facebook
twitter

Горещи новини

България е кандидат да приеме новата Европейска агенция по труда

1313
БГНЕС

България е кандидатствала да приеме новата Европейска агенция по труда. Министерство на труда и социалната политика вече е подало заявление за това, обяви евродепутатът Ангел Джамбазки пред български журналисти в Страсбург, където тече последна сесия на настоящия Европарламент. Евродепутатите гласуваха днес регламента за създаването на новата Европейска агенция по труда.

Европейският орган по труда (European Labour Authority, ELA) ще има персонал от 150 души и ще е с бюджет от 52 млн. евро. Решението за домакинство на агенцията ще се вземе през юни от страните-членки.

Новата агенция ще допринася за насърчаване на справедливост и взаимно доверие в рамките на вътрешния пазар, като гарантира, че правилата на ЕС се прилагат по справедлив, прост и ефективен начин. Тя ще подпомага държавите членки по въпроси, свързани с трансграничната трудова мобилност, включително правилата за свободно движение на работници, командироването на работници и координирането на системите за социална сигурност. Европейският орган по труда ще засили също така сътрудничеството между държавите членки в борбата с недекларирания труд. 

Новият европейски орган по труда ще е оперативна агенция и основно ще съдейства и спомага за взаимодействие между отделните инспекции по труда, за да се предолее разкъсването на контрола върху договорите за работа на мобилните работници,които често са обект на грубо погазване на права, коментира евродепутатът Георги Пирински (С§Д), който е участвал активно в преговорите със страните членки по регламента за новосъздадения орган.

България вече кандидатства да поеме евроагенция - тази по лекарствата, която трябваше да напусне Лондон заради Брекзит. Страната ни беше неподготвена за това домакинство и агенцията се премести в Амстердам. Джамбазки коментира, че тогава кандидатурата била изложена на 3 страници, което е несериозно и изтъкна като друг аргумент срещу кандидатурата ни непризнаването на еднополовите бракове.

Евродепутатът Сергей Станишев, лидер на ПЕС, също изтъкна необходимостта България да се яви добре подготвена в надпреварата за европейския орган по труда. 

 

 

21

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Над 100 съдии искат дисциплинарно преследване срещу Гешев и извинение от Данаил Кирилов

15.11.2019

1250 13
Държавата ще стимулира с до 1200 лв. върнали се българи от чужбина

15.11.2019

1406 37
50 от БСП искат оставката на Корнелия Нинова

15.11.2019

1247 38

Коментари

GrH

Признаването и практикуването на еднополови бракове /ГЕРБ с ОП, ГЕРБ с ДПС и ГЕРБ с Воля/ очевидно вече ни осигурява преднина👍

Augereau

Джамбазки коментира, че тогава кандидатурата била изложена на 3 страници, което е несериозно и изтъкна като друг аргумент срещу кандидатурата ни непризнаването на еднополовите бракове.

 

Е как няма да си вкара част от малоумната идеология като причина за неуспеха ни. А това че кандидатурата представляваше реално едно писмо от Бойко Борисов, мърливо сканирано накриво и приложено като "кандидатура" - няма значение. Еднополовите бракове са виновни за всичко на некадърниците в администрацията ни. През това време другите градове бяха направили презентации за чудо и приказ с подробни статистики, данни, силни страни на съответния град, списъци с международни училища за семействата на бъдещите служители на агенцията, видеа представящи града и какво ли още не - това няма значение. Те се класираха по-добре, защото признават еднополовите бракове. Ма, много ясно. 

 

Тъпо, тъпо, та дрънка. 

Който се интересува може да разгледа кандидатурите, сравнете софийската с която и да било друга кандидатура:  тук: https://www.consilium.europa.eu/en/policies/reloca...

Сравнете това: https://www.consilium.europa.eu/media/21828/bulgar...

примерно с това:

https://www.consilium.europa.eu/media/21809/barcel...

Или айде, да не бъдем максималисти, ето кандидатурата на хората от нашата черга: 

Атина:

https://www.consilium.europa.eu/media/21807/athens...

Букурещ:
https://www.consilium.europa.eu/media/21817/buchar...

Мда, сигурно непризнаването на еднополовите бракове е била една от причините. Щом това ви кара да се чувствате по-малко жалки. Ангел Джамбазки е типичен пример за гнусен популист - нахакан, посредствен, незачитащ фактите и търсещ начин по всякакъв начин да прокара черно-бялата си идеология, независимо от темата. Дори в тема за кандидатура за приемане на международна агенция по лекарства, успява да спомене гей бракове. Гнусно същество. 

ablepsia

Както обикновено, бързайки да ни  уведомят за броя на  персонала и бюджета, селкорите са изтървали най-важното  - каква е тази агенция? По лайкучката ли?

Дзопино

абе Новата Агенция бе... то си пише.  Новата. 

Васик

Продължава дресирането на лабораторните мишки чрез повторението на кодовата фраза "еднополови бракове". Новата агенция няма име и предмет, но има бюджет. Министерството на труда и социалната политика ще бъде домакин на агенция на Европейския съюз? Това звучи много логично. Джамбазки някаква независима информационна агенция ли е? Нещо му е много ограничена информацията.

Звън®
снимка на Звън®

Новата европейска агенция "Междувидова хибридизация" започва дейността още тази година. Тя ще ръководи и координира опитите в областта на изкуственото осеменяване и междувидовата хибридизация на животните. Нейната главна цел е създаване на хибрид между човек и шимпанзе. Според европейските директиви това ще е образецът на новия европейски гражданин, съчетаващ в себе си непретенциозността  на маймуната с лежерната похотливост и мързел на човека.

Св. Ихтамнетий
снимка на Св. Ихтамнетий

Не става ясно  тогава защо продължаваме да кандидатстваме, щом еднополовите бракове са били пречката?

 

Иначе става дума за

 

Очаква се България да се кандидатира за седалище на нова служба на ЕС – Европейски орган по труда (European Labour Authority (ELA)). Решението е взето на оперативно заседание на МС в началото на февруари т.г. Срокът за подаване на предложения е 6 май 2019 г. Гласуването ще се проведе вероятно в началото на юни, на заседание на Съвета на ЕС по заетост, социална политика, здравеопазване и потребителски въпроси.

Предложението за регламент за създаване на Европейски орган по труда е от 13 март 2018 г. Основна цел на новата агенция ще бъде оказването на съдействие на държавите членки и на Комисията по въпроси, свързани с трансграничната трудова мобилност и координиране на системите за социална сигурност в рамките на ЕС. Част от задачите на новата агенция са свързани с контрол по спазването на правилата при командироване на работници при предоставяне на услуги. Очаква се броят на служителите в новата агенция да надхвърли 140 човека в рамките на следващите 5 години.

https://offnews.bg/politika/vazmozhnost-za-nova-ag...

Sir Mano

"Новата агенция" ....

Мале, мале ...

Памфуций
снимка на Памфуций

Тая "новина" я узнахме от Станишко още миналата седмица , тая седмица пак я "научихме" от Джамбазки, а след неколко дни некоя европейска снаха може още веднъж да ни извести..... 

sega_reader

Май се отвори началнически пост за дебелото Лили. И без това няма къде да си отваря устата.

Direktiva

Еднополовите бракове едва ли ще ни разрешат и тази агенция! 

JR

Агенция по какво бе, Геле? По стандартизиране на черпаците и суджука нямаме равни!🎃🎃🎃

 

bD

Затова има БРЕКЗИТ . Британците не искат да бъдат даже съветвани от 10-то разредни чиновници и бивши безработни несретници и некадърници. 

GrH

Хм, не било "нова агенция", а орган😚

Zmeja

Не разбрах само какво е връзката между лекарствата и еднополовите бракове и ако има такава, дали няма връзка и с новия европейски орган.

Звън®
снимка на Звън®

Според директива 38/EU-2018, препоръчително е чиновниците от европейските агенции и органи да се придържат към еднополови бракове. Членовете на новата агенция по труда са подбирани след приемане на посочената директива. Поради това, над 80 % от служителите й са с еднополови бракове. Страната-домакин на този орган трябва да официално да допуска еднополово съжителство и произтичащете от него особености.

Памфуций
снимка на Памфуций

Връзката е, че де що обратни имаше в агенцията за лекарства гласуваха против България, щото не била "gay friendly" и не признава браковете им. Щото все пак питаха работещите в агенцията в кой град предпочитат да работят. Но накрая не това се оказа решаващият критерий.

Разбира се, като оставим настрана тая дреболия , напълно формалната българска кандидатура , както и елементарната съпоставка между условията за живот в София, сравнени с градове като Амстердам и Милано (които се очертаха като основни претенденти), бяха основните фактори за крайното решение. 

Johnny2965

България е кандидат да приеме каквато и да е агенция! Стига да ѝ дадат.

ШКОЛНИКА МАРЕК

Трябва да признаем еднополовите чракове и при кандидатстване за някоя нова агенция, това ще бъде сериозно предимство. Да им.... на еврокритериите, поне на тези, които обяснява Джамбазки. Истината е, че   броят на еврочиновниците, които имат желание да работят в София, е прекалено ограничен. Други май ги е страх от прегръдките на ВОЖДА, който награбва на бърза ръка не само гостуващите политици, но и домакините при НЕГОВИ визити. Впрочем биха могли да ни отпуснат една дребна агенцийка. Да речем по изследване и противодействие  наглостта и безочието  на политици. Ама като че ли ни нямат чак толкова доверие.

Хулиган

Да дойдат и дано забележат, че поне половината работещи са като крепостни селяни на шепа феодали...

http://www.drago.info/

Предводител на ...

.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×