Quantcast
25 страни в света не са реагирали бързо на коронакризата | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

22 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
25 страни в света не са реагирали бързо на коронакризата

Според ново проучване на глобалния проект YouGov-Cambridge и в. "Гардиън", хората в повече от 25 страни по света смятат, че правителствата им не са реагирали нито достатъчно ефективно, нито достатъчно бързо на първата вълна на коронакризата. Проучването е проведено между месеците юли и август.
Четирима от петима анкетирани в Дания, където извънредно положение беше обявено през март, а смъртните случаи бяха119 души на милион жители, смятат, че тяхното правителство се е справило много добре. Австралия и Гърция, където смъртността е съответно 25 и 51 души на милион жители, също регистрират нива на одобрение по-високи от 70%, докато 67% от анкетираните в Германия - със смъртност като тази в Дания - заявиха, че смятат, че правителството на Ангела Меркел се е справило с криза много добре.

Само 34% от анкетираните в САЩ, 36% в Испания, 37% във Франция и 39% във Великобритания и Бразилия смятат, че техните правителства са се представили добре по време на първата вълна на заразата. Броят на жертвите в тези страни е сред най-високите в света: 686 души на милион в САЩ, 735 в Испания, 521 във Франция, 649 във Великобритания и 730 в Бразилия, припомня в. "Гардиън".
58% от анкетираните в Италия и 54% в Швеция, където смъртността също е висока - 676 и 586 жертви на коронавирус на милион души - въпреки това са  уверени, че техните правителства са се справили с пандемията много добре. Анализатори твърдят, че в Италия това може да се обясни с популярността на премиера  Джузепе Конте, за когото социологическите проучвания показват, че е италианският политик, на когото народът има най-голямо доверие.

Изненадващо е, че най-ниският рейтинг на одобрение е в Япония, която има най-ниските нива на смъртност от коронавирус в света - само 13 смъртни случая на милион жители. Само 21% от анкетираните в Япония заявяват, че смятат, че тяхното правителство се е справило с кризата.

 

Вместо да се изгражда имунитет, с течение на времето броят на хората с антитела срещу коронавируса е спаднал с 26%, откакто бяха облекчени противоепидемичните мерки във Великобритания.

Това сочи голямо изследване на "Империал Колидж" (Imperial College) в Лондон, цитирано от БНР. Изследването REACT-2 е било проведено сред 365 000 души в рамките на три кръга от тестове между юни и септември.

Резултатите показват, че 6% от хората са имали антитела срещу вируса по времето, когато блокирането на страната е било облекчено в края на юни и началото на юли. До началото на втората вълна през септември обаче делът им е спаднал до едва 4.4%. В същото време около 50-60% от населението трябва да има защита срещу коронавируса, за да не може той повече да се предава ефективно.

Според професор Хелън Уорд, един от изследователите в Imperial College, новите резултати категорично подсказват, че стадният имунитет е непостижим. "Когато смятате, че 95 от 100 души все още са склонни да бъдат податливи на COVID-19, ние сме много, много далеч от всичко, наподобяващо защита на населението срещу по-нататъшно разпространение на вируса", казва Уорд, цитирана от Sky News.

"Това (стадният имунитет) не е нещо, което можете да използвате като стратегия за контрол на инфекцията от COVID-19 сред населението", смята професорът.

ИТАЛИЯ

Вчера в Италия избухнаха бурни протести заради новите ограничения във връзка с втората вълна на коронавирус в страната. Медиите съобщават за сблъсъци в няколко големи града - включително Торино, където протестиращите са хвърляли бензинови бомби по полицаите. В Милано органите на реда използвали сълзотворен газ, за да разгонят протестиращите.
Демонстрациите започнаха скоро след като заповедта на правителството за затваряне на ресторанти, барове, спортни зали и кина влезе в сила.  В много региони на Италия е наложен вечерен час. Протести се проведоха и в Рим, Генуа, Палермо и Триест.

 

БАЛТИКА

Външниите министри на трите балтийски държави Литва, Латвия и Естония се самоизолираха, след като им гостува словенският им колега Анже Логар, който се оказа заразен с коронавирус. Той ги обиколи във връзка с предстоящото словенско председателство на Съвета на ЕС. Миналия вторник Логар обяви присъединяването на неговата страна към инициативата Три морета, заради която в Талин бе българският президент Румен Радев. Той прекъсна посещението си, след като негови "доброжелатели" (по думите му) подали информация в естонското президентство, че дни по-рано е бил в коонтакт със заразен висш военен. Тестовете на Радев бяха отрицателни, но неговият полски колега Анджей Дуда съобщи по-късно, че е хванал вируса. Естонската президентка Керсти Калюлайд, която се появи на снимка с Радев и Дуда, не се самоизолира. Миналата седмица тя гостува на френския президент Еманюел Макрон и се върна в петък, след което тестът й бе отрицателен.

Към статията във в. СЕГА
hristob

Ами простата логика на лаик - обикновенната настинка е предизвикана също от корона вирус. И всеки знае, че като имаш веднъж настинка, не значи, че няма да хванеш пак. Та нищо чудно с КОВИД19 да е същото.

dobadoba

Как е положението в Белорус, мърдат ли още?..

⚓️

Evasion

Belarus

 

Coronavirus Cases:

93,707

Deaths:

961

Recovered:

83,748

Andrij

Названието "английски учен" е пословично.Нещо като "чукчето" от вицовете.

д-р Косeв
снимка на д-р Косeв

Журналята, на български се казва "колективен" имунитет.

 

Тук се смесват два съвсем различни въпроса. Дали може да се постигне колективен имунитет по естествен път (отговорът е, че не може) и дали човек може да придобие имунитет пак по естествен начин. На втория въпрос е рано да се отговори категорично, но фактите досегат показват, че има много малко (или никакви) случаи на повторно заболяване.

д-р Косeв
снимка на д-р Косeв

"Названието "английски учен" е пословично.Нещо като "чукчето" от вицовете."

 

Или като "съветски академик".

 

Rattrack

Беларусите отдавна измряха от пустия му вирус...остана само Лукашенко с протестиращите.

 

 

Evasion

Изследването REACT-2 е било проведено сред 365 000 души в рамките на три кръга от тестове между юни и септември.

Само са си дали парите бадева... да беха питали Мангъров, който стъпил на 30-годишния си опит, щеше да им каже, че грешат дълбоко. 

Force

Баш!

d5555

Така е с произведените в лаборатория вируси.

bisdatquicitodat

Мангъров, който стъпил на 30-годишния си опит, щеше да им каже, че грешат дълбоко

Разбира се, че грешат, но не дълбоко, а от простотия.

Да, простотия е, да не си прочетеш букварите по имунология, да броиш заедно ябълки и круши и да обявяваш, че си броил сливи.

В букварите пише, че антителата се лепят върху вируса и така слагат началото на имунната реакция, която когато завършва с излекуване оставя организма в имунокомпетентно състояние - организмът става способен да реагира бързо при повторна инфекция.

Когато повторна инфекция няма - организмът преценява, че не е необходимо да произвежда антитела срещу вируса и намалява производството им.

Именно тук има една малка особеност - съществува, т.нар клетъчно медииран имунитет - сложен механизъм, при който голяма роля играят тимусните лимфоцити. Те са няколко вида. Например memory T-cells. Тези клетки са запаметили, какви антигени има обвивката на вируса и живеят достатъчно дълго в организма. Когато се появи отново вирусът, тези помнещи клетки се активират, размножават и включват нова имунна реакция в организма с бързо производство на B-лимфоцити, които произвеждат специфичните антитела, които се лепят по вируса и го представят на т.нар Т-килъри лимфоцити и макрофаги за да го унищожат... и т.н.

Ето, защо, намаляването на противовирусните антитела в организма не водят до извода, че стаден имунитет е невъзможен.

Обратното, Ваксините какво правят? Инжектират се в организма или цели инактивирани вируси или частици от вируса, които са ангигени и организмът реагира с имунна реакция започваща със запознаване с антигена и призводство на комплементарни антитела. Имунната реакиця завършва със създаването на имунокомпетентни Т-клетки-помнячи, които циркулират в организма, като стража срещу бъдещ вирус.

Е, ако стадният имунитет е невъзможен, тогава защо да се имунизираме. Защо да се ваксинираме. Нали организмът реагира по един и същ начин, както на "заразния" вирус, така и на ваксината, и имунният резултат е еднакъв.

Калпазанче

👍👍👍

Простичко обяснен научен буквар, от който зубрят студентите по медицина. Някои прихващат, други се правят на особени. Швеция си е пример за подражание.

toronegro
На колегата преди мен👍 Ако произведените антитела при всеки срещнат вирус не намаляваха с времето, то в кръвта щеше да има задръстване от антитела.
bisdatquicitodat

👍 абсолютно прав си. Никой не може да излъже Природата. 

Милиони години преди да го е имало Човека, е имало стаден живот. Ако нямаше естествен стаден имунитет, не биха останали никакви стада. Човекът живее  в стадна организация на съществуване и взаимодействие. Е, не може той да е "богопомазано" и единствено същество извън правилата.

sikoma

Хвърлете един поглед на положението в Швеция (странно как напоследък не говорят за това). Интересно е и някак не се вързва с "непостижимостта" на "стадния" (разбирай колективния) имунитет.

 

https://www.worldometers.info/coronavirus/country/sweden/

bisdatquicitodat

Да, Яко се мре!

Швеция:

АКТИВНИ СЛУЧАИ - 82 331

В момента инфектирани пациенти - 82 292 ( 100 %)

в умерено състояние 82 292 ( 100 %)

Сериозно или критично - 39 ( 0 %)

От 12 юли до днес умрелите с Ковид -19 ежедневно са под 9 - последните 10 дни - по 1-2

Evasion

И?

Дохс_Читем

Разбира се, че стаден имунитет е невъзможен сред общност от мислещи индивиди, хора. За да се придобие стаден имунитет, е необходимо първо да се получи стадо. За целта природонаселението трябва да бъде изплашено, ошашавено до откат, след което то тръгва в предначертаната посока.

ИвКо

 На 11.

 При една масирана атака от вируси имунитетът предпазва ли ни на 100% от повторно заразяване при това и от такова с неблагоприятен изход?

 И вторият въпрос, пак при такава подобна атака изграждането на имунитета може ли да станае стане със скорост която да спре прогресията на заразяването и евентуалното заболяване?

bisdatquicitodat

 При една масирана атака от вируси имунитетът предпазва ли ни на 100% от повторно заразяване при това и от такова с неблагоприятен изход?

Отговор: Не.

 

И вторият въпрос, пак при такава подобна атака изграждането на имунитета може ли да станае стане със скорост която да спре прогресията на заразяването и евентуалното

заболяване?

Отговор: Не.

 

Допълвам, че въпросите Ви са свързани с определения, които са дискутабилни и подробното обсъждане може да е затруднено и не достатъчно точно. Напр.: "масирана атака от вируси", " изграждането на имунитета може ли да стане със скорост която да спре прогресията на заразяването "

Например: при ХИВ или друга придобита или вродена липса на нормална имунна реакция (или степен на имунна недостатъчност).

Например: Кортикостероидите подтискат имунната реакция (възпалението) и свръхдозирането им води до срив на имунитета. Въпреки това при лечението на Ковид 19 единственият признат и одобрен медикамент при т.нар. "цитокинова буря" е дексаметазон.

Различни отравяния и предозиране с лекарства и химикали.

Много бодибилдъри използват неразрешени и дори забранени вещества, които съсипват имунната система. После, следват въпроси: - Брях, мъж като скала, млад, здрав - как така го тръшна вируса, че умря? Докторите го убиха!

Има и случаи с т.нар. "свръхразпространители"

Терминът  "свръхразпространител" се  отнася до заразеното лице, което предава вируса на повече хора, отколкото е типично за заразен човек. Стойността на R0 (базовото число на репродукция на заболяването) се отнася до средния брой хора, които един болен човек може да зарази в група без имунитет.

Досега R0 на коронавируса се движи между 2 и 2,5. В БГ това число е около 1,5 в момента.

Но при случаите на свръхразпространия в Хонконг, един човек заразява поне три пъти повече хора.

н16
снимка на н16

25 страни в света не са реагирали бързо на коронакризата

 

Тия оттам не са козирували на ония, които са създали и създават измислената истерия с ковида.