facebook
twitter

Горещи новини

Борисов: И ние можехме да спрем Радев да стане президент

Премиерът обясни, че гл. секретар Младен Маринов много искал да стане министър и затова нямало какво да се съгласува
6463
Илияна Кирилова
Борисов пред членовете на Американската търговска камара

 

Във вътрешнополитически план от всяко нещо се създава скандал. Пример е оставката на главния секретар на МВР Младен Маринов. Когато един човек направи волеизявление, че не иска да е на даден пост, какво трябва да направя? И ние можехме да не разрешим на Румен Радев да стане президент, но му разрешихме. Можехме да го спрем. Това заяви премиерът Борисов, който се среща с членовете на Американската търговска камара в България, предаде дир.бг.

"Аз не мога да спра Младен Маринов да не бъде главен секретар. Само президентът може да го спре, да го разубеди. Има си началници на кабинетите. Ако някой е сбъркал, кажете, извинете се. Няма нищо лошо. Сега съм казал на парламентарните ни групи, докато не се разпише искането за Младенов, да не се вкарва в НС. Да не предизвикваме нови бури. И сега аз ли водя войната? Винаги съм уважавал Президентството и хората в него", заяви още Борисов.

"Младен Маринов не иска да е главен секретар, а министър - както от командващ ВВС искаш да станеш президент. Логиката ми е била, че когато един човек направи воляизявление, че не иска да е на дадения пост, съгласуването е формално", заяви Борисов и допълни, че ако например посланик Ерик Рубин не иска да е на този пост, каквото и да се съгласува, той иска да си отиде и да стане министър. 

"Както от командващ ВВС искаш да станеш президент. Кой да те спре? По тази логика тогава можеше да не го освободим. Но главният секретар иска да стане министър. Какви мотиви да напишем? Моля, подпишете, защото той иска да стане министър. Добре, ще напишем това", обясни премиерът и заяви, че по тази причина счита, че всичко е формално. 

"Затова взехме решение, приехме оставката на Министерски съвет и я изпратихме на президентството. Ако аз съм предложил един нов главен секретар в този документ, съм в тотална грешка. Ние не сме предложили нов главен секретар, а казваме само - подпишете, за да може в четвъртък да стане министър и да спре политическата криза. Трима министри чакат да бъдат освободени. Това ми е била логиката. Новият главен секретар ще бъде съгласуван и назначен при съгласие с президента", добави премиерът.

В момента се чака президентът Радев да подпише указ, с който да освободи от поста главния секретар на МВР Младен Маринов и той да стане вътрешен министър, след като бе номиниран за такъв от премиера Борисов. От управляващата коалиция ГЕРБ - Обединени патриоти отправиха покана до държавния глава за среща, за да обсъдят създалата се ситуация. 
Не става въпрос за война между институциите, а за спазване на закона. Законът не се коментира, а се спазва. Изглежда за правителството е непосилна задача да спазят закона и това не е първият случай. Това заяви президентът Румен Радев пред български журналисти в Букурещ в отговор на въпрос относно процедурата по подписване на указа за освобождаването на Младен Маринов, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Държавният глава участва днес в срещата на върха на инициативата „Три морета“.
Запитан дали има обозрим срок, в който указът ще бъде подписан, държавният глава заяви, че стига да се изпълни това, което повеляват нормативните документи, той винаги е открит и готов за конструктивни решения. „Елементарно е. Трябва да се изпълни съгласувателна писмена процедура, която се дължи по закон”, заяви Румен Радев. 
„Законността не е услуга, която правовата държава предоставя на гражданите, а условие за нейното съществуване. Считам, че редица разпоредби в предложението за изменения на Административнопроцесуалния кодекс не съответстват на нашата Конституция”, подчерта държавният глава относно сезирането на Конституционния съд с искане да бъдат обявени за противоконституционни и за несъответстващи на международни договори отделни разпоредби от Закона за изменение и допълнение на Административнопроцесуалния кодекс. 
Помолен да коментира твърдението, че се намира в международна изолация, Румен Радев заяви, че пожелава всекиму такава изолация. "Когато хора разбират от всичко и успяват да коментират всичко от недвижима собственост до външна политика, виждате резултатът какъв е”, каза още президентът.

109

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

"Луков марш" все пак се провежда в София

16.02.2019

49 1
Рухна част от сграда на университет в Петербург

16.02.2019

434 6
Мъж загина при челен удар между тир и кола

16.02.2019

360 2

Коментари

Страници

stefan111

Когато един човек направи волеизявление, че не иска да е на даден пост, какво трябва да направя?

теменужката не направи ли волеизявление? За делян даже и съда се произнесе... Лицемерие? 

Диагностик

Имат ли в Президенството часовник с кукувичка? Ако нямат, да си купят. 

ГАМЕН

Борисов е човек на закона и законовия ред. Или някой се съмнява?

Мишик

Правилно! Законът е Борисов и Борисов е законът! Само едно нещо съм пропуснал "не е.."....Сложи го където му е мястото в изречението...

Мишик

"Младен Маринов не иска да е главен секретар, а министър - както от командващ ВВС искаш да станеш президент..."? Хи-хи, и аз искам да съм министър, ама не съм от Бацевата тайфа! Лош късмет!

Ми хайде де, съгласувайте нещата с Президента, а не ората ти да одят по разни студия и да леят злъч по негов адрес, че ви прави сечено, като Цв.Цв. тази сутрин, дето се оля с примери от близкото минало...

  А, да, и как щяхте да спрете г-н Радев да не стане президент при разгромния резултат от изборите?

stefan111

може би плевню щеше да бави освобождаването му от армията... Поправете ме ако греша относно реда за освобождаването му.

Мишик

Когато напусна армията, още не се знаеше, че ще е кандидат-президент и никой не спрягаше името му за такъв. После вече беше късно и герберите отговориха с умопомрачителен ход с издигането на "мамата на нацията", а сега имаща и желание да стане посланик в Черна гора, чието НЕизбиране беше предизвестено...Е, с този гениален ход сами си свириха чиста реализируема дузпа, да го кажем по футболному...

DIMM

Има предвид, Бащицата, че е можел да не го освободи от поста главнокомандващ ВВС

JR

Пак е в "обяснителен" режим и с плонж четка сахиба, че искал да става министър... И ибрикът весело потраква...

А наш Младенчо се събудил една сутрин и "решил", че иска да става министер... Амо Ногу искал! 

Гола вода и кал по гърба... ???

PlaNed
снимка на PlaNed

Младен Маринов много искал да стане министър и затова нямало какво да се съгласува

 

АбЦолютно правилно!

Светиня Му обича да помага на хората да сбъдват своите детските си мечти

„Казано е: почукай, и ще ти се отвори, поискай и ще ти се даде, и каквото е речено, ще стане, ала рано е още!”

rorik

Не си само ти дето не си разбрал.

Баце е подал информациятаи е съгласе  , Президентинът не ще , не е съгласен . СегаПрезидентът  "по"устав" да седне и да пише защо не е съгласен .

Cannavaro

Според законите на Мърфи ББ отдавна е достигнал нивото си на некомпетентност и ежедневно го доказва.

ШКОЛНИКА МАРЕК

Плевньо при всички случаи щеше да направи сечено  на Радев за президнтските избори.Но или надцени Цецка или се оказа глупав и не го направи. А що се отнася до това как ТОЙ ще спира Радев, това са приказки от шип...  храста с магнолиите.

PlaNed
снимка на PlaNed

Мишик, 18/09/2018 - 11:53 (нов)

Хи-хи, и аз искам да съм министър, ама не съм от Бацевата тайфа!

Достатъчно е да докажеш, че си бил шИфИьор на някое мутра и си готов! 

Мишик

Е нема как! По онез времена дори нямах книжка...

nibbler

Вие и корупцията можехте да спрете. Ама вместо това спирате разследвания в пивоварни, оправдавате хора с по шест апартамента от тъщата или с петима роднини назначени от тях в общината и строите магистрали върху ламарини вместо бетон. Смешници.

JR

Той и времето може да спре! 

 

Zmeja

По какъв павад и от какъв зор са тези обяснения на Борисов пред членовете на Американската търговска камара?! Да бяха оплаквания пред американския посланик или ДД, щях да го разбера.

JR

По повод поредното Му затъване и предстояща "лична" среща с Дончо. Да имат време от амбасадата да преведат поплаците Му и да ги пратят на портиера в ДД, за Му подготвят поредните инструкции. Не че много им е важен, но край Вардара са в решаваща фаза на проекта "Западни Балкани". След приключването му ще го шкартират.

rurade
снимка на rurade

Ако го бяха спрели сега щеше да е Цецка президент и щеше да подписва   указите в гербовата зала още преди Боко да ги е поискал!

Ех,мечти,мечти!

 

 

 

генек

Санитаритеееее...

Тоя бая е изцепил - даже тукашните тролчета му дишат... таковата... праха...

А в тоя дух - има нещо вярно. Само да беше насъскал Цвъка и бандата му...

-----------

https://genekinfoblog.wordpress.com/

Памфуций
снимка на Памфуций

И ние можехме да не разрешим на Румен Радев да стане президент, но му разрешихме. Можехме да го спрем.

 

https://www.youtube.com/watch?v=r_9kmTLpLZs

 

Invisible

  Колкото и да подскачат някои, в случая Борисов е прав.

Той се съгласи Радев да стане Президент.

И затова посочи Цецка.

Може да е тъпанар, но не е тъп.

ИлияНиколов

"Той се съгласи Радев да стане Президент."

 

Защо, имаше и друга хипотеза: привикан е на една място и му е посочен бъдещия президент, без много обяснения.

За да излезе читав от положението и за да не загуби авторитет, щото ще се разсипе партията Му, а и ще пострада егото Му, човекът номинира госпожа Цачева.

Която даже накрая се разрева, незнайно защо.

 

 

вила

Когато един човек направи волеизявление, че не иска да е на даден пост, какво трябва да направя?

Казва  премиерът Борисов.

Я  да питаме кво направи с дилянчо,теменушката...и още цяла орда?

Nashenec

"И ние можехме да не разрешим на Румен Радев да стане президент, но му разрешихме."

 

След това изказване на ББ не искам никога повече да чувам, че Румен Радев е избран от БСП - ясно е казано, че те са му "разрешили" да стане.

 

То малко излиза като в италиански сериал за мафията - донът обяснява на минпреда как му е разрешил да стане минпред и затова минпредът да си озапти полицията, дето преследва дона.

 

Old Shatterмоuth

Бойко Борисов днес: „И ние можехме да спрем Радев да е президент, но му разрешихме…“

 

Велизар Енчев, Бокофейс: 

Можехте да го спрете, но за жалост Костинбродската печатница, с която избрахте Плевнелиев, вече не печаташе бюлетините за изборите.

don_banani

Ха ха ха... тая празна тиква вече не издържа на напъна, а Радев още не му го е допрял ? 

аман бе

Много интересно как са "можели да не му разрешат"?!!!!

ЗОВС

Чл. 187. (1) Военнослужещият може да се кандидатира за президент, вицепрезидент на републиката, народен представител, член на Европейския парламент от Република България, общински съветник или кмет при условия, определени със закон.

.............................................................................................

(3) (Изм. - ДВ, бр. 16 от 2010 г., в сила от 26.02.2010 г.) Военнослужещият, избран за президент, вицепрезидент на републиката, народен представител, член на Европейския парламент от Република България, общински съветник или кмет от независима листа, се смята в неплатен отпуск за времето на мандата и след прекратяване на пълномощията му се осигурява заемането на същата или друга длъжност в съответствие с притежаваното военно звание и квалификация.

 

Баце, Баце, само с едене не става ....

JR

Къде Го търсиш ти Него! Той е над всякакви закони, разпоредби и правила. Строява си манекените само с поглед...

Благодарение на което кочината се разкова, а Той не може да разбере защо и търси "гадове"... 

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш