facebook
twitter

Вие сте тук

3 постове / 0 нови
Последно съобщение
Вестник СЕГА
Париж се отказа и от увеличаване на акциза на горивата

Франция окончателно отменя повишаването на акциза върху горивата след седмици на протести. Решението бе обявено ден след налагането на 6-месечния мораториум върху екологичните данъци на горивата. Приходите от повишението на акциза вече са изключени от бюджета за 2019 г.  Междувременно завчера депутатите одобриха мораториума върху екоданъците.

В парламента три партии от левия блок се обединиха с искане за вот на недоверие на кабинета на Едуар Филип и се договориха да гласуват срещу правителството. След няколкодневни преговори Социалистическата партия, Комунистическата партия и "Независима Франция" постигнаха споразумение по този въпрос, предаде ТАСС. За да се гласува вотът, се изисква одобрението на най-малко 10% от депутатите, което е 58 души. В момента Социалистическата партия има 29 места, "Независима Франция" - 17 и Комунистическата партия - 12 депутати. 

Към статията във в. СЕГА
ablepsia

И от правителството си ще се откаже.

Натам вървят нещата.

Пък и от президента си, както е тръгнало. Щот не е популист (вж. горната гардианска препечатка)

Кайзер Созе
снимка на Кайзер Созе

Всъщност не Париж се отказа, а гражданите на Париж отказаха Двореца от мераците му.

Вярно е , че тълпата винаги греши, но не можеш да спреш израстването и до Народ , отказвайки правото и да се образова от грешките си. Париж си има традиции и наказва недораслите пишман бонапартчета, игнориращи натрупаният колективен опит на поколенията. Недорасляците не виреят .

×