facebook
twitter

Горещи новини

Агенцията по храните е унищожила 140 кг храни

340
Илияна Кирилова

От 17 декември 2018 г. до 2 януари 2019 г., във връзка с официалните празници Коледа и Нова година, Българската агенция по безопасност на храните /БАБХ/ извърши 2399 извънредни проверки в предприятия за производство и търговия на храни, складове за търговия на едро и дребно, заведения за обществено хранене, пазари и борси в цялата страна. Това съобщиха от пресслужбата на агенцията.

Съставени са 18 акта за установяване на административно нарушение. Общо 67 са издадените предписания за отстраняване на установени нарушения.

Възбранени и насочени за унищожаване са 140 кг храни от животински и неживотински произход, от които 106 кг животински продукти - месни продукти, пилешки разфасовки, свинско месо и месни заготовки, 13 кг храни от неживотински произход с изтекъл срок на годност и нарушен температурен режим на съхранение и 21 кг млечни продукти и консерви без идентификационна маркировка.

Най-честите констатирани нарушения са свързани със сграден фонд и оборудване, несъответствие на асортимента с този, вписан в удостоверението за регистрация, некоректно водене на записи по Системата за безопасност на храните и лоша хигиена.

Ключови думи:

БАБХ, храни, унищожени
12

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

В Ловешко има нови 7 случая на африканска чума по свинете

15.01.2020

928 2
Агенцията по храните залови 21 тона заразено птиче месо

24.12.2019

751
Десислава Танева: Кризата с чумата по свинете не е отминала

14.12.2019

267 11

Коментари

JR

140 кила!?! Ма леле, ма мале!

Едно диване ще го съдят за четири тона (4 000 кила) суджук само за партията Му...

Яко плюскане и пърдежи... Надграждане на купчината?

Sylvia Hewitt
снимка на Sylvia Hewitt

Докато не видях заплатата от $ 6439, не вярвах, че свекърва ми всъщност е носил вкъщи пари на непълен работен ден онлайн. , Има един съквартирант на сестрите е направил това само 4 и сега плати на недвижими имоти там и постави красива Dodge.

Проверете.......>>>> w­w­w­.­*******­.­c­o­m

авер4е

Въъъъ, много ве !

Sylvia Hewitt
снимка на Sylvia Hewitt

Докато не видях заплатата от $ 6439, не вярвах, че свекърва ми всъщност е носил вкъщи пари на непълен работен ден онлайн. , Има един съквартирант на сестрите е направил това само 4 и сега плати на недвижими имоти там и постави красива Dodge.

Проверете.......>>>> w­w­w­.­*******­.­c­o­m

JR

Той и доцентът по физкултура така не вярваше, че Тъщът му е донесъл 6 (six) апартамента, ама на! Случи и той на Тъщ!???

erkek

Тихомълком тези дни от БАБХ махнаха забраната за движение и търговия с дребни преживни животни за областите Бургас Хасково и Ямбол.В яда си обаче заличиха стадото на жената в Болярово от регистрите си и сега тя реално не може да търгува с месо и месни продукти.Говорим за стадо с много новородени агънца и с "чума" в това стадо вече 10 месец! Още хората чакат да обяват щама на тази чума от която животните отказват да умрат и дори имат наглостта да се размножават! Дано тези престъпници от БАБХ някога платят за това което извършиха лятото!

Гларyс

За сметка на това агенцията успешно замести няколко чуми и натръшка поголовно дребен и пернат добитък...

AnonimusBG

Три чувала се получава.

Bauleiter

Ииииибаа! Тва на служител по голко се пада?? 2-3 грама?? Тия направо са се утепали от работа...!

 

peniko

Хммм.....Аз съм отговорен за "големия пазар" веднъж седмично. Не тегля торбите, ама така, на усет докато ги влача на 2 курса сигур има къде 10 кила общо. Жената пък принася туйцък-онуйцък през седмицата , да сложим още 2.5 кг. За 2 седмици - 25 кила за 2ма души. Ако добавя в аритметиката сина и дъщерята (2 петчленни семейства с 6ма подрастващи гладници) -  те пазруват бая повече от нас дъртите .....Смело мога да заявя, че моята фамия унищожава за същото време повече храни от БАБХ. Пояснение - немаме дебели

(оверуейт) в списъка ?

авакум 78

 

 

                   "" Тихомълком тези дни от БАБХ махнаха забраната за движение и търговия с дребни преживни животни за областите Бургас Хасково и Ямбол.В яда си обаче заличиха стадото на жената в Болярово от регистрите си и сега тя реално не може да търгува с месо и месни продукти.""

 

 

 

                       Това го кажи на мазният Бахур щото той най много скачаше за наличието на чума в Странджа и ги дъвчеше всякакви в стремежа си да се покаже лоялен на правителството . Иначе за 150 -те кг. - 4 торби мухлясало брашно . И цяла година тлъсти заплати .

            

ОБАЧЕ
снимка на ОБАЧЕ

смех

 питам се квой туй кремвирш за 9 лв.

До него  свинско филе- 6 лв

сланина 5 лв /сурова/

пушени гърди 11 лв..

 няма  оповестено за отнет лиценз на млекари или колбасари..

а в магазините леш и ментета.??

Влез или се регистрирай за да коментираш

×