facebook
twitter

Вие сте тук

1 пост / 0 нови
Вестник СЕГА
"Златна игла" за 25-и път отличи най-добрите в българската мода

Четирима дизайнери, една модна къща и един гримьор са лауреатите на "Златна игла 2019". Наградата се раздава за 25-и път и е за най-изявените в областта на модата у нас през изминалата година.

"Тази година Академията за мода отличава в шест категории носителите на "Златна игла". Дизайнер на годината е Невена Николова, известна под името Невена Лондон, която облича Никол Шерцингер, Лиз Хърли, Ел Макферсън и вече няколко години облича жената на президента Румен Радев Десислава Радева. Нейни клиенти са семейството и роднините на Кейт Мидълтън", заяви за БГНЕС председателят на Академията за мода проф. Любомир Стойков.

"Модата е страхотен манипулатор, тя създава емоции, ограбва емоции, така че се работи в една много особена среда. За съжаление зад блясъка има много грозота, много неистина, но аз се опитвам да дам много красив отпор на всичко това", заяви лауреатката Невена. Тя обясни, че известните личности я откриват най-често чрез свои агенти, които са натоварени със задачата да открият най-доброто, нещо, което ще изрази звездите по безапелационен начин и ще ги накарат да блеснат. "Аз не съм се срещала с английската кралица, но моята рокля влезе при нея чрез Десислава Радева. Емоцията беше изключително силна. Малко известен факт е, че Деси по протокол не трябваше да влиза при кралицата. Когато те са видели роклята, моментално са я оценили. Те моментално са променили плана и срещата от 20 минути е станала 40", разказа модната дизайнерка.

Самата президентша бе гост на церемонията в хотел "Рамада". 

В категория мъжка мода бе отличен брандът "Десизо Монини", който шие за световни марки, но има и българска линия. За булчинска мода носител е "Палома фешън" с дизайнер Поля Кинова. В категория моден грим Джулия Ангелова получава за трети път "Златна игла" и по регламент повече няма право да се състезава и да бъде награждавана. В категорията "Модна иновация" призът отиде при Аксел Харди, която има изобретение на собствен вид трикотаж. "Златна игла" за най-добър млад дизайнер заслужи Радослава Лазарова

Към статията във в. СЕГА
×