Quantcast

Медия без
политическа реклама

БАБХ затвори 3 заведения за неспазване на мерките

13 Май 2020
Илияна Кирилова

Агенцията по храните е затворила три заведения за бързо хранене заради нарушение на противоепидемичните мерки, съобщават от ведомството, цитирани от БНР. Над 800 са направените проверки от инспектори на агенцията, издадени са над 100 предписания и един акт.

Всекидневните проверки продължават. Летните температури и разхлабването на мерките напълниха ресторантите в София. БАБХ и РЗИ са контролните органи, които проверяват за спазването на правилата.

В репортаж за "Дойче Веле" за ситуацията в България германски журналист пише, че немските власти ще бъдат шокирани, ако се разходят по централната софийска улица "Витоша" и видят как българите се отнасят към мерките за безопасност. "Ако можеше да се разходи и да види какво се случва по софийския булевард "Витоша", германският здравен експерт Карл Лаутербах сигурно би изпаднал в криза", пише Франк Щир в началото на статията си и пояснява: "Лаутербах вече седмици наред предупреждава телевизионните зрители, че трябва да са подготвени за продължителни извънредни мерки, които може да траят с години, че трябва да ограничават контактите и да се държат на дистанция, за да се справят с вируса. Но софийският булевард на заведенията е направо претъпкан, а хората си дишат във врата", коментира авторът, който живее в София и е отличен познавач на България. 

Още по темата