Quantcast
Ръстът на корона епидемията в Европа надмина САЩ, Индия и Бразилия | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

9 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Ръстът на корона епидемията в Европа надмина САЩ, Индия и Бразилия

Европа прехвърли прага от 150 000 нови случая на коронавирус на ден. Голяма част от страните върнаха по-строгите ограничения, включително затваряне или намаляване на работното време на баровете.
Сегашният брой на новозаразените е и проверка за решимостта на правителствата да оставят училищата отворени и да продължат медицинското обслужване на пациенти без COVID-19. Европа е отчела по-голям брой на новозаразени от Индия, Бразилия и САЩ взети заедно. По-голямата част от отчетените случаи в Европа тази седмица са във Великобритания, Франция, Русия, Нидерландия, Германия и Испания. 
 В Европа са регистрирани над 17% от случаи на коронавирус в света и близо 22% от смъртните случаи.

По света заразените досега са близо 40 милиона, а жертвите надхвърлиха 1 милион. Междувременно, последните данни на УНИЦЕФ показват, че около 3 милиарда души или 40% от населението на света нямат условия да поддържат елементарна хигиена на ръцете си у дома.

Новата вълна на коронавирус се оказа толкова мощна, че помете надеждите на Швеция за изграждане на стаден имунитет. Властите промениха стратегията си за борба с COVID-19 поради увеличаването на заболеваемостта, пише „Дейли Мейл“, цитиран от БГНЕС.

Страната, която по време на първата вълна на пандемията, за разлика от други европейски държави, се противопостави на всякакви ограничения, сега е принудена да въведе локални карантинни мерки.

Новите правила, които трябва да влязат в сила в понеделник, ще позволят на регионалните здравни власти да посъветват гражданите да избягват обществени места и да наложат ограничения за ползването на обществения транспорт. В същото време се посочва, че новите правила ще бъдат предложени като препоръки, а не като изисквания, а шведските власти не планират да въвеждат глоби за неспазване.

Както отбелязва вестникът, епидемиолозите следят отблизо ситуацията в Швеция през цялата пандемия поради отказа й да въведе национална изолация. Фактът обаче, че броят на случаите в страната е започнал да расте от септември, показва, че надеждите на шведските власти за формиране на стаден имунитет не са се сбъднали. 

 

Ситуацията с COVID-19 в Брюксел и Валония е близо до цунами. Това заяви белгийският министърът на здравеопазването и социалните въпроси Франк Ванденбрук, цитиран от местната телевизия VRT.

Според ветерана-политик това означава, че властите са „близо да загубят контрол над ситуацията“.

„Ако броят на хоспитализираните с COVID-19 продължава да расте стремглаво, това означава, че ще пострадат хората с други заболявания, няма да получат навременни интервенции“, предупреди министърът.

Ванденбрук отбеляза също, че ситуацията с общественото здравеопазване в Брюксел и Валония е най-лошата в цяла Европа. Той посочи, че в сравнение с Париж броят на заразените в двата белгийски региона е с 50% по-висок. По данни на Института за обществено здраве в Белгия (Sciensano) в момента са хоспитализирани 2255 пациенти в коронавирус. Средният брой на нови инфектирани на ден, изчислен между 8 и 14 октомври, продължава да нараства. Общият брой на потвърдените случаи e 213 115.

 

Словашката полиция използва сълзотворен газ и водно оръдие, за да разпръсне протестиращи, недоволни от ограниченията, наложени заради коронавируса пред правителствения дворец в Братислава, съобщи сайта на вестник „Правда“.

По-голямата част от участниците в акцията, която беше координирана от организаторите чрез социалните мрежи, бяха футболни фенове. Много от тях бяха без защитни маски, носенето на които е задължително в републиката. Те скандираха обиди към министър-председателя и правителството на Словакия, хвърляха камъни, празни бутилки и димки по войниците на специалните части, разположени пред двореца. Някои протестиращи на свой ред заявиха, че специалните части са изстреляли гумени куршуми по тях.

Митингът се проведе в условията на извънредна положение в Словакия поради ускоряващото се разпространение на коронавируса. В републиката е въведена забрана за събиране на повече от шест души. Нарушителите са заплашени от глоби до 1 659 евро. Ако сред тях има лица, които имат положителен тест за коронавирус, могат да бъдат преследвани за умишлено разпространение на опасна инфекция, за което се предвижда затвор от 4 до 10 години. За нападение на полицай се предвижда присъди от 12 до 25 години.

През изминалото денонощие словашките лекари са установили 1968 случая на заразени с коронавирус. Общият брой на заразените хора в страната, чието население е около 5,5 милиона души, достигна 28 268. 82 са починали от усложнения, причинени от вируса, 11 от тях за последното денонощие.

Междувременно феновете на чешките футболни и хокейни клубове възнамеряват да проведат протест, подобен на този в Братислава, днес на централния площад в Прага - Стария град.

В Черна гора  заведенията за хранене в Будва, Цетине, Колашин, Улцин и Жабляк от понеделник ще бъдат затворени заради влошената епидемиологична обстановка в тези общини. Информацията е разпространена от черногорския институт за обществено здраве в Подгорица. Нивото на заразяване с коронавирус в тези общини е над 800 на 100 000 жители и затова от понеделник ще влязат в сила по-строги мерки, които ще продължат 14 дни. Според новите правила се забранява събирането в жилища на лица, които не са членове на едно домакинство, съобщава черногорското издание „Вйести”. Все още не е ясно дали ще бъдат затворени и училищата във въпросните общини.

Италия е регистрирала нови 10 925 коронавирусни инфекции през последните 24 часа, заявиха днес от министерството на здравеопазването. Това е е несъществено увеличение спрямо предишния рекорд от 10 010 случая от петък, съобщи „Гардиън”. Днес в страната има 47 смъртни случая, свързани с COVID-19, което е многократно по-малко от периода в разгара на пандемията през март и април, когато смъртните случаи за денонощие достигаха до над 900 души. В понеделник се очаква премиерът на страната Джуезпе Конте да обяви новите мерки срещу разпространението на коронавируса.

Към статията във в. СЕГА
Scorpi 71

Глупости, сега се борят кой да прилапа повече пари от фондовете.

 

Рукола
снимка на Рукола

През 2015 г. -   е разработен метод за тестване на COVID-19 /вирус появил се 4г. по-късно/

 

https://humansarefree.com/wp-content/uploads/2020/09/rothschild-patent-covid-19.jpg

 

 

През 2017 и 2018 г. стотици милиони тестови комплекти за COVID-19 са били  разпространени по целия свят

 

https://humansarefree.com/wp-content/uploads/2020/09/covid-19-test-kits-export-worldwide-e1601300475343.gif

 

https://humansarefree.com/wp-content/uploads/2020/09/covid-19-test-kits-export-worldwide-2-

e1601300487905.gif

 

https://humansarefree.com/wp-content/uploads/2020/09/covid19-product-code.gif

 

Световната банка показва, че COVID-19 е проект, който се планира да продължи до  края на март 2025 г.! 

 

https://humansarefree.com/wp-content/uploads/2020/09/covid-program-2025-1.jpg

 

Още ще продължавате ли да ни правите на маймуни? 

 

Всичко това няма да свърши добре 😉

Oraсle

Кой по точно Ви "прави" на маймуна?

😎

Boris65

Кога ще ги стигнм Американците ?
Китайците ? Индусите ?
Омръзна ми да съм аутсайдер зад Индия и Китай. Добре поне че 404 е зад нас .

kaily
снимка на kaily

https://www.worldometers.info/coronavirus/country/belgium/

https://www.worldometers.info/coronavirus/country/sweden/

 

Засега шведите печелят.

Белгия е на 29 място по брой заразени на 1 милион - 18,365

Швеция е на 48-о място по брой заразени на 1 милион - 10,200

https://www.worldometers.info/coronavirus/?fbclid=IwAR2mu8snQBft-T8Ia4CvhXQmfqCr2E91ac9pKNokjdHrU-DyTQwsgo1v76A

kaily
снимка на kaily

https://youtu.be/Dwc8dMw4raw

Организаторите на ковидгеноцида ги очаква наказателен съд - Д р Рейнер Фулмич

usmivko

Ръстът на корона епидемията в Европа надмина САЩ, Индия и Бразилия

Единственият разстеж е на короно- цензурата! Вчера ми изчезна коментара, сега виждам че и други форумци се оплакват от същото...трият се коментарии неудобни на короно- журналистите.

Както и да се трият потребители и мнения , това няма да спре хората да задават  разумни въпроси.

Не деля форумците на ковидисти или мангъровци, по скоро има уплашени хора и други който искат да знаят истината  за тази инфодемия. Дори и да се блокират всички неудобни мислещи, пак ще намерят място където да задават въпросите си.

Ефектът от инфодемията според мен е точно обратен, дори и уплашените  или хората които се страхуваха , не вярват на ковид--журналистиката.

kaily
снимка на kaily

Истината е от тая сутрин официално

Проф. Балтов: Коронавирусът е създаден с лабораторна намеса