facebook
twitter

Вие сте тук

1 пост / 0 нови
Вестник СЕГА
Ангелкова маха щендерите по алеите в Слънчев бряг

Повече от 190 обекта се премахват към момента от "Слънчев бряг-север", това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова. Амбициите на ведомството са да се премахнат щендерите по алеите. Всеки един хотелиер отсреща плажа си е поставил павилиончета в своя имот, обясни министърът пред бТВ и добави, че министерството не може да му го забрани. Проблемът бил, че пред павилионите са изкарани щендери по алеите.

Зимният сезон на места може да продължи до април, прогнозира Ангелкова по повод промените във времето. Тя защити качествата на българското Черноморие и на морската вода. "Усилията, които се полагат в тази посока, са видими", изтъкна министърът на туризма и акцентира, че са построени пречиствателни станции по всички курорти. "Колкото българи посещават Гърция, толкова гърци посещават България", каза обобщи тя.

За концесиите Ангелкова каза, че цените не шезлонзи зависят от самия концесионер. "Ние никого не можем да караме да кандидатства за концесия", добави тя. Министърът на туризма коментира и работата на ведомството с платформи като Booking. Проблемът бил в апартаментите за гости - те били длъжни доброволно да се категоризират, но не го правили. Обяснението на собствениците било или, че те дават жилището под наем и плащат данъци, а не извършват туристическа дейност или, че гостите са техни познати.

×