Quantcast
Сирийската ПВО е свалила руски ИЛ-20 с 15 военни на борда над Средиземно море | Page 9 | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

610 постове / 0 нови
Последно съобщение

Страници

Su38

Смяташ ли, че това е много интелигентно?

Пантелей

Разбира се, че не е. Но как да сляза на това ниво?

Тук откачалки пишат такива глупости, които и самата Захарова (ако изрече) ще се изчерви.

Нали все пишат тук - когато стане дума за невинните жертви - че на война било както на война?

Руснаците искали да послухтят (надявайки се да прехванат я код, я някоя информация).

Израелците си свършили работата, а сирийците окъкали своята. Стават такива работи постоянно.

Не е нужно (по-скоро е смешно) при всеки повод, чинопоклонно и верноподанически, наричащите себе си русофили, да се хвърлят, жертвоготовно плонжирайки, по кремълския площад.

 

erkek

Израелския изтребител въобще не се е "криел' зад руския "Ил", ами направо си го е растрелял във въздуха.По време на военни действия на самолет натъпкан с електроника да нямаш система "свой-чужд" си е фантастика отвсякъде.

Bozhilko

Глезотии. Винаги може да се обадиш по радиото и да питаш "Вова ето тъй". Даже ис тоя инцидент щвтите в цива сила са в рамките на предварителните планове, удобрени от най-високо място.

paragraph39

ПГЕОРГИЕВ и сие,

/:/ Генералната грешка на руснаците бе, че още в началото на кампанията си не създадоха зона забранена за полети над цялата територия на Сирия, на запад от Ефрат и над Средиземноморието-там, където обичайно работят. Каква е тази политика да разрешават на израелци, турци да навлизат в сирийското въздушно пространство? Като си казал "А", кажи и "Б". Който навлезе в контролираната зона ще понесе последствията. Точка.

...................................................................................................................

Грешката НЕ е на руснаците, а ваша!

Грешката ви е, че сте решили/ или манипулирате?!/, че Русия присъства и действа военно в Сирия, за да я защитава от държавна  военна агресия срещу нея!!! Това НЕ е вярно, лъжа е! Русия присъства и действа военно в Сирия, за да я защитава от интерджихадистите-хаифатисти-терористи/признати за такива и от СС на ООН!/! А и Сирия НЕ е във война сега с никоя държава- и никоя  държава НЕ е обявила война на Сирия!!!

Ерго, Русия НЕ е длъжна да проявява сама военна инициатива и да защитава Сирия от държавна военна агресия срещу нея- това е работа и задължение на ООН и всички държави-членки!!!

Русия, първо, защитава и ще защитава в Сирия собствените си ЛЕГИТИМНИ/ с разрешение на легитимната власт в Сирия!!!/ военни бази там! И второ, Русия воюва срещгу тях и унищожава интердижадистите-халифатисти-терористи ИЗВЪН Русия- което е по-добре, отколкото те да са в Русия и тя да воюва срещу тях и да ги унищожава на територията на Русия!

Трето, ако държава извърши военна атака срещу руските военни бази и жива сила в Сирия, но Русия НЕ реагира адекватно, едва тогава ще  сте абсолютно прави да упректвата/уличавате?!/ Русия в страхливост, НЕадекватност, обърканост и прочие! Но сега НЕ сте прави- или НЕволно грешите, или умишлено манипулирате?!

От мен да го знаете: Или много ПОДценявате Русия и Путин, или много НАДценявате себе си?! Или и двете!

Поне се съсредоточете върху това, че срещу Сирия се води от САЩ и сие НЕобявена и без /раз/решение на СС на ООН война- военна АГРЕСИЯ и НЕзачитане суверенитета на Сирия-член на ООН- което е военно престъпление и по Устава на ООН и следва да бъде порицавано и осъждано, а НЕ премълчавано и омаловажавано! КАЗАХ!

Meto_ot_Interneto

Тоя мръсен израелски номер ще има последствия.Светла им памет на загиналите руски военни.

nanyac

над акваторията на Средиземно море и на 35 км от брега на Сирия 

...

он заходил на посадку с высоты 5 км

Далечко ми се види и височко за кацане. Ама щом казват.

 

Mастар

На 35 километра би трябвало да са под 3000, ама може да кацат по някаква съкратена схема, за да намалят вероятността да ги ударят с ПЗРК около летището. По "афгански" дето му казват. 

nanyac

Ил-18 не е изтребител все пак, няма да пикира

безопасна скорост на снижение... 5-7м/с добре ли е или може повече?

Diocletian
снимка на Diocletian

Войната е смъртоносен занаят. И опасен.

Бог да прости момчетата и всички убити.

И все пак, буйната радост, присмехът, но също и призивите за апокалиптично възмездие са някак неадекватни на фона на ето тази информация от Уикипедия, да речем:

 

As of July 27, 2018, there have been 2,372 U.S. military deaths in the War in Afghanistan. 1,856 of these deaths have been the result of hostile action. 20,320 American servicemembers have also been wounded in action during the war.[1] In addition, there were 1,720 U.S. civilian contractor fatalities.[2]

 

2300 убити, над 20000 ранени.

Няма буйна радост, няма и призиви как ей сега американците ако не изпепелят Афганистан, начи не са мъже....

D4D5
снимка на D4D5

Нищо общо. Русия не е във война с Израел. Имали са уговорка, която (според генщаба на руснаците) евреите не са спазили. Предупредили са за атаката секунди преди тя да бъде осъществена, след което са се скрили зад руския самолет.

 

П@далска работа.

Това съм аз Льоклер
снимка на Това съм аз Льоклер

Руснаците така и не заявиха ясно какво точно правят в Сирия. Поканени да помагат, вършат някаква работа, и дават жертви по направо смешен начи. Трябваше, още от момента на започването на операцията им в Сирия, небето там да се "затвори" за всичко различно от Сирийска и Руска авиация. И редовни граждански полети. А какво става всъщост? Американците обстрелват с ракети каквото си харесат, евреите правят същото, турците и танкове си вкараха, иранците се шматка на терен и те ... В резултат - поредни руски жертви. Както каза някой в началото - като казаха "А" (провеждаме военна операция тук!), руснаците трябваше да кажат и "Б" (затваряме Сирия, ако се мернете наоколо без санкция на ООН, отивате на среща с дедите си!).

Спирам да се ядосвам по темата.

Bozhilko

Това е защото нямаш силна вяра в в многоходовките и гениалните планове на В.В. Путин. А това вече е проблем.

AzUrAL
снимка на AzUrAL

Не си ли чувал за известното им двуличие? Азиатска хитрост и разбира се Пословничната им Тъпота, корумпираност и алкохолизъм. Напоследък доста се увеличи руската пропаганда, като цяло. Има и бая наши родоостъпници,  които искат, отново да им служат, надявайки се на трохите, които ще им подхвърлят. Много хора си лъснаха дипломите, от Москва, а и си приготвиха фесовете и чалмите. Обичат да играят на сигурно, без значение кои са господарите им. 

МногоУмен
снимка на МногоУмен
Ами и моята теза е такава, Или се воюва с ясни цели и твърдо , или изобщо не нагазваш... Защо руснаците не затвориха небето над Сирия още в началото ? По много проста причина , нямат военен потенциал да го направят. Ако ли пък прехвърлят огромни сили в Сирия , оголват отбраната на половин Русия. Това няма как да се допусне от Кремъл.
Nashenec

whocares, #232

"никви мълнии, освен в/по нечии глави."

 

Не знам в кои глави има мълнии, но в 11 ч. и нещо сутринта по Россия24 цитираха точно такова изказване - четяха го от лист като официална позиция. Директно накрая завършва с това, че руснаците считат Израел за виновен и затова трябва да очаква съответния отговор от страна на Русия. 

 

От час-два французите доказват навсякъде, че те нямат нищо общо, че едва ли не те само са наблюдавали как се случва. Явно всички са наясно, че винаги има ответен удар и той винаги е бил достатъно болезнен - няма начин всички толкова да са се поср.ли от страх, че да доказват как нямат нищо общо.

whocares

изв., но ставаше дума за друго. зип-а изтресе мълния, кво казал шойгу, после даде и линк. и шойгу въобще не беше казал това.

ЗИП
снимка на ЗИП

Израелския посланик е извикан в МИД.

 

Да видим какво ще последва.

 

"Озабоченост" или нещо сериозно.

 

 

Но като чета руските форуми май се е стигнало до "точка на кипене".

 

Путин е буквално "разкостван". Припомня се всичко - "Минск", Су-24, руския посланик в Катар, какво ли не.....

Пантелей

няма начин всички толкова да са се поср.ли от страх, че да доказват как нямат нищо общо.

Вярно йие. "Посрали" са се, и от страх се скрили за големия руски айроплан. 

А сега се чудят как да извъртят работата така, че да излезе, че те са гръмнали "Патицата"*

и да спасят сирийските другари от срама.

* Тъй са го кръстили в НАТО

Nashenec

Самото желание да предупредят по-малко от минута преди да се случи инцидента, че ще се случи си е само от оцветяване на панталоните. А че изтребител може да пренасочи ракета към по-голям самолет - ами това си е от много години стандартна маневра. Поне аз като бях войник още тогава ни учеха как да разпознаем дали не е извършен този маньовър и ракетата ни дали не е юрнала след друг.

Ако се направи достатъчно добре и достатъчно близко, системата "свой-чужд" няма да има време да сработи.

otvrat1

Израелците се наиграха. Сега трябва да си заземят авияцията, защото ще боли бадемат. Те са една удобна боксова круша, заради която няма да започне 3 СВ.

LAIO

Ответните действия на Русия няма да си и толкова лесни или ясни. Биби при всички разговори с руснаците им казва - вие си имате вашите интереси, ние си имаме нашите. Дайте да се съгласуваме доколкото можем, за да си нямаме проблеми. На Едроган му взе 4-5 години додете разбра че и той така трябва да прави. Ако се получи че Русия и Израел не могат да се съгласуват, тогава нещата ще станат по-сложни и за двете страни.

Израел никога няма да позволо да се налива оръжие в групировка като Хизбула, предполагаемата цел и на вчерашната атака.  Русия също няма никаква полза от това.

Най-вероятно нещата ще се кротнат за две-три седмици и после всичко по старому. Ще има малко зъбене, пяна по форумите, теории на конспирация че израелците са свалили самолета.  Тука хората на какви ли не глупости си вярват, та това ли не...

аиг3

Хайде, чакаме ответния удар. Дали ще е като с Турция-спряха им доматите. Тук може да спрат вноса на фурми. Най-тежко би било да спрат износа на олигарси, че то комай  голяма част от руските милионери все евреи и с израелски паспорти. Че  Абрамович и той с включи.

 

А сериозно-сигурно Израел ще пуснат официално едно съжаление за инцидента и, че занапред ще работят с руските военни за избягване на такива инциденти, когато отново решат да бомбардират Сирия. Което тук ще бъде възприето като просване на килимчето и т.н по форумния жаргон.

аиг3

LAIO - палче

nilak

Ти болен ли си ?!

 

Израел няма за какво да се извинява, още по-малко да подарява.

 

Руснаците сами си свалиха самолета и резилът е тотален.

А с израелците шега не бива ... доказали са го през годините и не си поплюват.

Що саветцки льотчики и спецназ са дали фира през годините в арабско-израелските конфликти няма чет.

Да не си мислиш, че миговете са пилотирани само от араби ?!

Израел има записи от разговорите между пилотите, по които се разпознати, не само че са съветски летци, а от коя база идват и трите им имена.

 

Руснаците винаги са били профани и доказателството е случаят Скрипал.

МИ6 не само ги разкри тез двамината, а и уличи дипломат от посолството в Лондон на русия в сътридничество на килърите.

 

ЗИП
снимка на ЗИП

Идват ми на ум и други неща с които Израел може да изкупи грешката си.

 

Освен "фейков удар" по израелско летище би могло да се помисли и Израел да "сдаде" на Русия църквата на Божи гроб с оглед схизмата , която се очертава между Москва и Цариград.

 

Израел може да даде Хайфа за руска военна база.

 

Има и още неща, които не изключват първото а само го допълват.

Augereau

ЗИП-е, говориш невероятни глупости. 

Привиден (фейк) удар? В Израел? Една от най-милитаризираните, боеспособни и свирепи страни в света? Която буквално от 70 години е в постоянна война? Просто да позволи на друга страна да я бомбардира, пък било то и привидно? Или да сдаде контрола на територии/обекти?  Ти нещо си слънчасал. 

Вземи се разходи малко на чист въздух, че новините от тази сутрин ти влияят зле. 

AzUrAL
снимка на AzUrAL

 и Израел да "сдаде" на Русия църквата на Божи гроб с оглед схизмата , която се очертава между Москва и Цариград.   Кефиш ме как ставаш с всеки изминал ден все по неадекватен.

Гласът

Израел може да даде Хайфа за руска военна база.

Пак се размечтахме. 

nilak

Пак руснаците прикриват резила ... не сирийската, а самата руска ПВО на Латакия е думнала самолета.

Въздушното пространство над Латакия и Тартус се охранява САМО от руснаците.

 

Идва ред на следващият въпрос: Работи ли въобще системата за разпознаване свой-чужд между ПВО и ВВС ?

Май не, и това е ясно още от 2008, когато руснаците сами си свалиха 4 самолета във войната с Грузия.

 

Руснаците тотално се орезилиха в Сирия и колкото по-бързо се разкарат от там, ще е по-добре за самите тях.

Иначе направиха шеметна реклама на Ф16 и грандиозна антиреклама на руското ПВО

Страници