facebook
twitter

Вие сте тук

11 постове / 0 нови
Последно съобщение
Вестник СЕГА
Пострадали при взрива в Хитрино ще посрещнат трета зима във фургони

Четири семейства в Хитрино ще посрещнат трета зима подред на фургони, а за майка и дете с увреждане се търси спешен вариант за настаняване в нормални условия за живот. Това се случва, въпреки че бяха отпуснати 5 млн. лв. от Социалния фонд към Министерството на труда и социалната политика, а няколко строителни фирми обещаха да помогнат безвъзмездно на засегнатите от взрив на влак, превозващ гориво. При експлозията в края на 2016 г. загинаха 7 души, десетки бяха ранени, а множество сгради разрушени.

Омбудсманът Мая Манолова обяви, че при нея са постъпили много жалби за начина, по който са изразходвани средствата. Тя поиска прокуратурата да провери какво е отчетено и какво реално в Хитрино. "Над 100 жалби са подадени в приемната ни. Има огромно недоволство и хората искат пълна прозрачност и щателна проверка за това как се изразходвани средствата, които са вложени в ремонтите в Хитрино“, каза Манолова тя и даде пример със завършени вече ремонти на сгради, които не са пострадали, и такива, които реално са имали щети, но дейностите по тях така и не са били довършвани. Няма ясни критерии кои къщи да бъдат ремонтирани и как, няма разбивка за стойността на извършените строителни дейности. Хората нямат копия от договорите и количествено-стойностните сметки, въпреки че трябва да имат екземпляр. Справка по договорите за строителство на нови къщи показва, че цената на квадратен метър на постройките, финансирани с пари от държавата, излиза около 2 000 лв.

Кметът на Хитрино Нуридин Исмаил заяви преди дни в ефира на bTV, че не се притеснява от обвиненията и ще подаде оставка, ако нередностите обвиненията се докажат.

Към статията във в. СЕГА
Братя Стругацки

даде пример със завършени вече ремонти на сгради, които не са пострадали, и такива, които реално са имали щети, но дейностите по тях така и не са били довършвани.

 

Герберска му работа!

KaraKoliu

***

AzUrAL
снимка на AzUrAL

Това е просто нечовешко.

генек

ТОЙ не се ли намеси вече?

--------

https://genekinfoblog.wordpress.com/

kramar

Кметът щял да си подаде оставката! Вместо да отиде в затвора и да бъде заплют, някой ще каже, че е постъпил "достойно". И защо на този всеизвестно нечистоплътен екземпляр му бутнаха в ръцете милиони?!

Предводител на ...

Само като уточнение - кметът е от ДПС.

 

Иначе всяка кражба е осъдителна, но кражба от жертви ии пострадал е гнусно мародерство.

LEFT

Иди после, че помагай с пари безвъзмездно в някаква сметка на община...

Памфуций
снимка на Памфуций

Справка по договорите за строителство на нови къщи показва, че цената на квадратен метър на постройките, финансирани с пари от държавата, излиза около 2 000 лв.

Дори в тази цена да е включено разчистването на останките от старата постройка , пак е твърде много. Направо безогледна кражба е това.

Аз преведох 200 лв. по време на кампанията след експлозията и направо ме е яд. Може би трябваше да ида на място и да ги дам на ръка на някой пострадал.

fraxinus

Цивилизованият начин предполага да има фонд и обществен съвет, който да управлява средствата, ОСОБЕНО даренията. Традиционно, в такива обществени съвети се включват представители на бизнеса, религиозни организации, НПО, журналисти и чак на последно място и само евентуално - политици. Решенията на такъв обществен съвет се публикуват в медиите.

 

У нас, разбира се, не става така. Кинтарите се дават на традиционни усвоители, които пък ги усвояват по ъъъ, традиционен начин.

D4D5
снимка на D4D5

Абсурдите на Бойко Борисов в Хитрино 

https://www.youtube.com/watch?v=0u9knizaBDQ

 

 

×