Quantcast
Борисов прати МГЕРБ да стават партизани срещу фашизма тук | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Борисов прати МГЕРБ да стават партизани срещу фашизма тук

Георг и младежите на партията да са като ремсисти, нареди бившият премиер
8 017
Лидерът на МГЕРБ Георг Георгиев пази от протести къщата на Борисов в Банкя.

Младежката организация на ГЕРБ да сформира партизански отряди, нареди лидерът на партията Бойко Борисов по време на среща в Търговище с негови симпатизанти, която се излъчваше на живо. "Казал съм: Георг, излизате в нелегалност! Ставате като ремс (Работническият младежки съюз) едно време - нелегална организация за борба срещу фашистите. Те проповядват фашизъм в момента!", ядоса се бившият премиер. После успокои младежите: "Крийте се, ще ви носим кашкавал, сирене, прясно мляко". "През нощта ще нападнете мандра като ятаци и айде тук в шумата", даде наставления той на бъдещите партизани.

По повод упреците от управляващите, че паниката с горивата се създава умишлено чрез спонсорирани постове в социалните мрежи от МГЕРБ, Борисов заяви видимо ядосан: "Представяте ли си аз да бях казал, че ще арестувам младежкото БСП. Знаете ли какво щяхте да правите - предавания, живи връзки, интернети, сателити, от тук, от там, от най-малкия до най-големия, с роднини, с баби, дедовци". 

Борисов изненадващо похвали бившия военен министър Стефан Янев, чието управление като служебен министър-председател премина под постоянни атаки от страна на ГЕРБ. "И това е политиката на Радев. След като изчегъртаха ГЕРБ, системните парти, разцепиха БСП на две, сега със Стефан Янев, с когото винаги съм работил добре", заяви бившият премиер.

Освен това призова за премерено отношение към Русия. "Не може да обиждаш Русия. Ние трябва да сме много премерени. Не ние казахме, че Русия е бензиностанция с ракети", заяви Борисов, като уточни все пак, че Владимир Путин е предизвикал война и ГЕРБ не го харесва. Думата взе и бившият енергиен министър Теменужка Петкова, която отбеляза, че се гордее, че не е завършила Харвард.

 

Още

Борисов: Ако Радев върне Изборния кодекс, ГЕРБ ще му гласува ветото

06.12.2022

Обновена

11354
ПП и ДБ са на косъм да провалят най-важното - демонтажа на ГЕРБ

05.12.2022

ДИЯН БОЖИДАРОВ

16099
С 55 на 5 гласа "Да, България" отказа на ГЕРБ

03.12.2022

12303