facebook
twitter

Вие сте тук

9 постове / 0 нови
Последно съобщение
Вестник СЕГА
Депутатите избраха Галина Георгиева за нов член на СЕМ

Депутатите избраха Галина Георгиева за член на Съвета за електронни медии (СЕМ) от квотата на парламента, съобщи БНТ. Георгиева бе предложена за поста от председателя на парламентарната комисия по култура и медии и депутат от ГЕРБ Вежди Рашидов, а в залата получи подкрепата на 97 народни представители. 57 гласуваха "против", 24 се въздържаха. Тя трябва да заеме мястото на Иво Атанасов, чийто мандат изтича.

Галина Георгиева е бакалавър по икономика от Университета за национално и световно стопанство (УНСС), а професионалния си опит е придобила, работейки в редица медийни и телекомуникационни компании. Към настоящия момент работи в дружеството за колективно управление на авторските и сродните им права ПОФОН.

Другият кандидат бе Ия Петкова-Гурбалова, издигната от БСП, но тя не получи необходимия брой гласове. Съгласно Закона за радиото и телевизията медийният регулатор се състои от петима членове, от които трима се избират от Народното събрание и двама се назначават от президента. Настоящият председател на СЕМ е София Владимирова.

Депутатите ще дебатират днес и по промени в Закона за забрана на химическото оръжие, които целят прозрачност в извършвания от държавата контрол върху дейностите с химически вещества и техните прекурсори, попадащи в обхвата на Конвенцията за забрана на разработването, производството, натрупването и употребата на химическо оръжие. По този начин страната ни ще изпълни ангажиментите си по прилагането на конвенцията.

В рамките на заседанието парламентът ще разгледа още отчет за дейността на БТА, както и промени в Закона за измерванията.

Към статията във в. СЕГА
Sapienti_sat

В никакъв случай не се наемам да предположа, коя ще е избранницата! А Иво Атанасов го бива в игрите на щастието и би могъл да познае 100 %.

Purple_Haze

Толкова е лесно - от квотата на Шиши и Меди...

Sapienti_sat

Депутатите избраха Галина Георгиева за нов член на СЕМ

 

Е това се казва изненада! 😂

Аладар
Неприятно впечатление прави че дискусионните предавания по БНР след назначаването на спортист за директор, се заменят със спортни предавания, спиращи промяната на манталитета на електората към прогрес.
Миряна Б.

Почетният мултак Вежди да не се готви за следващ премиер, та почва да кадрува? Дали, ако стане, ще издигне паметник на своя гуру Илия Павлов? 

Sapienti_sat

Мисля, че в неделя го мернах по някаква телевизия и така се "слагаше" на Борисов, че да ти се доповръща. Изключително нечистоплътен човек. 😖

майор Цепеняков

В тоя СЕМ мъж за семе не остана.

Васик

Ако щракнете в гугъл, ще разберете, че кандидатката бакалавър е спечелила срещу кандидатката с докторска степен

×