facebook
twitter

Горещи новини

Бойната авиация на Русия се превъоръжава с изтребители от пето поколение

8671

Президентът на Русия Владимир Путин нареди Въздушно-космическите сили на страната да бъдат въоръжени с нови машини, включително с изтребители от пето поколение Су-57. Производителят направи отстъпка от цената и руският бюджет ще може да купи почти пет пъти повече такива самолети от предвиденото, пише "РБК".

До 2028 г. с изтребители Су-57 трябва да бъдат преоборудвани най-малко три полка от руската армейска авиация, заяви Путин на военно съвещание в Сочи. Главнокомандващият разпореди в същия срок да се модернизира и нейният хеликоптерен парк с най-малко 100 съвременни бойни летателни апарата Ми-28НМ.Руски те многоцелеви изтребители Су-35С и Су-57 са "машини с уникални характеристики, най-добрите в света", отбеляза президентът.
Държавната програма на Русия за покупка на въоръжения предвиждаше войските да получат 16 Су-57 до 2027 г., напомня вестникът. Печатът обаче цитира уточнение на Владимир Путин, че военната промишленост прави двайсетпроцентова отстъпка от цената, благодарение на което ще бъдат купени 76 такива самолета.

Су-57 е първият руски изтребител от пето поколение; точните му характеристики не се съобщават. Знае се, че самолетът може да носи оръжия от клас "въздух-въздух" и "въздух-земя". От февруари 2018 г. машини от този модел се изпробваха в бойни условия в Сирия, припомня "Известия". По данни на "Комерсант" договорът за покупка на 76 изтребителя Су-57 е на стойност около 170 милиарда рубли. "Това го прави най-големия в историята на авиацията и гарантира, че мощностите на авиационния завод в Комсомолск на Амур ще бъдат натоварени най-малко десетилетие напред. Споразумението може да бъде подписано в присъствието на президента по време на въздушно-космическото изложение МАКС-2019" през юли т. г., добавя всекидневникът.

Изявлението на Путин поражда куп въпроси у военните експерти, коментира специализираното онлайн издание "Авиа"."76 изтребители Су-57, приети на въоръжение в Русия, няма да могат дори да оправдаят изцяло средствата, отпуснати за разработка на този боен самолет. А да не говорим, че десетки милиарди рубли са отишли само за създаване на двигателя от т. нар. втори етап", заявява специалист, цитиран в статията. В рамките на проекта Су-57 първоначално бе предвидено да бъдат създадени почти хиляда бойни машини от пето поколение, повечето предназначени за износ. Обаче Китай, Индия, Иран и Южна Корея се отказаха от намерението да купят руските бойни самолети, посочва "Авиа".

144

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Руски изтребител се разби при тренировъчен полет

24.12.2019

1832
Я Херо да дойде тука!

21.11.2019

634
Два самолета се сблъскаха на летището във Франкфурт

17.11.2019

927 4

Коментари

Страници

ЗИП
снимка на ЗИП

76 машини е добра сделка. Явно решаващо се е оказало намалението на цената от производителя.

 

Сега трябва да почнат да се търсят външни пазари и Турция е един от най-важните кандидати !

 

 

Душко

Те КАФЕ машини нямат , пият чай от реактивни самовари, самальоти ще ми правят !  Гладните бунтове на медсестрите вече почнаха !

Дагоев

Аланкоулу, бунтуват се нашите сестри бе. Иначе ние ще купим 6 друг път. Как да ти налея, че ако не се страхува врагът от теб най-малкото зло са санкции. Между другото Русия не е много глобализирана и се справя. Китайците да му мислят и САЩ

Стоф

Да бяха се напънали да произведат нещо годно за гражданска употреба, а самолети да си купят от Локхийд Мартин. Всичките им проблеми биха изчезнали. 

Мунчо_Огнянов

"...самолети да си купят от Локхийд Мартин..."

.

Това го изпробахме и тук, в България, ама нещо не ни се получава, въпреки, че нашите "свалигащи" цяла конференция с посланика и Роско бяха организирали!

Не щат и не щат американците да си продават 40-годишните  дръндолети на безценица, па ако ще и да е на човека дето е "спрял три руски енергийни проекта" заради тях!

inventus

Те проблеми нямат приятелю! Което не може да се каже за тебе.

Zmeja

Горе-долу по това време ние ще получиме ефките - "най-добрите самолети в свита". Да му мислят руснаците!

Утринен зов

Хм. Излиза около 16 самолета за 1 млрд. лв. А  ние 8 таратайки за минимум 1.8 млрд. Аферим Герб, машалла .

®AZOR
снимка на ®AZOR

***

пощаджията

Мноо си досаден с глупостите за Радев. 

Виж, земи нещо за таа обсесия, че може да се окаже опасна.

И нищо не споменаваш за Него в таа връзка, не ти разрешават ли?

Седем с един...

Да, ама наш'те са мириканскиии! Нъц...

ЗИП
снимка на ЗИП

Като де факто "глобален жандарм" Русия трябва да има могъща армия с която да държи "под контрол" САЩ !

 

Пък и руското КПД се оказа, че е изключително. С 46 милиарда долара бюджет Русия е "сковала" Вашингтон по цялата земята - От Сирия до Венецуела !

 

:)

редник

Приблизително цената на 1 брой Су 57 е около 60 млн лева или за 1,7 млрд можем да купим поне 28...

 

Дали точно Су 57 ни трябва или МиГ 35 е друга тема...

onzitam

Производителят направи отстъпка от цената и руският бюджет ще може да купи почти пет пъти повече такива самолети от предвиденото, пише "РБК".

 Приблизително цената на 1 брой Су 57 е около 60 млн лева или за 1,7 млрд можем да купим поне 28...

Приблизително....колко да е приблизително? Приблизително ако производителят реши да направи и на нас остъпка в цената, в размер на пет пъти......! 

Диагностик

Обаче Китай, Индия, Иран и Южна Корея се отказаха от намерението да купят руските бойни самолети

 

Нищо не разбират от надеждната и икономична руска техника! 

Навярно си нямат и партии като БСП?! 

Мунчо_Огнянов

Ммм, да! F-35, със своите "отлични" летателни и бойни характеристики напълно засенчи всички други разработки! Толкова е невидим, че вече втори месец японци, китайци, американци и руснаци го търсят по дъното на Тихия океан край Япония!

Grim
снимка на Grim

Не е зле, първоначалния план беше за поне 150 броя, но и така е добре колкото до двигателите и системите те ще се изплатят само от износа на СУ 35С. Много жалко, че ние не сме държава и ще купуваме технологично остарели планери с прилично оборудване на двойна цена. Явно АЛ 41Ф е доведен до работно ниво, единствения спорен момент е анти-радарното покритие на СУ 57 много автори твърдят, че Русия не разполага с качествени покрития, но напречното сечение на планера е добро оръжията са скрити във вътрешни отсеци двигателите са раздалечени максимално и скрити дълбоко във фюзелажа така че много специалисти твърдят, че самолета е много по трудно откриваем. Колкото до системата за управление на въоръжението и сензорите самолета е изпитан и готов. Свръхзвуков крейсерски полет, радар с АФАР и то не е само един твърди се, че радарите на борда са няколко освен основния в основите на полукрилата и в опашната част има още радари може би най-добрата система за РЕБ и още куп иновации който ще бъдат използвани в бъдеще така че моето мнение е че програмата ще се изплати многократно, но не от производството на СУ 57.

markoE

 

 

 

 

                                Обаче Китай, Индия, Иран и Южна Корея се отказаха от намерението да купят руските бойни самолети, посочва "Авиа".

 

 

                                         Тия ще се огледат , поослушат и ако всичко върви нормално ще почнат да купуват . Падналата край Япония ефка намериха ли я ?

Сгугню
снимка на Сгугню

Държавната програма на Русия за покупка на въоръжения предвиждаше войските да получат 16 Су-57 до 2027 г., напомня вестникът. Печатът обаче цитира уточнение на Владимир Путин, че военната промишленост прави двайсетпроцентова отстъпка от цената, благодарение на което ще бъдат купени 76 такива самолета.

Нещо Путин и в сметките хич го няма, освен че го няма и като управник.

Намаление на цената с 20% би имало като следствие възможност за закупуване на с 20% повече единици или в случая вместо 16 - 19 самолета. разликата от 19 до 76 не се дължи на намаление на цената, а ще е пак за сметка на руския данъкоплатец с вдигнатата възраст за пенсиониране и спадащия жизнен стандарт.

 

"76 изтребители Су-57, приети на въоръжение в Русия, няма да могат дори да оправдаят изцяло средствата, отпуснати за разработка на този боен самолет. А да не говорим, че десетки милиарди рубли са отишли само за създаване на двигателя от т. нар. втори етап

А някои форумни русофилиати редовно обясняват колко скъпа била програмата за разработка на Ф35!

 

Обаче Китай, Индия, Иран и Южна Корея се отказаха от намерението да купят руските бойни самолети, посочва "Авиа".

Е що така тия страни не са оценили качествата на тоя самолет, който, отново във виртуалната измислена и пожелателна вселена на форумния русофилиат е най-супедупер самолета у света?

При тва 2 от тия страни са руски съюзници и приятели (Рускит и прочее простотии), Индия е  неутрална и само Ю.Корея е близка със САщ. Тоест отказите от закупуване на самолетите не може да се оправдаят с американски натиск, както обичат да умиват лицето на Русия форумните русофилиати.

 

Съвсем отделно ще отбележа, че Русия през 2027 ще има стабилно съединение от 5то поколение самолети в своите ВВС. Припомнете ми, откога технологично изостаналите от Русия САЩ имат доста повече от едно стабилно съединение от 5то поколение самолети в своите ВВС?

 

 

dissidentbg

"А някои форумни русофилиати редовно обясняват колко скъпа била програмата за разработка на Ф35!"

 

Дръж се културно и не обиждай форумци.

 

Ф35 има няколко варианта. Този с вертикално излитане е проект Х-35 на Lockheed Martin на базата на Як-141.

През 90-те, когато в Русия имаше бъркотия и развойните бюра не получаваха пари от държавата, бюрото на Яковлев работеше за Lockheed Martin и разработиха Х-35. По-късно, когато Пентагона обяви конкурс за нов самолет и Боинг и Lockheed Martin участваха, Lockheed Martin го спечели с Х-35. Разработиха Х-35 и се получи Ф35.

Sine_metu

Четв., 16/05/2019 - 10:58 (нов)

Сгугню

 

Нещо Путин и в сметките хич го няма, освен че го няма и като управник.

Намаление на цената с 20% би имало като следствие възможност за закупуване на с 20% повече единици

 

Тва да не ти е бакалията? Една мекица един лев, мильон мекици...

Немам време, а и желание, поне приблизително да ти обясня за что иде реч

аиг3

Хайде спри се с твоето незнание. Дори самите руснаци(знаещите такива) не твърдят, че Ф- 35 е копие на як 141.Да конструкторското бюро продава чертежите на Локхид, със сигурност те са проучвани, що се отнася до вертикалното излитане и кацане и само до там. Но дори и в този специфичен параметър ф 35 се различава от як 141. Поинтересувай се как излита вертикално як 14а. Там има едни дюзи, подемни двигатели.. И как Ф 35 с неговия подемен вентилатор. Отделно, че Ф 35 има в пъти по-високи характеристики от прототипа як 142
А другата  умност как първият вариант на ф-35 бил вертикалноизлитащият трябва да си го сънувал, щото никой не си позволява такива свободни съчинения. Всъщност програмата ф 35 включва три много различни самолета. За ВВС, палубен, за морската авиация и Б вариантът(вертикалноизлитащият) за десантните кораби на морската пехота и британския флот. И именно той е най-различен

Сгугню
снимка на Сгугню

Пък и руското КПД се оказа, че е изключително. С 46 милиарда долара бюджет Русия е "сковала" Вашингтон по цялата земята - От Сирия до Венецуела !

Сковала ти е само акъля, видимо.

И не са 46 млрд., а къде 70.

Хулиган

Съюзът между фуражките и търговците на смърт не познава граници...

http://www.drago.info/index.php/2018/02/04/kmeta-p...

Bacho Кольо

Намаление на цената с 20% би имало като следствие възможност за закупуване на с 20% повече единици или в случая вместо 16 - 19 самолета. разликата от 19 до 76 не се дължи на намаление на цената, 

А горното показва само едно - че си добре с материала по математика за 6-ти  клас  и си трагичен откъм елементарното икономическо мислене.

 

 

Manrico
снимка на Manrico

Бойната авиация на Русия се превъоръжава с изтребители от пето поколение.

Уманитарите това глаголно време май го наричат praesens propheticum?

Дзопино

отново манипулативна статия. тези 1000 самолета са планирани изобщо а не само до 2027. ама ако човек чете статията ще си посмисли че вместо 1000 сега 70 ще има... 

 

кой ще купува в бъдеще тепърва ще се разбере. Потенциал има:

 

China is weighing options to buy Russia's new Sukhoi Su-57, a fifth-generation multi-role fighter jet.

Updated: Apr 01, 2019, 04.22 PM IST

 

TURKEY MULLING PURCHASE OF RUSSIAN SU-57 

 

 и т.н., да не копирам само заглавия. Тези неща стават бавно - имам много политика, много пари,

 

Invisible

   А самите руснаци дали пък не са по-склонни техните пари да отиват за производство на граждански самолети?

   Все пак не заслужават да треперят от страх при всяко пътуване с "американски таралясници".

   

Тъмно пиво

Държавната програма на Русия за покупка на въоръжения предвиждаше войските да получат 16 Су-57 до 2027 г., напомня вестникът. Печатът обаче цитира уточнение на Владимир Путин, че военната промишленост прави двайсетпроцентова отстъпка от цената, благодарение на което ще бъдат купени 76 такива самолета.

Тази математика е за онези 80% дето си мислят, че щом Путин го е казал значи е вярно.  Истината е, че с 20% отстъпка Путин може да купи екстра 3.2 самолета. 

dissidentbg

Какво значи "отстъпка".

 

Държават финансира развойните бюра. В случаят става дума за покупка на едро. Колкото повече купиш, толкова цената пада.

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш