Quantcast
Ситуацията у нас около коронавируса била шизофренна | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

17 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Ситуацията у нас около коронавируса била шизофренна

„Някои остават с погрешното впечатление, че специалистите вземат решения. Ясно е, че епидемиолозите, инфекционистите, вирусолозите трябва да бъдат тези, които трябва да налагат решенията, но в края на краищата мерките се определят от правителството", заяви в "Гласът на Dariknews.bg" зам.-председателят на парламента д-р Нигяр Джафер (ДПС). "Тази шизофренна ситуация трябва да спре“, категорична е тя.

"Все по-често виждаме, че министър-председателят пряко казва какво трябва да се направи, а министърът на здравеопазването издава съответните заповеди. Решенията трябва да бъдат много динамични и съобразени със ситуацията, а понякога има нелогични решения, с които са разхлабват мерки, въпреки броя заразени“, критикува тя.

„Разбрах, че премиерът казва да се намали карантината на 10 дни. Преди това чух аргументи, че не трябва да се правят изследвания, когато съответният човек, който е бил доказано заразен, излиза от карантина, но това са две съвсем различни неща. Решенията са политически, те са на управляващите, но те би трябвало да се позовават на мнението на медиците. Многократно станахме свидетели на разминаване в тази посока. Спомнете си презентирането на ситуацията от Националния щаб и след това създаването на Медицинския съвет, обясни още д-р Нигяр Джафер.

Според д-р Джафер няма място за паника, но няма място и за отричането на проблем, който очевидно е световен. 

Същевременно, пред БНТ, вирусологът от БАН проф. Радостина Александрова заявиу че COVID-19 е нов вирус и "ние наистина няма как да знаем какво ще се случва с него".

Според нея с грипния вирус сме от векове, имали сме много повече време да се адаптираме, докато с новия коронавирус не е така.

"Причините за ръста на новозаразени през последните дни са комплексни, но най-важната е, че всички вече се завърнахме на работните си места, прекарваме голяма част от времето си в закрити помещения. През лятото и слънцето помага много със своите ултравиолетови лъчи - обясни Александрова. - Коронавирусът показва по-голяма стабилност в сравнение с грипния вирус, два пъти по-ниско е нивото на мутиране. В момента няма вариант на вируса, мутация, за която да имаме данни, че е свързана с по-тежко протичане или по-висока смъртност"

По въпрос дали трябва да има затягане на мерките, проф. Александрова препоръча настоящите да се спазват, особено носенето на маски и спазването на физическа дистанция.

"Нека се сетим, че медицинските специалисти - лекари, зъболекари, от десетилетия работят с маски часове наред, така че това не е толкова опасно", каза тя по повод някои съобщения, че дълготрайното носене на маски крие рискове за здравето.

 

Към статията във в. СЕГА
whoever1

премиерът казва да се намали карантината на 10 дни

 

Таз мадама не знае ли, че д-р на пожарникарските науки методиев е и д-р по вирусология, инфекциозни болести и въобще на сички науки, до които опира необразованото ни дори за запетайките общество?

6veik
снимка на 6veik
На докторката йерархията на властите е напълно неясна материя. Нито специалистите , нито неспециалистите , нито дори негово Величество Буци могат да вземат крайни решения по религиозен въпрос като въпроса с Ц 19. Решенията се взимат единствено ТАМ. Свеждат се до Буци. Буци ги свежда до минздрава. Минздрава ги свежда до такива като Джаферова. Тя е подизпълнител от четвърто ниво надолу. Щом е казано че карантината е 10 дни, значи е десет дни и тчк.
Доц.Трътлев

За съжаление, най високо в парламента е Метиту Доганов и госпожа докторката Джафер е активирана. Избори идат.

ЛюдоедкаЭллочка

Д-р Mими Виткова:

„Трябва да се потърси отговор на основен въпрос - здравната система елемент ли е от националната сигурност на страната, или е един обикновен търговски субект, където всеки се оправя сам.”

 

 Сергей Кургинян    «Ибо нет ничего тайного…»

https://zavtra.ru/blogs/ibo_net_nichego_tajnogo

…Доналд Ръмсфелд - 2000 г. Доклад :

 «Перестройка обороны Америки. Стратегия, силы и ресурсы для нового столетия» 

И наконец, в докладе было сказано главное: 

«А также будут применяться передовые формы биологической войны, которые могут нацеливаться на конкретные генотипы, могут превратить биологическую войну из сферы террора в политически полезный инструмент».

Значит, сначала в 2000 году эти представители элиты, но пока не официальные власти, устами Рамсфелда озвучили идею трансформационного события, рассуждали о биологическом варианте события.

Доц.Трътлев

👍

KaraKoliu
снимка на KaraKoliu

Поздравления за Главния епидемиолог на републиката, че реши да намали карантината за контактните. Но и 10 дни са много. Трябва вече да се мисли за следващия етап- 7 дневна карантина, с тест на 5-6 ден и ако е отрицателен хората да си гледат работата и живеят живота. 

deqerven
снимка на deqerven

Когато лекарите повтарят-носете маски, а Баце-орденоносец, с жълтото яке, без маска се кефи на ръкопляскания ! в православен храм е шизофрения. Припомнете си това видео пак, след една седмица. 

дядо Илия

тази г-жа като е депутатка би трябвало да знае, че всеки министър, включително и премиерът взема решения по проблемите след консултации с много специалисти! Това дето някои шегобийци от форума го твърдят, че ББ решавал всичко си е плоска лъжа! Никой премиер не го прави!  Това, че мразят ББ не значи, че могат да пишат глупости.

Рукола
снимка на Рукола

Шизофренна е я... БОКО много добре знае за какво иде реч, много добре знае, че страната няма да издържи още едно затваряне и много добре знае, че този път няма да му се размине! 

 

... та, вие си блейте колкото душа ви сака! 

 

Маска да си носи който иска, аз маска няма да нося! 

 

И нещо, което тук няма да ви кажат:  Тръмп заяви, че НЯМА да направи ваксината срещу коронавирус задължителна!

 

УПС...току що някои хора се събудиха от мокрия си сън! 😂

 

Честито! 

Льо Клер

За "обикновения" грип ваксини няма, а такива все пак са открити, а ние сме се завайкали за това, за което "няма как да знаем". Когато проф. Асена Стоименова предупреди за вредстоящи липси на лекарства, щяха да я осъдят, тъпаците. Когато попитах аптекарка, има ли информация, тя ми отговори, че няма ... ваксини. бяха им казали, че ще има към средата на месеца, даже имаше и дата - 15.10.

Румен Павлов

Все още има билети за Дубай -  https://www.nexusnewsfeed.com/article/geopolitics/massive-lawsuits-allege-covid-scam-is-a-crime-against-humanity

 

Румен Павлов

https://www.businessinsider.com/deborah-birx-cdc-comments-coronavirus-task-force-meeting-2020-5?amp&__twitter_impression=true

 

Dr. Deborah Birx, the White House's coronavirus task force response coordinator, blasted the Centers for Disease Control and Prevention during a discussion on COVID-19 data in a recent meeting, The Washington Post reported on Saturday.

"There is nothing from the CDC that I can trust," she told CDC Director Robert Redfield, two people familiar with the meeting told the newspaper.

The Post reported that Birx and others feared that the CDC's data-tracking system was inflating coronavirus statistics like mortality rates and case numbers by up to 25%.

Birx later told The Post in a statement that "mortality is slowly declining each day."

д-рХ

вирусологът от БАН проф. Радостина Александрова заявиу че COVID-19 е нов вирус

Пък вирусът е известен от десетилетия... В България има публикация от 2012...
И за маските се изказва, без да е медик... А че са безсмислени срещу вируис - нищо... 
Слугинаж...

Ама... какви са тези професури, бе...  И оня шемет, математикот, дето задръства болниците с положителни тестове...  и той професур...

Туй нещо БАН ... ама вземете се в ръце!
Това да нямаш срам стана национален спорт!

j.jelevban

         Коректно събрани статистически данни подлежат на факторен анализ.Та какво казва факторния

анализ?На кои фактори дължим втората вълна?????

        Не знаем! Добре имаме некъдърно управление и не знаем.Но във Франция,Германия дето се сетите е същото.Некъдърност?Тръмп с всички симптоми го вдигат на крак за 4 дни???

        Сарс ков2 може да е нов вирус.Но има достатъчно факти за еднозначни решения.Такива няма.

Има ;носете маски .Не ми се рови да търся БДС стандар за хирургичните маски.Ще е интересно четиво.Но за обикновения човек това е безмислено упражнение.Защо ли?Ами носенето на маска ще разболее здрави хора и те на свой ред ще разболеят други.На лекарите ще им създаде фалшиво чувство за сигурност.Гледам и снимки на лекари на първа линия опаковани и с маски.Безмислено упражнение.Вируса ще пронокне през маската през кожата едва ли.И лекарите се разболяват.И на никой през ум не му минава да отговори защо и как.

Billy-Joe Winchester

Д-р Джафер 👍

дЗнайко

Вируса ще пронокне през маската през кожата едва ли

Ами... например през очната лигавица, дали не може да мине?
Или да се улови върху очната лигавица и да премине през слъзния канал в носоглътката.