facebook
twitter

Вие сте тук

1 пост / 0 нови
Вестник СЕГА
ЕС: Аруба, Барбадос и Бермудските острови вече не са данъчни оазиси

Съветът на ЕС реши да извади Аруба, Барбадос и Бермудските острови от черния списък на общността за данъчни оазиси.

Списъкът беше създаден през декември 2017 г. и беше преработен през март 2019 г. след извършеното задълбочено преразглеждане на изпълнението на ангажиментите, поети от юрисдикциите на трети държави, които участват в процеса, съобщиха от пресслужбата на Европейския съвет.

В отговор на опасенията на ЕС Барбадос е поел ангажименти на високо политическо равнище за замяна на вредните си преференциални режими с мярка със сходен ефект, докато Аруба и Бермудските острови вече са изпълнили ангажиментите си. Освен това Бермудските острови имат твърдото намерение да отговорят на опасенията на ЕС в областта на колективните инвестиционни фондове. В резултат на това Барбадос и Бермудските острови ще бъдат преместени от приложение I от заключенията към приложение II, в което са включени юрисдикциите, поели достатъчно ангажименти за реформа на данъчните си политики, докато Аруба ще бъде заличена изцяло от двете приложения.

Занапред в списъка остават 12 юрисдикции, неоказващи съдействие: Американска Самоа, Белиз, Доминика, Фиджи, Гуам, Маршалови острови, Оман, Самоа, Тринидад и Тобаго, Обединени арабски емирства, Американски Вирджински острови и Вануату.

Към статията във в. СЕГА
×