facebook
twitter

Вие сте тук

7 постове / 0 нови
Последно съобщение
Вестник СЕГА
Жан-Клод Юнкер винаги е бил откровен

По повод коментарната статия със заглавие "Юнкер закъса в Букурещ заради лъжите си в София", публикувана на 16 януари 2019 г. във Вашето издание, от името на Европейската комисия държа да направя следните уточнения:

Обвиненията, отправени във въпросната статия към председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, не отговарят на истината. 

Винаги при своите посещения в България и Румъния председателят Юнкер е споделял откровено реалните факти и своето мнение, основано на обективни аргументи.

По време на съвместната пресконференция в София след откриването на Българското председателство на Съвета на ЕС на 12 януари 2018 г. той ясно подчерта, че "в България има проблеми с корупцията", като в същото време каза, че страната е отбелязала значителен напредък в борбата срещу тях.

Този напредък е ясно описан и подкрепен с факти в последния доклад за България от ноември м.г. по Механизма за сътрудничество и проверка (МСП). Въз основа на точно описаните в доклада реформи, предприети от България, Комисията реши наблюдението на три от шестте показателя, които се следят, да бъде временно прекратено - за гарантиране на независимостта на съдебната власт, за законодателната рамка и за ефективността на борбата с организираната престъпност (показатели 1, 2 и 6 в доклада). В доклада също така се посочва, че тази положителна тенденция трябва да бъде запазена по оставащите показатели за реформи срещу корупцията по високите етажи на властта, корупцията в по-общ план, включително на местно равнище и по границите, и мерките за продължаване на съдебната реформа (показатели 3, 4 и 5).

Също така ясно председателят Юнкер се изказа и при посещението си в Букурещ по повод старта на Румънското председателство на Съвета на ЕС. По време на съвместната пресконференция с президента Йоханис на 11 януари 2019 г. той посочи, че евентуалното приемане на обсъжданата в Румъния амнистия би оказало негативен ефект върху основния принцип на ЕС, който е спазването на върховенството на закона. Това изказване също се основава на ясно посочени факти в последния доклад за Румъния по МСП, където се отчита отстъпление от някои реформи. Като близък приятел на Румъния Жан-Клод Юнкер може да си позволи да бъде по-откровен, отколкото други.

Позволете ми да припомня, че Жан-Клод Юнкер е истински приятел и на България, като е подкрепял страната още по време на присъединителния процес до подписването на договора за присъединяване към Европейския съюз и след това. През цялото време тази подкрепа е била безрезервна, независимо коя политическа партия е била в управлението на страната.

Огнян Златев,

Ръководител на Представителството на

Европейската комисия в България

Към статията във в. СЕГА
Billy-Joe Winchester

Винаги при своите посещения в България и Румъния председателят Юнкер е споделял откровено реалните факти и своето мнение, основано на обективни аргументи.

Пълни глупости! Подобни "мнения", пък и докладите по МСП, винаги са били чисто политически, имащи най-много палиативна връзка с действителността. Подобни изказвания, като това на г-на, са нагло лицемерие.

 

Позволете ми да припомня, че Жан-Клод Юнкер е истински приятел и на България

Истински приятел е на наркотрафиканта Бойко Борисов, не на България.

FuFighter

Преди или след ишиас? 😂

Bingomatic

   Продължавам да вярвам на статията. Юнкер е директно виновен за копупцията в България като спря

борбата с нея понеже Бойко го слушка. Подобни феодални отношения са пагубни за нас. Зради него

ЕС е пред разпад. Каквото и да напишат в негова защита, той ще остане в историята като човека

изгонил Великобритания от ЕС.

  Вярвам, че рано или късно, хората ще разберат, че ЕС просто изнася корупцията от богатите към бедните страни  с еврофондовете. Последните са основен инструмент за контрол на еврокрацията над васалните страни.

Доц.Трътлев

Жан-Клод Юнкер винаги е бил откровен пиян или махмурлия..

Jules

Казвал съм го преди, и пак ще го кажа : Мен Юнкер ме кефи, защото е неортодоксален, свеж полъх /с дъх на уиски и швейцарска крушова ракия/ сред пластмасовите чучела, които обикалят по коридорите на ЕК с неизменната папка под мишница. Кефи ме как бие шамари на лидерите на страните членки / в буквалния смисъл, макар и на шега / как се хвърля да ги нацелува - мъже, жени  не прави разлика. Иска се самочувствие и непукизъм да се насвяткаш като кирка и да се изтъпаниш насред премиери и президенти, които - щат не щат - го прикрепят да не падне. Но ще кажа още, че макар на стари години да му е отпуснал края, все пак Юнкер доста време е бил министър-председател на една от най-богатите и уредени страни в света. Това трябва да означава нещо, особено за нас, българите които сме последни навсякъде и по всичко.

Billy-Joe Winchester

И освен това е много скромен!

Спокойно може да се хвали наляво-надясно, че трима папи са го крепили, да не падне от ишиаса, но не го прави! 😉

×