Quantcast

Медия без
политическа реклама

40 души са обгазени при сблъсък на протестиращи и полиция в София

27 Яну. 2020Обновена

Протест на перничани срещу водната криза

Posted by Сега on Monday, January 27, 2020

Поне 40 души бяха обгазени при сблъсък между протестиращите срещу водната криза в Перник и полицията пред министерството на регионалното развитие, съобщи БГНЕС. 6 линейки са мобилизирани и се търсят още, за да окажат помощ на пострадалите. 40 души са обгазени, те ще бъдат транспортирани до ИСУЛ, където има очна клиника, съобщава агенцията.

Двама полицаи са ранени. Единият е с контузия на главата и е откаран в "Пирогов". На място от Спешна помощ са помогнали на 30 души, като са им поставили капки в очите, пише още агенцията.

До напрежението се стигна, след като протестиращите се опитаха да влязат в сградата на министерството на регионалното развитие и благоустройството. Стигна се до сблъсък между тях и полицията. 

Протестиращите поискаха министърът и зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова и Николай Нанков да излязат и да говорят с тях. Събралите се граждани дадоха на двамата 15 мин. време да слязат при тях и след като това не се случи, хората се опитаха да влязат в министерството. Охраната успешно ги отблъсна.

Протестиращите, основната част от които са от партия "Възраждане", скандират „Искаме ги тук“ и „Оставка със затвор“. Шествието се отправи към сградата на Министерски съвет. Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов настоява за наказателна отговорност на виновните за кризата. Речта му бе прекъсвана от възгласи Оставка. Костадинов отправи политически призиви и подканяше протестиращите да скандират: Възраждане. След като изпяха химна, демонстрантите започнаха да се оттеглят. Пред журналистите по-късно Костадинов каза, че и него са го пръснали със спрей, но не вини полицаите - изпълняват заповед. "Но от какво се страхуват министърът и зам-министърът? Виждате ли тук заплашителни хора?! Ето сега сме пред Министерски съвет. Бойко Борисов бил в Полша. Кой управлява държавата? Има ли пилот в самолета, питам аз", заключи Костадинов.

Протест на перничани срещу водната криза

Posted by вестник Сега on Monday, January 27, 2020
С мощни скандирания за оставки десетки протестиращи се събраха пред сградата на Министерство на регионалното развитие в София."Министерство на Разграбването,...

 

Още по темата

ОЩЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

За пръв път от години се готви скок на данъци и осигуровки

27 Септ. 2023

Управляващите обещаха по 140-150 хил. лв. на напуснал миньор

29 Септ. 2023

Местни избори 2023: Кой срещу кого

27 Септ. 2023

Съд отмени европейските заповеди за арест на шефове на "Нексо"

28 Септ. 2023

Столична община разреши високи блокове в завод "Витоша"

30 Септ. 2023