Quantcast
Сирийската ПВО е свалила руски ИЛ-20 с 15 военни на борда над Средиземно море | Page 20 | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

610 постове / 0 нови
Последно съобщение

Страници

Butch
снимка на Butch

Какво точно не разбирате? Попитах ви кротко, дали щатите биха допуснали самолети на вероятен противник да се мотаят на 30-40 км от о. Диего Гарсия?  Мисля, не!

ЗИП - а в едно е прав. Путин "lost face". Явно не е военно временен лидер.

По подобен начин Картър "lost face" при неуспешния опит да си освободи пленниците от аятоласите. После загуби и преизбирането си. Остана като миролюбец, но и всички го смятат за "loser".

Mастар

Какво точно не разбирате? Попитах ви кротко, дали щатите биха допуснали самолети на вероятен противник да се мотаят на 30-40 км от о. Диего Гарсия?  Мисля не!

Американците редовно допускат, волно или неволно вероятни противници, които прелитат, облитат всякакви самолетоносачи, кораби, самолети итнт. Конкретно Диего Грарсия е на ******* **, че оттатък, 

но руските самолети летят на 100 км от Инджирлик ежедневно, вече коя година и на никой не му прави впечатление. 

Su38

Ми не е лузър, Буч.

Будьоновският революционен плам създава романтика, но не носи полза, особено в днешни времена.

Русия не е в Сирия, за да води Трета или Четвърта световна война. Параграфът го обяснил внятно, макар и наивно.

Не става само с "шашки вон" и "по коням"... Понякога се допускат и грешки, провали. Няма перфектен военен план. Важното е постоянството и волята да постигаш целите си. Понякога те изглеждат привидно неудачни и идиотски, но важен е крайният резултат. А как щяло да изглежда... Ми един виждат нещата по един начин, друг - по противоположен. Много неща не знаем, много няма да ни кажат, но слава богу, че още не сме видели "гъбите". Макар че евреите в тази война го играят мюретата, които да изкарат руснаците от релсите.

Погледнете къде са целите на еврейския удар в конкретния случай. На север! Далеч от Хесбала, които оперирата обикновено в южните части и най-вече от Ливан. Наблизо е руската база. Не мисля, че персите ще доставят оръжия на Хесбала далеч на север, Ми нали след това трябва да ги транспортират на юг, с все опасността конвоите да бъдат разбити от евреите. Малко глупаво ми се види обяснението на Израел. Това може да върви сред партнерите, ама не е сериозно.

Провокация си е, както и да го погледнеш. Както по избора на цели, така и от мястото на обстрел, наличието на руски самолет наблизо, когато почва патакламата... Какво ви говори?

Ace_

Попитах ви кротко, дали щатите биха допуснали самолети на вероятен противник да се мотаят на 30-40 км от о. Диего Гарсия?  

 

Мислете малко - в неутрални води американците пускат руски самолети да прелитат над кораби с ПВО.  Това, че имаш ПВО с обхват 400 километра не значи, че някой ще сваля всичко на 400км наоколо.

 

Дори да се опитат да затворят въздушното пространство над Сирия - всеки ще може да пордължи да бомби, летейки над международни води. Израел ще бомби Сирия от израелска територия. А руснаците няма да свалят израелски самолети над Израел, защото това вече ще е пълномащабна война, която те там не могат да спечелят конвенционално.

Butch
снимка на Butch

Американците редовно допускат, волно или неволно вероятни противници, които прелитат, облитат всякакви самолетоносачи, кораби, самолети итнт.

Доста волно тълкуване. Облитат ги като им влизат в Черно море. Не съм чувал руски или съветски самолет да облита американски самолетоносач. Чел съм, че подводница го е "преследвала".  

Кире

На война като на война. Жертви ще има. Така че няма място за излишни оправдания и оплаквания. Време е Русия да удари както се полага, та да се знае кой е кум, кой сват и кой на булката брат.

Ace_

Доста волно тълкуване. Облитат ги като им влизат в Черно море. Не съм чувал руски или съветски самолет да облита американски самолетоносач. Чел съм, че подводница го е "преследвала".  

 

Черно море си има неутрални води, както и другите части от световния океан.  Наскоро имаше подобно облитане в Балтийско море.

 

Самолетоносач не са облитали с изтребители, може би защото са им далече. Но има снимки с Ту-95:

 

http://tu-95.net/tu-95-over-the-uss-kitty-hawk/

Гaндaлф

"А руснаците няма да свалят израелски самолети над Израел, защото това вече ще е пълномащабна война, която те там не могат да спечелят конвенционално."

Глупости на търкалета.

А си направи едно грубо списъче на възможностите на руснаците да нанасят удари по Израел и пак ела.

И няма какво "да печелят". Евреите си имат достатъчно врагове наоколо. За сега поддържат равновесие, но в момента в който руснаците ги "парализират" ще ги разкъсат. 

 

А колкото повече обмислям, толкова повече ми харесва предложението на Жириновски.

Освен че ще постави евреите в ступор и на колене ще има и много, много странични ефекти.

Например обзалагам се че секви френци, немци, ингилизи и прочие швеци ще се изнесат панически от района.

МногоУмен
снимка на МногоУмен
Руснаците нямат абсолютно никакви "възможности" да нанасят каквито и да било конвенционални военни удари по Израел. Израел е 1/5 от територията на България и е свръхмилитаризиран.Израелската армия е една от най-мощните в света и си пази територията милиметър по милиметър. Изрелските системи за ПВО са най-ефективните в света , а авиацията им е към 400 бойни самолета , най-високи версии на Ф 16 , Ф 15 и вече Ф 35 . Може обективно да се признае че като ВВС Израел превъзхожда не само качествено но и количествено Русия, Да не говорим че цялата тази страховита израелска сила е скупчена на една малка територия , да я пази , докато руските ВВС са разпръснати от Калининград до Сахалин,,, Локално около Сирия израелското превъзходство над руските ВВС е смазващо и въобще не може да се коментира,,, Какъв друг удар тогава може да нанесе Русия по Израел ?? Ами остава ядрен удар 1 И то не с тактическо ЯО , щото няма как да го докара до границите на Израел , а направо удар с МКБР, Така Израел ще бъде унищожен с две-три СС 18 ... но ! Да не се забравя че и Израел е ядрена сила , и то Супер Сила ! Тиха , мълчалива и без да бие тъпаните, Израел има не по-малко от 100 ядрени заряда и носители за тях - МКБР "Йерихон 2" с обсег,,,, внимание ! 11 500 километра !!! Така че загивайки Израел може да нанаесе ужасен унищожителен удар по цялата територия на Русия , чак до Чукотка ! Така че да бъдем реалисти , Русия може да разговаря с Израел само на равни начала , и с никакви "удари" не може да заплашва,,,
Nashenec

"Руснаците нямат абсолютно никакви "възможности" да нанасят каквито и да било конвенционални военни удари по Израел."

 

Защо ли тогава баш евреинът звънна на Путин да се оправдава веднага след изказването на Шойгу ? 

А дали и колко са им добри самолетите - ами Израел има да губи много по-сериозни неща. А и защо най-новата и добра израелска защитна система (ПВО+ възможности за противокорабна) не се сложи на границата с арабите, а се сложи на морските платформи за добив на газ. А и в допълнение към нея бяха развърнати доста патрулни катери, които непрекъснато си имат работа с араби, бързащи да достигнат тези платформи (поне така около началото на юли го казаха самите евреи, когато стреляха и потопиха някакво рибарско корабче).

Имаме платформи, имаме руски кораби с калибри, остава да видим кое струва повече. Как ти се струва, ще рискуват ли евреите да се пробват ?

МногоУмен
снимка на МногоУмен
Да "се оправдава" ... Вие явно сте им били на телефонната линия да ги подслушвате.?
Предводител на ...
Диванните полковници вече не си виждат буквите по клавишите.
Гaндaлф

"Да не се забравя че и Израел е ядрена сила , и то Супер Сила ! "

Какви са тези фантасмагории.

 

Няколко десетки ЯБГ не те правят супер сила.

Руснаците могат да нанасят удари от където поискат с каквото поискат и както поискат. Подводници, стр авиация, МКБР ......

Щансовете на евреите за удар по руска територия са колкото на парче лед да се задържи в ада.

Пантелей

Пуберски мисли

Щели да "калиброват, изпарят, остъклят" Израел?

Е? И? Та евреите са навсякъде. В самата Москва - в Генщаба им. Във Външно. Въвъ Вътрешно. В Думата. В Съда.

Навсякъде има евреи.

 Москва ли ще остъкляват?

Та нали в Москва има - процентно - най-много мюсюлмани от всички европейски столици? Като тръгнат да нарушават крехкото равновесие, до къде ще стигнат?

Пишете глупости, колкото да се почувствате значими, от факта, че и други ги четат.

П.П. Молете се, разумните, да приберат "личните карти" на перкулясалите дъртаци - от двете страни на океана!!!

 

Nashenec

"Пуберски мисли"

 

Пуберски я ! Всички във форума знаем, че руснаците са малограмотни пияници, дето нищо не разбират от техника и даже ушанката не могат да си сложат както трябва. А това да изгубят някъде една ракета и тя да полети към нещо голямо - ами те го правят всеки ден. Нали това ни се разправя от вчера - малограмотните руски селяни как си гръмнали самолета. 

комар 2

https://www.youtube.com/watch?v=W7GJH67tbpY

комар 2

https://thesaker.is/russia-blames-israel-for-the-shooting-down-of-her-ew-aircraft/

 

This is one of these rare opportunities when there is, I believe, a viable and logical option to respond: tell the Israelis that from now on any of their aircraft approaching anywhere near the Russian forces will be shot down.

Will the Russians do that?

I doubt it.  Why?  Because of the very powerful pro-Zionist 5th column in Russia.

I am pretty sure that the Russian military would love to take such an measure but, unfortunately, they are limited in their actions by the 5th columnists in the Russian government.

We shall see.  If Russia does nothing, it will be interesting to see how those who deny the existence of a pro-Zionist 5th column in Russia will explain this.

Бира
снимка на Бира

ваапшче с сильна съмнително, че руснаците ще оставят на бармалеите да управляват пво-то  около базите си.
така че най-вероятно са се закичили с безаналогов орден.
свалили са своя собствен, пратен да насочва и коригира огъня на пво-то им, самальот.

та затова пак са виновни евреите. а сирийците хич не се обаждат - щото са непричом.

Пантелей

Хи  хи  хи  ?

Смотрите и слишите - говорит Москва:

https://www.youtube.com/watch?v=1ArhvtojTxc

paragraph39

МНОГО УМЕН,

/:/ Разбира се че Путин не е войник. Путин е разведчик , той е цар на многоходовки , той е брилянтен тактик. Но не е визионер. Затова и води войната в Сирия като низ от операции , договорки , отстъпления и настъпления. Но няма генерален план какво цели в крайна сметка ? Ако целта е самото участие на Русия във войната , не мисля че това е силата на руснаците.

....................................................................................................................

Русия НЕ "води война в Сирия"!

Война в /СРЕЩУ)/ Сирия, срещу легитимната власт там, водят държавите САЩ, Великобритания, Франция, Турция  и сие!

Русия НЕ води война срещу държавите, водещи война в/СРЕЩУ/ Сирия!!!

Русия води в Сирия "война" срещу интерджихадистите-халифатисти-терористи/признати за такива и от СС на ООН)/! И войната на Русия в Сирия срещу тях е в съответствие с /раз/решение на СС на ООН!

А САЩ, Великобритания, Франция, Турция  и сие водят война в/срещу/ Сирия БЕЗ /раз/решение на СС на ООН и в нарушение на Устава на ООН- т.е., те извършват  в Сирия и спрямо Сирия военни престъпления!!! Това е най-важното и върху него трябва да се съсредоточи ООН,  "Международната демократична общност" и всеки демократично мислещ човек по Света! ТЧК

Rumen5252

https://www.gazeta.ru/comments/2018/09/18_e_11973673.shtml

В Сирии российским военным вряд ли стоит оставаться бесконечно долго. После разгрома основных сил террористов там у России все меньше мотивов отвлекать огромные силы и средства (а публично никто так и не сообщил, почем нам обходится масштабная заморская операция) в то время, когда экономика России испытывает немалые проблемы, а капитализировать военные успехи в Сирии в какие-то политические или иные дивиденды пока получается не в полной мере.

Что касается нынешнего инцидента, то почему-то есть ощущение, что он не приведет к разрыву российско-израильских отношений. Обе стороны постараются побыстрее урегулировать возникшие проблемы.

Еще один враг на Ближнем Востоке России не нужен. Их и так хватает.

пил_и_пял
снимка на пил_и_пял

Време е Русия да удари както се полага, та да се знае кой е кум, кой сват и кой на булката брат.

Българският путинист - по-Путин от самия Путин. 

D4D5
снимка на D4D5

Babak Taghvaee

@BabakTaghvaee

·

6h

#BREAKING: My #Russia|n Military Sources told me that however #Israel PM.#Netanyahu has convinced #Russia president #Putin that the Il-20M shot-down was an accident, but the airspace around #Israel will be blocked by 14 #Russia Navy ships from FL000 to FL190 untill 26 September!

Su38

Днес има ли израелски удари?

Пантелей

Днес има ли израелски удари?

Няма. Сирийците ги уплашиха с точна стрелба.

fierce 2
снимка на fierce 2

ама верно ли?!?

затова ли:

Командващият на израелските ВВС докладва в Москва за сваления руски Ил-20

Пантелей

Командващият на израелските ВВС докладва в Москва за сваления руски Ил-20

На търговията вече (докладване) ли и казвате?

В момента евреите  сключват сделка за внос в Москва на секретни памперси ?

 

fierce 2
снимка на fierce 2

ти молива ли носиш, или масата за подпис?!??

Su38

Пак питам...

Su38

 И какво търгуват или са изтъргувани евреите? Сподели, ако си присъствал...

Страници