facebook
twitter

Горещи новини

Бившият кмет на "Младост" Петко Дюлгеров: Работя за 15%

3385
БГНЕС

"Значи, виж сега, моите условия, аз по принцип, нали, горе-долу, работя за 15% от сумата, зависи каква е. Но това ще го уточним с тебе, това не е проблем". Това заявява обвиненият като посредник при предаването на подкупа на Десислава Иванчева Петко Дюлгеров. Записаният със СРС-та разговор бе изслушан на днешното съдебно заседание по делото срещу Иванчева и заместничката й Биляна Петрова.

Дюлгеров първо казва, че иска 15%, но след това уточнява, че може да вземе и 20% в зависимост от сложността на задачата. Никъде в изслушаните до момента разговори между Дюлгеров и строителния предприемач Александър Ваклин не се споменава името на Иванчева. Двамата си говорят за забавената преписка, Дюлгеров многократно му казва да се подготви за парите и разказва как са минали разговорите му с Иванчева, но без да я споменава по име. Вместо това говори за "нея" и "госпожата".

Ваклин настоява и за лична среща с Иванчева, защото иска да получи от нея гаранции, че документите за останалите му строежи няма да се бавят. "Само сметни за каква сума става въпрос, не мога да рискувам", казва строителят. "Тука аз ти гарантирам", отвръща му Дюлгеров, след като му е обяснил, че кметицата не иска да се срещне с него. "Много те уважавам, но това е друг човек", заявява Ваклин и продължава да настоява за среща. "На мен не са ми за закуска пари", казва той. В един момент дори заявява, че ако сумата е в "рамките на разумното" би могъл да си затвори очите и "ще кажа - не ме интересува как се случват нещата, важното е да се случат".

30

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Румен Радев: Корнелия Нинова знае какво прави

16.06.2019

761 11
Адвокати призовават министъра на културата за действия по опазване на артефактите

16.06.2019

363
ГЕРБ: Радев да каже за финансирането на предизборната кампания

16.06.2019

858 9

Коментари

ЗехТаРадкеЗехТа

И при това тоя льохман твърди, че никога не са му искали подкуп досега? 

ха-ха-ха, разсмя се графът на развален испански...

 

mick

Интересното е, че всички вярват на Дюлгеров - прокурори, съдии т.н.  Без да има други доказателства. И това е достатъчно за як тормоз и затвор за Иванчева.

 

Демокрацията в действие.

 

Корумпирани уж.. не за друго ами щото за това обвинение е достатъчно явно един /лъже/свидетел. Няма нужда от други доказателства. И така се отстрелват политическите противници.. тези които пречат на далаверата.

Penchobre

Къде е Иванчева и заместничката й Петрова в цялата схема, описана в разговора? Даже имена не са споменати. До тук Дюлгеров и Ваклин са действащите лица. Дюлгеров още ли си е под домашен арест, докато следствените жени си избират затвор?

Емзеперикс
снимка на Емзеперикс

В следващата порция СРСта ще дадат разговора между Дюлгеров и Иванчева.

вила

Иванчева, но без да я споменава по име. Вместо това говори за "нея" и "госпожата".

Тя и фандъчкова е госпожа,ако вече не е станала джендър!Пък и колата с подкупа пердаше по трасе към фандъчката,та спешото я спряха полюцаите му?!

дон Базилио
снимка на дон Базилио

Значи, виж сега, моите условия, аз по принцип, нали, горе-долу

е тва му се вика увод към бизнес оферта

балканиада 💰 цуц цуц 💰

Братя Стругацки

заявява Ваклин и продължава да настоява за среща. "На мен не са ми за закуска пари", казва той. В един момент дори заявява, че ако сумата е в "рамките на разумното" би могъл да си затвори очите и "ще кажа - не ме интересува как се случват нещата, важното е да се случат".

 

А този колко беше принципен! Бил подал сигнал, понеже не можел така да работи, бил идвал от Анлия, била нетърпима тази корупция. 

Май ще се окаже, че се оплакал след като някой се е представил за посредник, взел му парите, пък работата останала несвършена. 

 

Дерибеев

разбира се СРС са от преди да се оплаче , разбира се случайно се опитва да измъкне име и разбира не е бил инструктиран от полицията . или пък всичко това е след оплакването?

Stern

Това прилича на суджука от Добрич - давай, че трябва да се отчитам на Него. А Той суджук така и не видял, завалията.

Дотук може да се направи обосновано заключение😋, че този Дюлгеров е искал пари, уж за да отидат до Иванчева, за което тя (може и да) не знае.

Някой заблуден би попитал защо тогава тя е в онази килия, а той си е у дома. Отговор - защото той е предан гербаджия, а тя е избор на хората и единствения негерберски кмет в София.

marksman
снимка на marksman

"тя е избор на хората и единствения негерберски кмет в София"

Другото добре, ама това не е е верно! Има и други негерберски кметове, но те са по-верни и по-проверени от герберските.

Пример: http://raionvitosha.eu/news/784/57.html

Дежурния

Интересното е, че всички вярват на Дюлгеров - прокурори, съдии т.н.  Без да има други доказателства.

Говори се и за  някакви белязани 56 000 евро намерени в автомобил, но може и да не е вярно...

Мусаил

Иванчева не е била в колата заедно с парите. Намерени са в нейно отсъствие. По тях няма нейни отпечатъци, а по нейните длани няма следи от белязаните банкноти. Та кой ти каза, че Иванчева има нещо общо с тия пари? Цеци?

Solace

Чакам да видя Ваклин с пранги и в килия с Дюлгеров. Сотире, спиш ли, деа твойта?

циникЪтхедонист

Ваклин буквално е осъществил състава на  чл. 304, ал. 1 НК:

„Който предложи, обещае или даде дар или каквато и да е облага на длъжностно лице, за да извърши или да не извърши действие по служба или загдето е извършило или не е извършило такова действие, се наказва с...”.

Но се разхожда свободен за разлика от потърпевшите...

Емзеперикс
снимка на Емзеперикс

Иванчева е светнала като коледна елха когато и пуснали УВ светлина - по думите на главсекретаря.

Strudel

А по думите на един заместник главен прокурор арестуваният е "абсолютен престъпник". И сега го плащаме ние, а не този или онзи глав* или не знам си какъв зам*. А този главсекретар ще плаща ли после на Иванчева или само си говори? 

mi6osp.

Светнала по носа и по външната част на китката - там, където според официалното видео от Мвр-пикчърс я опипва полицайката, броила белязаните банкноти. 

Дежурния

Ако не ме лъже паметта, поредното произнасяне на съда за освобождаване под домашен арест е утре, 05.12.2018. Ако до тогава прозвучат някакви по-шокиращи записи, или пък се направи някакъв цирк за прекратяване на слушането, ще е голям удар за една течаща проверка.

2-of-spades

проверката, драги, ще е по съвременните фашаги. бъди сигурен, че ще дойде. ваклото е само богато нещастно оръдие.

МногоУмен
снимка на МногоУмен

Престъпление по българските закони е както искането , така и предлагането на подкуп !  От цялата дозирано "изтекла" дрънканица от СРС чуваме само и единствено как двама типа уговарят как и по какъв начин да предложат подкуп на някакво трето лице /което даже не назовават/. Т.е. тия двамката идеално съответстват на състава "предлагане на подкуп" . В същото време няма ни дума , ни стон от тикнатите в зандана Иванчева и Петрова , където те дори да намекват че искат от някого подкуп !! Чиста постановка на мутренската власт. 

Weiß

Ха-ха-ха, разсмя се началникът на ареста на добър никарагуански:

  -  Ако Ваклия не е действал по поръчение на прокуратурата и той е за ареста ...

Ако е действал по поръчение на прокуратурата и тя е за ...

ГАМЕНЧЕТО

Петко, прокуратурата си го сържи на къса връВ/познайте как/, и така си мислят че са хванали бога за шлифера. Прокурорите се събрали като котило мошенници с техния........... и си мислят че всички са като тях в тяхната игра. Мошета.

генек

От материала се разбира, че Дюлгеров говори с Ваклин. По каква логика това се приема за доказване на вината на Иванчева?

Ако някой каже, бе Боко или Цоко са окрали милиарди, това ще е достатъчно ли тези двамата /условно хипотетични!/ да бъдат осъдени?

----------

https://genekinfoblog.wordpress.com/

JR

Гешовият леген към изплискване отива. Колко ли ще ни струва лекето след химическото в Страсбург?🎃🔍

hamer

И продължавам да не разбирам защо принципният Ваклин, който по негови думи, е подал жалба и до административния съд, и до Столична община, не се интересува, а и никой не съобщава какво е решението на съда по жалбата му... И защо Столична община не е взела отношение по жалбата му поне с едно предупредително писмо и обръщане на внимание на Иванчева. Вместо това, се организира заговор за уличаванена Иванчева, като при това с помощта на външно за общината лице като Дюлгеров. И на всичкото отгоре не става ясно той с Иванчева ли е близък, та обещава да уреди въпроса или близостта му е някъде по-нагоре.

Solace

В Бивол има и други текстове - от спецпрокуратурата предлагали на Дюлгеров за 15 хиляди те да я направят...

Forza NATO

hamer 👍

 

Айде да свършим малко журналистическа работа.

 

Протокол № 152 гр. София,

13.07.2018 г.

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД - СОФИЯ-ГРАД,

Второ отделение 29 състав,

в публично заседание на 13.07.2018 г. в следния състав:

СЪДИЯ: *** при участието на секретаря *** и при участието на прокурора ***,

като разгледа дело номер 626 по описа за 2018 година докладвано от съдията, и за да се произнесе взе предвид следното:

След изпълнение на разпоредбите на чл. 142, ал.1 ГПК вр. чл. 144 АПК, на второ четене в 13,33 ч. се явиха:

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ – [фирма], редовно призован чрез управителя А. И. В., представлява се от адв. П. В., с пълномощно по делото.

ОТВЕТНИКЪТ – кмет на район „М.“ на Столична община, редовно призован, се представлява от юрк. Й. А., с пълномощно по делото.

СГП – редовно призована, явява се прокурор ***.

СТРАНИТЕ /поотделно/ - Да се даде ход на делото.

СЪДЪТ като намери, че не са налице процесуални пречки за разглеждане на делото в днешното съдебно заседание, ОПРЕДЕЛИ:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

ДОКЛАДВА писмо вх. № 20070/05.07.2018 година, с приложено писмено доказателство.

АДВ. В. – Да се приеме писмото.

ЮРК. А. – Да се приеме писмото. Допълнително представям и моля да приемете писмо до Н., от което е видно, че окончателно е приключена процедурата по съобщаване на заповедта на главния архитект на Столична община.

ПРОКУРОРЪТ – Запознат съм с писмото до Н.. Да се приемат писмените доказателства.

СЪДЪТ ОПРЕДЕЛИ: ПРИЕМА писмените доказателства, представени от ответника в днешното съдебно заседание и с писмо от 05.07.2018 година.

 

СЪДЪТ, като счете делото за изяснено от фактическа страна, ОПРЕДЕЛИ: ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО ПО СЪЩЕСТВО.

АДВ. В. – Административната процедура е приключила, административната услуга - мълчалив отказ, която беше обжалвана, е извършена. Ние нямаме правен интерес вече от оспорването, поради което моля да се прекрати делото.

ЮРК. А. – Считам молбата за основателна, да се прекрати делото.

ПРОКУРОРЪТ – Налице са основания за прекратяване на производството. Заповедта за съобщаване е влязла в сила, тоест, молителят няма правен интерес за обжалване в настоящото производство.

СЪДЪТ като взе предвид изявлението на жалбоподателя и на основание чл.159, т.8 АПК ОПРЕДЕЛИ:

ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ жалбата на [фирма], ЕИК[ЕИК] против мълчалив отказ на кмета на район „М.“ на Столична община по молба вх. № към РМЛ17-ГР00-27-(3) от 09.10.2017 година.

ПРЕКРАТЯВА производството по адм. дело № 626/2018 година по описа на Административен съд София- град, ІІ отделение, 29 състав.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО подлежи на обжалване с частна жалба в 7-дневен срок от днес пред Върховния административен съд.

Протоколът е изготвен в съдебно заседание, което приключи в 13,37 часа.

СЪДИЯ:

СЕКРЕТАР:

- - -

 

Обобщено накратко - сит поп, сита попадия, дигай невясто!

fisherman

Ето я истинската причина  за ареста и който е може би забравена: https://frognews.bg/novini/kmetat-mladost-izliza-p...

hamer

Значи по жалба от октомври 2017, за която Иванчева е казала /по медийна информация/, че ще изчака решението на съда. Интересно, какво ли щеше да бъде това решение, ако не беше разигран целия този фарс. Защото едни са последиците ако си обвинен в административно нарушение, а съвсем други ако си обвинен  престъпление.

Forza NATO

От октомври 2017 г. е молбата на бизнес-светиня му Ваклин до кмета на район Младост, на която не му е отговорено нищо.

 

Жалбата му до съда е от края на миналата година - подал я е през ноември, докато я препратят на съда и образуват делото, е станало януари 2018 г.

Насрочено е било за първо заседание през май, но до него не се стига, защото междувременно е станало, каквото е станало и Специалците са иззели преписката.

Делото е било отложено, после преписката е върната, но междувременно цялото дело е станало безпредметно, защото жалбоподателят е получил каквото е искал.

 

При това развитие на случката, формално погледнато, няма установен от съда незаконен отказ на кмета, има само твърдение на заинтересованата страна за наличие на такъв.

 

Интересно, какво ли щеше да бъде това решение, ако не беше разигран целия този фарс.

 

Няма да разберем.

Засега не е ясно каква е поуката от баснята и има ли такава.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×