facebook
twitter

Горещи новини

България вече е под 7 млн. души

3485
Снимка: Архив

В България вече живеят под 7 млн души, сочат данни на Департамента по икономически и социални въпроси към ООН, който пресмята броя на населението на всяка страна в реално време, съобщи БТВ. В 14.07 часа на 29 юни в страната са живели 6 999 999 души. Днес по обед те са с 937 по-малко.
Най-многобройно е било населението на България през 1986 година - почти 9 милиона. Оттогава с всяка година броят на живеещите в страната намалява

Една от причините за това е високата смъртност и ниската раждаемост. По данни на ООН от началото на годината до днес са починали 54 322 души, а са се родили едва 33 870 деца.

Най-малко деца се раждат в област Габрово - 6.5 на хиляда, а най-много в Сливенско - 13 на хиляда. Следващото официално преброяване на населението на България ще е през 2022 година.

181

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

ЕС очаква Тереза Мей да поиска 3-месечно отлагане на Брекзит

22.02.2019

395 9
Депутати на БСП пак вземат командировъчни

22.02.2019

877 9
ДПС е готово с предизборния си щаб

22.02.2019

227 2

Коментари

Страници

buratinob

Малко геноцид + малко джендър ценности се отразяват много добре на социалните и здравни фондове.

Още малко напън и населението ще изчезне от територията, ще остане само бюджетът.?

rover
снимка на rover

бюджет нема. всичко е Негово - Той прибира, Той раздава...

buratinob

После няма да му се налага да раздава.

Чист приход, без загуби.

Тодор1

Само бюджета с малко чиновници разпределящи този бюджет и сега не сме далече правителството парламента си живеят във виртуална нереалност нямаща общо с народонаселението

micky73
снимка на micky73
"Снимка: Архив" Снимка е... Архивна е...
Begemot
снимка на Begemot

По скоро под 6 милн, сега се смятат и българите с двойно гражданство, които по някакъв повод (летен, вероятно) са у нас. Но както и да е, отдавна е ясно накъде отиват нещата. Няма какво да ми се говори за БВП, счетоводен, агрегиран показател, че и с добавени врътки, за чужди инвестиции, за кавито минават заемите на европейските централи към клоновете им в България и прочее стъкмистики. Има три основни параметъра за здравето на една нация - демографията, образованието ( социалните лифтове) и здравеопазването. По трите - катастрофа.

buratinob

?

българче
снимка на българче

Българите в България се има впредвид. над 2 млн българи избягали при първата възможност след падането на соца и след Виденовата зима не са измрели а успешно си живеят в загнилия САЩ и гадната Гейропа. Има и стотина нещастни люде емигрирали в Рашка.

rover
снимка на rover

е, и два файтона "българчета" имаме. за атракция.

българче
снимка на българче

Все някой трябва да има здрав разум. За атракция. 

buratinob

"Аз съм българче, обичам..."

Това май не е писано за теб.

Най-обичаш да мразиш май??

българче
снимка на българче

Колко интересно ... и кого обичам да мразя ?!

Butch
снимка на Butch

Нека да направя българчето "happy":

Да обобщя: При "престъпния комунистически режим" на Т. Живков в БГ се раждаха на година 100000 до 120 000 деца всяка година. От тях поне 85% бяха етнически българчета. 30 години "демо" и вече сме дръпнали здраво напред в опразването на територията. Раждат се по 30 000, от тях Бог знае колко са българчета. 

И няма да минат още 30 и територията ще се казва фанагория или циганория, но не и България. Пълно тържество на ЕТАЦ (каквото и да значи това).

 

българче
снимка на българче

Грешиш. по 1 милион деца са се раждали от 9.9.1944 г та чак до 1989 г. След което българина става изведнъж джендър мендър и отказва да има деца.

Butch
снимка на Butch

Няма никаква грешка. Половината от тези 100К беше войнишкия набор. Момчетата. Две години казарма и това ни даваше 100К до 120К армия. Колкото ни беше и армията.

българче
снимка на българче

Две години без задръжката. Не си спомням да е нямало задръжка. 

Не помня колко беше армията, но в тези 120к включваш ли и онези модерни роби за ония времена - строителни и транспортни войски ?

Тодор1

Българче, 

чети внимателно какво ти е написал колегата 

Butch преди да пишеш Али бали

То си е самата истинс

inventus

Тия дето забегнаха по чужбина и там раждат и отглеждат децата си да не ги броят към населението на България? Щото според мен не би трябвало.Те са над милион но няма да се върнат и децата им също няма да се върнат а и е малко вероятно децата им  да се чувстват българи.Със мъка на сърцето /защото и аз имам близки от тях  / ще кажа  че са отписани като население въпреки че не са отписани като българи.Като българи ги търсят само по избори ...колкото да изкривяват вота на живеещите тук.Точно както турците живеещи в Германия изкривиха вота на сънародниците си и гласовете им решиха въпроса на референдума и на изборите също.

Марпъл
снимка на Марпъл

много ме е срам. и ми е много мъчно. как можахме така да се оплескаме.. :-\

българче
снимка на българче

Ако помниш Виденовата зима, БКП/БСП успя да прецака и последните спестявания на всеки обикновен българин с което буквално зачеркна възможността за малък и среден бизнес за 90% от българите. С което всъщност обрече близо 1 млн българи да направят прост избор и да напуснат България. Млади, образовани и пълни с желание за работа българи. 

Та, това оплескахме - БКП/БСП на власт.

buratinob

Помня я.

Само, че аз живея и днес,не само в спомените си.

Днес "процъфтяваша България", член на ЕС, НАТО.... се разпада по-бързо от Виденовата, преходна държава.

българче
снимка на българче

Изглежда имаме твърде различни идеи за разпадане. Икономиката цъфти, безработицата е по ниска от най-ниската за последните 20 години, кръчмите са пълни, граничните пунктове се задръстват при всяка по дълга празнична събота/неделя/понеделник, .... дори МРЗ е х2 на руската без да имаме океани от нефт и газ.

Капитан Немо
снимка на Капитан Немо

...и като всичко процъфтява - що така всичкото патриот и българин бега да почива извън тоз прелестен рай?

За пълните кръчми - не коментирам, то няма смисъл...

българче
снимка на българче

Щото може. Пълните кръчми са си показател отвсякъде. Нали разбираш - не е безплатно.

Grim
снимка на Grim

Леле леле, момче събуди се малко и спри тоя хероин, кое процъфтява здравеопазване, образование отбрана икономика земеделие? Разбирам, че ти се плаща при всяко споменаване на Православната и славянска империя но темата е България и къде са ТРИ милиона от населението й.

buratinob

Павка, тили си бе??

Лазо

Ако българчетата у нас са като това "българче" – тежко ни и горко.

Проблемът е именно за тези, които са тук. Че и те не са читави и не могат да се нарекат българи.

българче
снимка на българче

Представи си България пълна с Виденов клонинги. Направо ще цъфне и върже, а ?

Лазо

Апропо, всички признават, че единствено Виденов не крАде, а и се опита да се пребори с Ран-Ът и го шитнаха. Не беше силен, а и нямаше как някой да бъде силен без външната тояга и морков.

българче
снимка на българче

Гътна го ГАЗПРОМ и редица негови съпартийци. За което не става по малко виновен. Ако не е бил компетентен за длъжността, да не беше се пробвал. 

Колкото за Ран-Ът - това си беше един нормален план за преминаване от държавна към пазарна икономика с единствен недостатък. Не предвиди червената корумпирана съдебна система. 

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×