Quantcast
Сирийската ПВО е свалила руски ИЛ-20 с 15 военни на борда над Средиземно море | Page 7 | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

610 постове / 0 нови
Последно съобщение

Страници

Han

Ах, да, да добавя и една цел, която никой не споменава - някой да е чувал през последните 5-6 години за газопровод, който да минава през Сирия към Европа?

Тая мухлясала дъвка за газопровод през Сирия отдавна е разисквана надълго и нашироко. Кой им пречи на желаещите да строят газопровод да го прекарат встрани на Сирия?

 

Погледни на картата - пълно е с други варианти.

Пантелей

Както писа един коелга просто русия трябва да затвори за полети сирия. вси1ко дето лети се сваля.

Е? И? Как това ще попречи на сирийците да свалят руски аероплани?

ЗИП
снимка на ЗИП

Никой не трябва да реве. Това е война, най-сериозното нещо на този свят....

 

Сега нали чета Марсел Пруст та той в един абзац казва, че има "византийска привичка"  да се изписват и изговарят хиляди думи без нищо да се казва или да се прави.

 

Русия явно я е наследила от Византия.

 

От четири години по адрес на Украйна се изговориха "милион думи", хиляди "фрик шоута"....

 

От десетки години се говори за "скъсване със зависимостта от петрол". Резултатат има, но доста слаби..

 

Един постоянен "балаган" с две думи.

 

Докато " жареный петух не клюнет"..... 

 

 

otvrat1

Сирийците са го думнали погрешка. Дойде време руснацитъе да поемат цялото ПВО над Сирия. Така и сирийците ще са спокойни. Ако не го направят, ще бъде голяма грешка.

Mастар

Дойде време руснацитъе да поемат цялото ПВО над Сирия.

 

Да им е честито на руснаците!

 

 

estet 02

Интересно дали Раша ще си изтегли военната полиция от Голанските възвишения и да ги остави на смелите войни на ООН. И нещо още по-интересно - Турция и Раша се договориха за демилитаризираната зона около Идлиб, договориха се за предаване на тежкото въоръжение от главорезите и сърцеядите, но не стана ясно на къде ще бъдат насочени същите тези главорези и сърцеяди...

Augereau

Нищо особено няма да стане, стига сте се пенили. Нито Русия ще посмее да направи каквото и да било срещу Израел, нито пък реномето на руснаците ще падне кой знае колко (военното реноме, де, то горе-долу всяко друго реноме на руснаците е на дъното). Просто инцидент. Приятелски огън от страна на Сирия и толкоз. Случват се такива работи. 

Wizz
снимка на Wizz

така е. и американците имаха не малко подобни злополуки . само има един проблем - в случая косвената вина е на израел - поне така се вменява от дописката и изявлението. 

ако е бил прдупердил навреме е нямало да стане. 

Ironside

Тепърва ще става, каквото ще става.  Дончо няма да пропусне удар по Сирия, в навечерието на изборите. Дори  Идлиб да бъде омиротворен, пиндосите ще намерят повод или ще извършат провокация. Провал на мазохистичната путинска външна политика. 

Вишински

Нали помните в "Ъндърграунд" сцента с маймуната и танка? "Маймуната влезе в танка, ще има катастрофа". Е, дайте на арабите оръжие в ръцете и ще стане катастрофа.

 

Не казвам, че арабите са маймуни. Казвам само, че не е имало досега случай, след времето на Саладин, арабин да се е докопал до оръжие и да не е направил сакатлък с него.

 

Не защитавам израелците. В случая вината им е голяма: могли са да предупредят по-рано, могли са да изчакат 20 минути и бавният Илюшин да се измести. Но все пак основната вина е на арабите.

 

Ил-18 и дериватът му се иделаната цел за ПВО. Огромна радарна отметка, бавна скрост - следователно, ясно е за всеки оператор на ЗРК, че това няма как да е изстребител. Още повече, че е бил на екраните им много преди началото на израелската атака. Някой е прихванал този самолет, някой е натиснал "пуск" - и този някой е арабин.

 

Имаше някакъв нелеп смях по форумите преди няколко месеца, когато бе разпространето видео, как израелска ракета унищожава "Панцир", който е именно с противоракетни способности. Само че, смехът не трябва да е по повод самото оръжие, то е доста добро, не по-лошо от западните му аналози. Смехът трябва да е за така наречените арабски специалисти: видеото показваше как цялата бойна команда се беше скупичла на десетина метра встрани от "Панцир"-а и пушеше цигари. В последният момен един от тях (един!) чу сигнала от системите и хукна към машината, но вече бе късно...

 

Цялата им работа е такава. Няма арабин, добрал се до оръжие, който да не направил нещо повече освен да стреля без да се цели - от автомата, до оръдието, от танка до самолета. Извън Сирия най-последната такава справка е Саудитска Арабия в Иемен. Въоръжени с възможно най-съвременни оръжия, включително и водени от Е-3A, арабите най-редовно гърмят по болници, автобуси с деца, сватби и т.н.

 

Вижте войните на арабите с Израел. Няма втори такъв позор. Арабите превъзхождат Израел във всичко, в пъти повече: и жива сила, и качество на оръжието... Знаем какво става.

 

Чел съм, че през 60-те и 70-те години сирийците довеждали съветските инструктори до отчаяние. Например, искали да летят само по права линия и т.н. и т.н.

 

Преди няколко дни писах, че именно за това толкова обичат (в случая войските на Асад, но по принцип всички арабски сили) да използват химическо оръжие: защото им е лесно с него. Без него те не могат да се справят с укрепени райони, с добре организирана отбрана. Това, което е по силите на другите, не е по силите на арабите. И затова в Европа се чудят - ама защо Асад изпозлва химия, като и без нея ще успее, явно е провокация... Нищо подобно, без химия не могат и не могат, затова руснаците се мъчат за замазват после положението.

Han

Имаше някакъв нелеп смях по форумите преди няколко месеца, когато бе разпространето видео, как израелска ракета унищожава "Панцир", който е именно с противоракетни способности. Само че, смехът не трябва да е по повод самото оръжие, то е доста добро, не по-лошо от западните му аналози.

И кои са западните "аналози" на Панцир?

пил_и_пял
снимка на пил_и_пял

estet 02

Руснаците имат един голям недостатък - противопоставят се на западния безпардонен цинизъм с логика и обяснения за правила и правов ред. Същото е у сий форум.

Но във форума руснаците поне са понаучили български.

Eisblock
снимка на Eisblock

Пак гредичка по разигралите се радостни козленца...

 

- Разбира се, че Русия ще посочи сирйците за сгазили лука. Защото ако посочи, че самолета е свален от Израел, трябва да удари незабавно летището от където са излетели F-ките.

 

Така, че за момента тя посочва истинските виновни свалили самолета, но редуцира пряката им вина до "Косвено носене на отговорност". С което си оставя далеч по-широко поле за дйствие, раздаване на наказания и преки или косвени въздействия и ползи. Това е по-добре, отколкото ако би утилизирала някоя и друга ракета въздух-земя. Освен всичкото друго, пиндосите и франсетата са настръхнали, понеже знаят някой неща, които повечето тъдява не знаят!

 

Сега остава да разберем каква ще е първата реакция и възмездие, но ще видим само "видимото". А то е само 1/7-ма от действителното. Вероятно, както Хан каза, би била една много подходяща реакция затварянето на въздушното пространство над Сирия. Но... какво ще правят САЩисаните ако няма да могат да снабдяват незаконите си бази там или да избягат овреме?

 

Най-вероятно, на първо време ще се удари по дадената за унищожение част от Идлиб.

Evasion

- Разбира се, че Русия ще посочи сирйците за сгазили лука. Защото ако посочи, че самолета е свален от Израел, трябва да удари незабавно летището от където са излетели F-ките.

Шубето е голЕм страх, нали? 15 мужики, кво толкова... и това, ако не е цинизъм... 

NATURAL

 С което си оставя далеч по-широко поле за дйствие,

Като например да поизчака времето да отмие срама. Което вече сме го виждали нееднократно ?

Hegel
снимка на Hegel

E сега остава само да ни кажат, че израелските пилоти са руски евреи.

 

D4D5
снимка на D4D5

 Ако Русия не отговори, ще изглежда тъпо. Има риск от ескалация, но ако всеки път се пазиш от ескалация, ще ти изтрепят армията един по един. 

Han

На свалянето на Су-24 от турски Ф-16 Русия не отговори.

 

Известно време изглеждаше тъпо, известно време й се смееха, после Турция внезапно би шута на Запада и започна да дружи с РФ.

 

И с Израел така ще стане.

D4D5
снимка на D4D5

Никой не сочи сирийците за виновни, поне аз не видях. 

 

"Israel did not warn the command of the Russian troops in Syria about the planned operation. We received a notification via a hotline less than a minute before the strike, which did not allow the Russian aircraft to be directed to a safe zone," Russian Defense Ministry spokesman Maj. Gen. Igor Konashenkov said.

Su38

Не се хилете като идиоти. За всички това е неприятен случай, само за сеирджиите е повод за маймунстване.

Евреите не са идиоти. Не са преценили достатъчно добре действията си. Волно или неволно са изложили Ил-а на обстрел. При толкова масиран огън просто е случайност да не уцелиш нещо. Нямат време да размишляват свой ли е, чужд ли е, пътнически ли е. Война е и всеки защитава себе си. Очевидно траекторията на руския самолет е била друга, вероятно е пратен, за да слухти и за да попречи на огъня на евреите. Ония пък са решили да си направят майтап и с руснаците, знаейки поведението на братчедите си. След което вероятно ще има късане на пагони и непоряди, защото в момента Израел е в много деликатно положение. Ами ако руснаците последват техния пример и думнат няколко самолета с шестолъчна звезда? Объркахме се, демек, взехме ги за ято птици.

И този навик да стрелят от територията на Ливан или от териториалните им води също може да "случайно" да доведе до среща с ято птици през нощта...

Така че нещата се забъркват. Явно някой много му се иска една войничка, та да останат по-малко гърла за хранене на тази планета.

Но той не е виновен. Щом има идиоти да му поддакват...

Manrico
снимка на Manrico

Ако Русия не отговори, ще изглежда тъпо.

На кого и как да отговори Русия? На Израел, защото израелски изтребители са минали над международни води на 100км от руски самолет? Или да думне сирийската ПВО, което би било хем адекватен, хем предвидлив отговор?

JR

Ще разберем след поредното явяване на Биби на килимчето. 

Инцидентът е достатъчно основание за въвеждане на забранена за полети зона. Поне над част от Сирия. 

D4D5
снимка на D4D5

 

На свалянето на Су-24 от турски Ф-16 Русия не отговори.

 

Известно време изглеждаше тъпо, известно време й се смееха, после Турция внезапно би шута на Запада и започна да дружи с РФ.

 

И с Израел така ще стане.

Не знам дали тва ще мине пред близките на загиналите... 

Han

Не знам дали тва ще мине пред близките на загиналите... 

На война винаги има жертви. Това се знае и от военните в Сирия, и от близките им.

 

А целите, които се гонят с руското присъствие там, не са да изравнят със земята всички наоколо или да свалят де що има вражески самолет, а съвсем други. Това лесно би могло да стане, но само ще попречи на истинската цел - да се промени съзнанието на хората в Близкия изток, и там да се възцари истински мир, а не кратка пауза преди поредния конфликт.

 

Това е дългосрочна цел, която иска време, и за съжаление - понякога и жертви.

AzUrAL
снимка на AzUrAL

Ще се разплача, Русия била в Сирия заради световния мир. Като сте си продали морала и достойнството, защо се държите като малоумни или инфантили? Защо не си стоите за постояно на ония язовир, където обичате да се събирате със себеподобните си.

Han

Разплачи се. Това няма да промени фактическото положение.

Augereau

ох, боже, кръвожадните империалисти от Запада срещу миротворците-освободители от Русия. Чак ми идва да отида на Сирия на първомайска манифестация с руско знаменце в ръка. 

Евала казвам на мозъците зад пропагандата - толкова са ефективни, че на някои жертви им държи десетилетия. 

Iezuit
снимка на Iezuit

Няколко извода от случилото се:

1. Който си иска, бомби Сирия. Въпреки че тука убедително ни обясняваха как пиле не може да прехвръкне над сирийска територия, защото руснаците са изградили 400 километров непробиваем купол.

2. С руска ракета е свален руски самолет. Въпреки че ни бе убедително обяснявано как това не може да се случи, щото има супер-дупер разпонавателни системи.

3. Поредна издънка на руските военни, струваща живота на 15 човека. Докога?

D4D5
снимка на D4D5

Единствената им издънка е, че не свалят всичко наред, за да пазят добрите си отношения с доказали се мръсници. 

nanyac

Гaндaлф 

54

Вт., 18/09/2018 - 10:08

 

 

....

Това не са НАТОвските бракми.

.....

Очевадно е че самолета е свален от евреите. Явно е бил натъпкан с електроника.

А как е свален, може и с бордово оръдие.

с бордовото, с палубното, с дънното...

Експерти Сър!

а за неексперти гледам има ново заглавие

Страници