facebook
twitter

Вие сте тук

1 пост / 0 нови
Вестник СЕГА
Бонус - фалос

"F-16 идват с бонус оборудване за $60 млн.", рекламира "Монитор" лятна промоция по оста Вашингтон–София. Тук начаса изниква спешната необходимост от дисекция на този бонус с елементи на малус, та дори и на фалос.

Първо, да си купиш осем самолета за $1.256 млрд. и да ти "подарят" екстри за шейсет милиона е все едно да си поръчаш осем чифта ски за 1200 лв. и да ти обещаят безплатни щеки от по 7.50 лв. комплектът.

Второ, преди да ги нахлузим и да се пуснем по пързалката, трябва да обърнем внимание на условното наклонение, в което е спрегнат този "бонус". "Той (б.р. - зам.-министърът на отбраната Атанас Запрянов) добави, че ако американците отпуснат въпросните пари, те ще бъдат използвани за допълнителни екстри", обяснява вестникът.

И докато Конгресът на САЩ още умува дали евентуално да разджурка тия шейсе милки, от наша страна колебания няма. "Кабинетът дава още 2.1 млрд. лева на военните за F-16", разписва платежното "Труд", илюстрирайки новината с Шкембе войвода, завтечен с химикалка в ръка към така щедрия премиер. Откъде ще дойдат тези пари, засега не е ясно, знае се, че за други играчки пари няма: "2.2 млрд. лв. дефицит в бюджета заради F-16, замразиха проектите за нови кораби и БТР-и" ("24 часа").

Според Младен "Квадратния" Маринов покупката на F-16 върви и с друг бонус тип фалос: "НАП разследва теч на данни на 5 милиона българи и чужденци" ("Монитор"). Тук аналитичната мисъл на вътрешния министър надминава нюха на Холмс и Поаро, взети заедно, със заключението, че хакерската атака несъмнено е организирана от Русия заради сделката със самолетите, тъй като (!) мейлът с откраднатите данни е изпратен от... електронна поща с руски домейн! По-късно и самият хакер каза, че е руснак, значи всичко е, както казва министърът! 

В същия хакерски мейл се съдържа и основното: "Правителството ви е бавноразвиващо се".

Към статията във в. СЕГА
×