facebook
twitter

Вие сте тук

1 пост / 0 нови
Вестник СЕГА
АРТ ЛУПА

Кшищоф Зануси

ще получи Наградата на София и ще бъде специален гост на 23-тия "София филм фест" през март. Световноизвестният полски режисьор и сценарист ще представи пред българската публика най-новия си филм "Етер", вдъхновен от Фаустовия мотив, още шест негови класики, както и дебютната му лента "Структурата на кристала" (1969 г.). Почти всички филми на Зануси са печелили най-престижните кинонагради - "Златен лъв" във Венеция ("Годината на спокойното щастие", 1984), призове от Кан ("Спирала" и "Константа", 1978 и 1980), "Златен леопард" от Локарно ("Просветление", 1973) и др. Визитата и ретроспективата на Зануси са в партньорство с Полския културен институт в София. Преди да стане успешен филмов творец, роденият във Варшава преди 80 г. Зануси завършва физика, а после и философия. 

 

Алиша Кийс 

ще бъде водеща на наградите "Грами" идния месец, съобщи самата певица с видео в YouTube. 61-вата церемония по раздаването на престижните музикални отличия ще се състои на 10 февруари в Лос Анджелис. През своята кариера самата Кийс е спечелила 15 "Грами". 

 

Актрисата Линдзи Лоън 

скоро ще стане горд собственик на остров, похвали се тя в шоуто на Джими Фалън. 32-годишната актриса отдавна има предприемачески амбиции към Гърция. През май миналата година тя отвори хотелски комплекс на остров Миконос, а след това още един на Родос, който нарече "Лоън Бийч Хаус Родос". Звездата планира да популяризира бизнеса си в Миконос чрез риалити шоу по MTV. Лоън има успешна актьорска и музикална кариера от ранна детска възраст, но в последното десетилетие бе в творчески застой, а пресата предпочиташе да се занимава с проблемите й с алкохол, наркотици и дребни противообществени прояви.  
 

Към статията във в. СЕГА