Quantcast
БСП: 1 лв. субсидия цели опозицията да бъде унищожена преди местните избори | СЕГА
facebook
twitter

Горещи новини

БСП: 1 лв. субсидия цели опозицията да бъде унищожена преди местните избори

960
Илияна Кирилова

Целта на предложението за субсидия от 1 лв. е опозицията да бъде унищожена преди местните избори, каза зам.-председателят на парламентарната група на „БСП за България“ Драгомир Стойнев (вторият отдясно на снимката) след среща с ДПС за размера на партийните субсидии, предаде "Фокус“. „Проведохме среща с ДПС относно актуализацията на бюджета, чухме и техните предложения за второ четене, както и те нашите“, обясни Стойнев. Според него е хубаво да има диалог, за да се разбере кой на каква позиция е, кой какви идеи и ценности защитава. „И двете политически сили се обединихме да продължи европейският модел на финансиране на политическите сили, но в крайна сметка всичко зависи от управляващите и правителството“, каза още Стойнев.

Според него вече личи ясно, че управляващите няма да отстъпят. „Идеята е още в петък да бъде гласуван законопроектът и преди 1 юли да бъде одобрен, така че опозицията да не може да получи това финансиране, което е залегнало в нейния личен бюджет. Това финансиране отговаря на банките кредиторки, които са ни заели своите средства да ги използваме в предизборната си кампания. Целта е ясна – опозицията да бъде ликвидирана и унищожена преди едни толкова важни избори като местните, които предстоят. За нас е важно и затова апелираме към управляващите - нека тази промяна да бъде съпътствана с един продължителен диалог. Нека не се бърза. Прокрадва се идеята дайте да смачкаме опозицията за местните избори, ако може да ги ликвидираме, а след това към края на годината отново да върнем дебата и да върнем субсидията, защото видяхме, че сгрешихме“, каза Стойнев.

Зам.-председателят на парламентарната група на БСП посочи още, че партията ще направи всичко възможно, за да се разбере какво се случва в страната. „Навремето един бивш лидер на ГЕРБ говореше за едни евроатлантически ценности, ако диктатурата е евроатантическа ценност – здраве му кажи“, допълни Стойнев.

Ключови думи:

БСП, партийни субсидии, ДПС

Още

Санкциите на САЩ удрят по ГЕРБ, но не и по ДПС

12.06.2021

6966
"Патриотите" искат забрана на ДПС

11.06.2021

4780
Държавата пак ще тества за чума оцелялото стадо в Странджа

10.06.2021

2100