facebook
twitter

Горещи новини

Борисов: Румънските туристи докараха чумата!

Протестиращите в село Крушаре не искат по 300 лв., защото "това са парите на народа, а не на Борисов".
15721
ФБ

"Сигурен съм, че чумата я докараха румънските туристи. 57 000 коли влизат от Румъния всеки ден през "Дунав мост". Ходят, ядат, хвърлят. Няма какво да направим. ЗамогнАха се хората. Сега ходим и чистим, чистим", заяви премиерът Бойко Борисов на среща с кметовете на протестиращите срещу чумата села в Пазарджишко, в която участва и земеделският министър Десислава Танева. Миналата седмица шефът на БАХБ Дамян Илиев твърдеше, че вирусът е дошъл от румънски диви прасета, които са преплували Дунава. От миналата година на граничните пунктове с Румъния се проверява всяка кола дали внася месни продукти.

"През много проблеми сме минали през годините и винаги държавата се е справяла. По 300 лева ще получат собствениците на прасета, отглеждани в тип "заден двор", ако доброволно умъртвят животните", каза той и допълни: "Аз насила никого няма да карам!". Но протестиращите стопани от с.Крушаре, Сливенско, не приеха "офертата". "Какви са тези 300 лв.?! Да не са му личните пари?! Ако са му личните пари, добре. Ама не са! Парите на народа са! Това да не е пазар!", каза един от недоволните. Там хората блокираха пътя към магистрала "Тракия" и ще нощуват на щосето. Утре към недоволните от Крушаре ще се присъединят подкрепления от ямболските села.

"На картата се вижда как се разпространява чумата. Борим се от две години с нея. Огромна маса от животни, огромни комбинати. Разбираме какво искат малките кметове, но не мога да слушам някой да ме обвинява, едва ли не, че искаме да убием на някого прасетата. На никого не е приятно това - чума. По-страшно от чума няма. Завладя от Виетнам до Белгия. 16 000 км се пренася вирусът, 200 млн. прасета са унищожени в Китай. "Като излязат и кажат: "Убиват здрави животни". Те са здрави днес...", каза премиерът на срещата в Пазарджик, като подчерта, че след дни това може да не е така, защото болестта се разпространява.

Той се обърна към ветеринарите и свиневъдите и попита има ли друг начин освен настоящия, за справяне с африканската чума.

Аз също не понасям тъжни гледки. И това, което медиите показват, тъжни гледки с малки прасенца и аз имам сърце. И аз искам да си колите прасетата по Коледа. От 25 години и аз гледам прасе. Полагаме огромни усилия да действаме така, както казва науката. Бизнесът се задължава догодина да даде малки прасета, а ние сме задължени да дадем по 300 лева на двор, за да се възстановят щетите. Каквото си решат ! Чума е. Не ни е споходило нещо хубаво. Това е по-малко зло. Ще се измъкнем, дай Боже, по-леко, като компенсираме хората. На сила не карам никого. Утре могат всички да пламнат. И те ще пламнат, защото се каза - вирусът се пренася по мухи, по комари. Каквото може държавата ще помогне, бизнесът също. От Африка е дошла. То не беше птичи грип, не беше луда крава. Преди години като ми казаха за тази болест, им казах:" Добре, да заградим". И заградихме. Колко много свинско продадохме от тогава досега."

"Нито ще пратя армията, нито жандармерията, нито ще накарам полицаите да ходят и да малтретират хората, но после когато всички животни умрат, пак ще се съберем и ще си кажем, че тогава имахме шанс. Това, което правим сега, е да се обединим и да се измъкнем от ситуацията".

 

 

 

Posted by Десислава Танева on Friday, August 2, 2019

 

56

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Соломон Паси: Да продадем АЕЦ "Белене" на Тръмп

17.11.2019

387 16
Жена пострада при въоръжен грабеж на газстанция в София

17.11.2019

1003 5
26 години от гола на Емил Костадинов в Париж (ВИДЕО)

17.11.2019

196 7

Коментари

Страници

Weiß

Сигурен съм, че чумата я докараха румънските туристи

...защото се каза - вирусът се пренася по мухи, по комари. 

 

Пак ще се извиняваме ... . Румънските туристи, като мухите  и комарите.

маркос

 

 

 

                        ''  Нито ще пратя армията, нито жандармерията, нито ще накарам полицаите да ходят и да малтретират хората,''

 

 

                      Нищо не казва за виновните. Или пак такива няма ? Бе що не питат какво се прави в други страни , ако ще в Украйна , Русия , дано се намери някакъв среден път .

 

 

 

маркос

 

 

 

                      

нито ще накарам полицаите да ходят и да малтретират хората,''

 

 

                            Като миналото лято в Странджа !

 

Желязко Желев

            ' 300лв,НОВО прасе и колело.'

Държавата нехае.Комари,кърлежи,бълхи.Пак ,че чумата е по прасетата. Да благодарим на господ за СМС дето ни праща.

Борисов дигна белия байрак за прасетата.И за Гешев ще хвърли кърпата на ринга.

Обаче някой трябва да изрине авгиевите обори.

Всичко туй дето ни се случва не е случайност или нелепица.

В случая ветеринарната институция проспа година.И с АЧП туй е началото.Нелепиците по места са пълни.

Един отрасъл е затрит.На коледа вместо Гошко най популярното име ще е Боко

И пак добре,че Б.Б още е с всичкия си и не се плъзна да праща полиция и жандармерия.

АК-47МС

Да избием румънските туристи!

Тата-ра

❗️☺️

 

маркос

 

 

 

                        Борисов: Сигурен съм, че чумата я докараха румънските туристи

 

 

                               Само че първият случай беше в Провадийско и много преди да тръгнат туристите. И сега началото на епидемията пак е далеч от техните маршрути .

маргаритка2

На генералната репетиция миналата година прати и полиция и жандармерия.

 

Сега на премиерата тоягата скрита, с морков ще я кара...

 

 

маргаритка2

Според мен, комари и кърлежи са невинни.

 

Вирусът го докараха калинките.

маняна
снимка на маняна

Аман от румънските олинклузиф терористи - нагъват кремвирши и после дойдат да плюят чума. Даже за да пестат бензин плюват през Дунава. И не си трият краката - отидат у свинефермата си, джапат нарочно в най-африканските мръсотии и после се метнат на колата и хоп - у Албена да газят на хората по хавлиите.

Завиждат. Щото си немат говорящи тикви и калинки с вишу. Щото си немат и Хъп.

Бок бави ама не забравя - ще видят те като им заразим мамалигата с мораво рокче и мадагаскарска уртикария

скайспирит

Мисля си, че причината за тазгодишната АЧС  е, че  Му забавиха Голямото Пръскане  против комарите на Дунав. Той лично се разпореди през месец юли, ама препарат немА. 

 

Иначе някой да Му подскаже да се обади на ортака Домусчиев. Той наскоро взе амерички лиценз да изпитва ваксина за АЧС.  Хювефарма е голема работа, може и  да са забъркали нещо готово. 😁  Па и такава щастлива случайност - да има бол опитен материал за тестване. 😁

 

https://agronovinite.com/balgarska-kompaniya-s-lit...

Тринити

Следващият държавен глава на когото ще се извинява Тикваносян,ше да е премиерът на Румъния.Максимум до 3-4 дни.Ще раздува лакърдии,че мнооого ги либи румъняските,че като дете е ял предимно мамалига,а единият от 'ъмнайсетте Му дядовци е бил влах,пряк потомък на Мирча Стари!Разбира се,ще има и редовните прегръдки и милувки пред камерите.

Антей

По страшно от чума няма.

Завладя от Виетнам до Белгия.

16 000 км се пренася вирусът,

200 млн. прасета са унищожени в Китай.

Отидоха им плескавиците на сърбите и северомакедонците!

Дано не се наложи, де -

да се извинява и на техните премиери...

.............................

 

И защо му се стовари всичкото това на главата, а?!

 

При положение, че имаме 

 

"Национална програма за профилактика, надзор, контрол

и ликвидиране на болестите по животните 

в България 2019 - 2021 г."

 

Одобрена от Министерски съвет

с Решение №97 от 22 февруари 2019 г.!

 

И списък с приоритетните за България и ЕС 

заболявания

и разработени съответните подпрограми.

 

Какви разработени задачи има записани

в подпрограмата АЧП, ееееех... БАБХ еееехх....

☝️

 

Stern

Блазе им на свинарите, имат си кръстник. Той дава ли дава - по 300 кинта + 🐷.

За агнетата лани нямаше нищо. Като си нямат кръстник.

маргаритка2

Овчарите да се благодарят,че не станаха програмисти, както им препоръча Той. Сега да са по арестите.

маняна
снимка на маняна

Ааааа, Боцинка,

насмалко да забравя - довчера имах три и една трета в период сладки малки мили прасенца, които кротко си живееха в задния двор на вилата ми. За да спазя сроковете, снощи ги загробих чрез пълно анихилиране под плочата на мазата и излях бързовтвърдяващ бетон отгоре им. Айде ти такованка, пък наесен, хи-хи

PlaNed
снимка на PlaNed

Хумор, сатира и забава '2019

Сигурен съм, че чумата я докараха румънските туристи. 57 000 коли влизат от Румъния всеки ден през "Дунав мост". Ходят, ядат, хвърлят. Няма какво да направим. ЗамогнАха се хората. Сега ходим и чистим, чистим

Дайте най-напред, да се справим с румънските туристи, а те останалите, като научат за чумата, сами ще избягат

nikivel1

Aaaa, не!!! Чумата я докара самата Лаура Кьовеши! Щото вкара румънските корумпета по затворите, народа се замогна и налази Бг територията като стадо калинки щатната таблица на родните министерства и самия МС! 🐞 🐞🐞🐞🐞🐞🐞🐞

бонго-бонго

Еврокомисарят по здравеопазването Витянис Андрюкайтис обяви в интервю пред БНР, че България е изправена пред риска да изгуби целия си свиневъден бизнес. Андрюкайтис разкритикува българските власти с думите, че е информирал всички държави членки, че трябва да бъдат изключително бдителни през лятото, когато настъпва пикът на болестта, и "точно такъв пик е брилянтен пример за това, че в България не е направено много, за да се избегне тази ситуация". Земеделският министър Десислава Танева призна по-късно, че забележките са основателни и е проявена небрежност в хода на превенцията.

 

 

Елемент Э
снимка на Елемент Э
Никакви румънци не са виновни , а некадърниците от БАБХ и най - вече ммногознаещият Дамян Илиев. Нали ББ му даде пари за оградата. Тя за румънците ли беше ???
Аладар
'''От Африка е дошла''' ......Що не мислиха преди да инсценират арабските пролети. Колко акъл трябва да имаш за да не разбереш че мигрантите ще донесат куп болести.
YMCA

35 коли в минута влизат в БГ от Румъния, ако са равномерно разпределени в 24 часа. Поредния бисер от тиквата.

YMCA

През Дунав мост само

levent

Правилно е казал човекът, една част от изречението всъщност съвсем ясно подсказва за същността на чумата. “То не беше луда крава, не беше птичи грип”Дали е дошла от Румънските туристи или от Африканяма значение.  Абе хора, недейте обвинява Бойко, министърката или БАБХ, или който и да е. Това е поредният истеричен номер със заразни болести. Жал ми е и за свинете, и за стопаните им. Накрая ще видите че цялата тази истерия ще отмине, със или без мерки. Жалко е че въпреки многократните истерични епидемии в близкото минало от луда крава, птичи грип, свински грип, все още хората не са разбрали че тези болести щом са неизлечими и не се ваксинират, значи ще се регулират естествено. Мисля че най- разумното решение на Бойко би било да разбере че се подвежда от поредния фарс, да забрани транспорта, вноса и износа свини и свинско, и ясно и категорично да заяви че здрави свине., без доказана намичност на болест в никакъв случай няма да бъдат избивани. Има ли някой, който си мисли че всички свине в страната ше умрат от болестта? Ако има някоя който да не ми вярва, нека прочете за лудата крава. , причия грип или свинския грип и да си напрви сметка., дали човешките жестокости Или естесвеният подбор са причината са забравим за тези болести. И тогава истерията не беше по-малка. ,избиха милиони животни, а след като отмина истерията, хорта съвсем забравиха за тези болести. Но нима болестта на Creutzfeldt- Jacob бе заличена от медицинската терминология?

маняна
снимка на маняна

Аз също не понасям тъжни гледки...тъжни гледки с малки прасенца и аз имам сърце. И аз искам да си колите прасетата по Коледа. От 25 години и аз гледам прасе.

 

  ;-))))))))))))) 

 

Ах ти лакомнико -и  колко още очакваш да наддаде?

 

 

Solace

От 25 години гледал прасе. Шиши на колко е, да питам?

Su38

Както се вижда Бойко се готви да обърне платната. Мисля, че днес ви говорих за сценична проява на ББ... до часове...

Предводител на ...

От 25 години и аз гледам прасе

Ми и аз да съм на негово място, и аз ще мразя комунистите. Не стига че в колиба го държали, ми и прасе не му давали да гледат.

 

Апропо, Бочко, ти закла ли си прасето (дето не е ясно как го гледаш от толко мачове и ленторез)? 

Предводител на ...

Апропо, не сме го знаЯли, но през 2009 г. отново сме се сдобили - след 730 годишно прекъсване - с цар свинар.

Оня България го изтърпела само един лазарник, тоя вече десет годин' е на трона.

Бокордоква 👑🐷

Диагностик

БСП вчера обявиха своето най-умно предложение: Държавата да изкупила всички прасета.

Толкова. Какво да ги прави - не казват. 

Другарите гъмжат от идеи.

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×