на коварния Тиквоний. Внушава му да създаде нова партия. После лесно ще може да унизи Тиквоний - ще задигне атомните му реактори и ще ги предаде на вторични суровини. За да разберете какво става след това - четете в-к "Сега"!

Banana Joe
снимка на Banana Joe

Звъъъъъъън 👍👍

 

"А който е скъперник и не се покорява, и отрича Дженнета, ще го улесним към нещастието и пропадне ли - неговото богатство не ще му помогне"  (8-11) - точно зад зарядното за бутонели :-))

БайТикваотселоНанкя

Според бившия втори в ГЕРБ премиерът не подава оставка заради руските интереси у нас, ДПС

 

Десет години досега Цвъки дълбокомислено обясняваше, че оставката на Бате му Бойко я искат ДПС и руските интереси. И че руските интереси го биле свалили от власт, първия път. И всичките медии най-послушно и с ентусиазъм по комсомолски рапортуваха прозренията Цецови. 

Сега Цецко говори точно обратното, а медиите отново послушно и ентусиазирано ретранслират прозренията му. Не знам, това ли значи "качествена журналистика" обективна и независима журналистика?

 

 

paragraph39

аиг 3

/:/ А т.нар Балакански поток е нужен на Русия, за да изнася газ към Западните Балкани, Унгария и Италия. Защото досегашната една тръба(трябваше да са две) захранва само Турция, при това с намален капацитет, защото турците се снабдяват и от Азербайджан...

.......................................................................................................................

Можеш ли да обясниш, с думи прости и нормална Логика:

Защо и как Русия ще ИЗНАСЯ руски газ за държави или частни фирми в тях, които НЕ искат да внасят руски газ?!

А?!

А ако тези държави или частни фирми в тях ИСКАТ да внасят руски газ, защо Русия да НЕ задоволява нуждите и исканията им?!

А?!

И още: по тръбата "Балкански/или "Български"/ поток" руски газ-собственост на Русия ли ще тече, или руски газ-купен и собственост на Турция?!

А?!

 

аиг3

Кой е казал , че не искат. Доколкото знам Унгария поне със сигурност иска. За Сърбия е ясно. За Италия не съм проверявал. По тръбата през България ще тече руски газ. Аз собствено нямам нищо против някой да си купува руски газ, петрол, дренки, самовари...Но какво общо има това с дописката и още повече с моето мнение е, че Борисов по някаква причина стана радетел за руските проекти. 

Доц.Трътлев

...,че Борисов по някаква причина стана радетел за руските проекти. 

 Новочока, новичока. Всеизвестно е, че Боко е страхливец, а и руснаците не забравят.

boot

А някой задавали си въпроса че подобна "креатура" а и всички политици в българската политика са избрани от нас българите... и кои са грешниците-наивници?

Chihi

Бойко е такава кукла на конци. Понякога ми става даже жал за него. НО... той и ДОЛНИТЕ  Депесари трябва да си платят! Това е мечтата на всички нас, които искаме промяна... и ще си я извоюваме!

Влез или се регистрирай за да коментираш