facebook
twitter

Вие сте тук

1 пост / 0 нови
Вестник СЕГА
Протест срещу Ердоган във Варна

Граждани, подкрепени от ПП "Възраждане", се събраха на протест във Варна срещу Ердоган и безпринципната политика на Брюксел, предаде БГНЕС.
„Причината за нашия протест е, че ние смятаме присъствието на Ердоган на територията на България и на територията на ЕС като цяло за абсолютно недопустимо и нежелателно”, заявяват протестиращите.
Те носят плакати с надписи: „Stop Erdogan”, „Затваряме Варна заради диктатора”, „Не на диктатурата”, „Източна Тракия говори на български. Тя е част от нашите духовни граници”, „105 г. от Одринската епопея. Одрин е наш”, „Вън Ердоган от Европа”, „Лозенград е български – вечна част от нашето сърце” и др.
Според ПП „Възраждане” България трябва да постави въпроса за компенсациите на тракийските бежанци, тъй като точно на 26 март тази година се навършват 105 години от геноцида над тракийските българи, когато са прогонени повече от 150 000 българи от Източна Тракия – днешна Турция и 30 000 са убити. „Турция още дължи обезщетение, което е в размер на повече от 10 млрд. долара”, припомнят от „Възраждане”.
Довечера в Евксиноград ще се проведе среща, домакинствана от премиера Борисов между Ердоган и председателите на Европейската комисия и Европейския съвет.

×