facebook
twitter

Вие сте тук

4 постове / 0 нови
Последно съобщение
Вестник СЕГА
Ей, "Луфтханза", ти уважаваш ли ма!

Ако в "Луфтаханза" имат списък с потенциално проблемни пътници, в него със сигурност присъстват двама българи - Волен Сидеров и Десислава Радева. 

През 2010-а според съобщения на полицията във Франкфурт на Майн Сидеров вдигнал на главата си целия самолет, обиждал стюардеса на расов признак, абе неговата си програма, той в тоя период неведнъж буйстваше из авиотранспорта.

До Сидеров сега гордо се изправя и вдига глава снажната президентска съпруга Десислава Радева - тя се оплака във Фейсбук, че компанията отменила полет в последния момент и г-жа Радева пропуснала хубаво събитие във Верона - "На Мегдана на Другата България". Президентшата, образно казано, изпраща цунки, гунки и маймунки на приятелите си, с които е духом. За пропуснатото събитие, разбира се, съжаляваме и съчувстваме на г-жа Радева, но повече ни вдъхновява епистоларният ѝ стил. 

Хокайки "Луфтханза", президентшата след няколко изречения с трудно проследима поанта и видимо разстроен слог стига до някакъв аграматичен възглас. 

"Положението е Дойчланд, Дойчланд, убер алес". 

Очакваме с нетърпение реакцията на "Луфтханза" и се надяваме странният инцидент да има някакъв очистителен, катарзисен ефект - и върху двете страни в този микроконфликт между титани. 

В края на краищата "Луфтханза" са сериозна компания, но сигурно има за какво да бъдат критикувани. Случката с президентшата и нейната ерупция ще предизвика дебат и обществена дискусия, от която може да произлезе и нещо свястно. 

Ала президентшата няма кой да я спаси от темперамента ѝ, от разбиранията ѝ за изискана публичност. 

Наистина е трудно да се разбере как една солидна жена с определен житейски опит е толкова, толкова ненаиграла се. 

Президентът също говори глупости понякога, но за него това е служба, той е длъжен да я върши тая работа - ще, не ще!  

А президентшата никой не я кара да се напъва в комуникациите, но тя не издържа, нагонът е по-силен от нея. Тя вероятно никога няма да чуе и разбере съвета: не се излагай! 

И жената е права. Всеки има право да се излага както намери за добре, а тя си е отработила правото да се излага мащабно и отвисоко. 

Да бъдеш за посмешище - това е небесна благодат, която малко хора могат да разберат и малко хора са дарени с това духовно блаженство. 

Обръщаме се към всички българи - подкрепяйте нашите видни хора в техните излагации. Тези хора рисуват чертите на нашия национален характер - те са изразители на всичко това, което носим и ние - независимо дали ни харесва.

Да ги подкрепяме, пък все ще се намери някой Алеко да събере и обобщи тия характеристики - не може само Бай Ганьо да ни представя пред света! 

Към статията във в. СЕГА
Sapienti_sat

Майн Сидеров

 

Doch! Das ist unsere Siderov!

Geo

Подобен "памфлет" е неуместен!

®AZOR
снимка на ®AZOR

Да бъдеш за посмешище - това е небесна благодат, която малко хора могат да разберат и малко хора са дарени с това духовно блаженство. 

 

👍

×