facebook
twitter

Вие сте тук

1 пост / 0 нови
Вестник СЕГА
Ангелкова не видя презастрояване по Черноморието

Дамата, която отговаря в правителството за развитието на българския туризъм, не вижда защо се тревожат природозащитниците. "Невярно твърдение е, че Черноморието се презастроява", заяви пред Нова тв министър Николина Ангелкова по повод на протестите в последните дни срещу поредните кръпки в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие и унищожаването на плажовете с желязо и бетон.  "Зелените" се възмущават, че екипът на Ангелкова и депутатите "спасяват" брега от плажуващи, палатки и кемпери, а продължават да не взимат мерки срещу построени и строящи се хотели гиганти, помпозни нощни заведения и басейни върху пясъка почти до морските вълни. На 20 юни ще има голям "зелен" протест пред президентството с искане държавният глава да наложи вето на поправките в закона.

Вместо да коментира неудобните въпроси, Ангелкова изрецитира в студиото на телевизията поредна порция статистически данни и голи декларации. "В закона ясно е записано, че се забранява всякакво строителство върху дюни и съответно да се видят параметрите, които са силно  ограничени за зона А и Зона Б. Навсякъде по света има различни места за почивка и хората си избират. Ние постоянно правим анализи, за да можем да профилираме нашата услуга. България е позната като дестинация, която предлага качество на добра цена. Имаме ръст и 27 милиона реализирани нощувки. Правим много за привличане на повече туристи към България", изтъкна тя.

"Цяло лято нашите мобилни екипи са по плажовете. Безкомпромисни ще бъдем към всички концесионери, които допускат нарушения. Задължително трябва да има осигурен безпроблемен свободен пешеходен достъп до плажовете, те да се поддържат и почистват. Имаме 80 плажа под наем и 60 са отдадени на концесия. Безкомпромисни сме към всички нарушения и своеволия на плажа, посочи министърът. Имаме телефони за сигнали и нередности, увери Ангелкова.

На фона на бодрите изказвания на отговорничката за туризма фейсбук групата "Бетономорие" всеки ден публикува ужасяващи фотоси на бетонни чудовища, строителни скелета и съсипани български плажове.

 

 

Към статията във в. СЕГА
×