Quantcast
Съдът отмени запори за 300 млн. лв. на фирма на Божков | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

33 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Съдът отмени запори за 300 млн. лв. на фирма на Божков

Административният съд-София град е отменил решение на НАП от 11 март 2020 г., с което е потвърдено постановление за налагане на запори, с които да се обезпечи публично вземане в размер 273 150 550 лева от фирма "Ню геймс" АД, която организираше моментни лотарийни игри у нас на Васил Божков. Това се вижда от окончателно решение на съдия Камелия Серафимова от 9 октомври.

В решението се разказва, че "Ню геймс" е притежавала 5-годишен лиценз за 23 разновидности на играта "Национална лотария". На 14 февруари  т.г. председателят на Държавната комисия по хазарта издал два акта за установяване на публични държавни вземания -  един за дължими 47 615 189 лева и втори за довнасяне на 188 199 519 лева плюс  близо 35 млн. лева лихва за забава. Било допуснато предварително изпълнение на двата акта, което било обжалвано в съда, но фирмата загубила делото. Актовете по същество също са обжалвани съда и се чака произнасянето му.

На 21 февруари публичен изпълнител наложил обезпечителни мерки заради двата акта за 273 150 550 лв. Бил наложен запор върху банкови сметки, депозити, вещи и пари в трезори, суми на доверително управление в банка. Били запорирани и 16 моторни превозни средства. Това постановление било обжалвано пред НАП и потвърдено от директора на софийския клон на приходната агенция. Точно за това решение се произнася съдия Серафимова.

Тя приема, че при издаването му са нарушени нормите на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс и затова то трябва да бъде отменено. Съдът намира, че директорът на НАП-София механично и без каквито и да било доказателства е оставил жалбата на "Ню геймс" без уважение, без да анализира събраните доказателства и без да изследва както обезпечителната нужда и дали обезпечението й съответства.

Според съда, за да се премине към запори, трябва да има влязъл в сила акт за установяване на публично държавно вземане. А такъв няма. Освен всичко автомобилите са запорирани, без дори да бъдат посочени доказателства за собствеността и стойността им.

По друго дело друг съдебен състав отменя и постановление за налагане на предварителни обезпечителни мерки, издадено публичен изпълнител. Тук стойността на обезпечението е 22,5 млн. лв. То е заради неплатен корпоративен данък на "Ню Геймс", който данъчните били установили с ревизия. И в този случай съдът намира, че решението на НАП е немотивирано, защото с него механично и без доказателства е отхвърлена жалбата на дружеството. Датата на издаване на заповедта за възлагане на ревизията почти съвпада с датата на издаване на искането за налагане на обезпечителни мерки, а  няма как за толкова кратко време ревизиращите  да определят предполагаемия размер на задълженията, както и дали има предпоставки за запори. "Липсва анализ и конкретни данни, въз основа на които да се обоснове извод, че размерът на предполагаемите задължения е 22 528 044 лева", пише съдията.

 

Към статията във в. СЕГА

Страници

John Slow

НАП са мутри. Първо бият, после питат. Тва е Боколандия.

Дан Колов

Браво, протестът победи! НАП - оставка!

sega_reader

Първия и втория коментиращи не правят разлика между дървена тояга и ... ръката, която държи тоягата.

Твърде примитивно, включете главния мазък, помага при анализа, не го карайте само на гръбначен мозък като вожда ви.

Дан Колов

Т.п си като комуне..или защо като..

Картечар
снимка на Картечар

Та кой виновен ся?

Що няма протести,арести на съдии?

Имали поне заплют съдия в булгаристан- няма?значи кефят престъпниците  и затова не страдат.

Тренд Петков

даже ме досмеша,бе картечар ли си..каквото и да значи това...хм...объркан човечец.Кви ги плещиш ,бе..ти като четеш, можеш ли и да мислиш. Що да се плюят съдиите, бе , умник такъв...Че са установили безпорни истини? Че отбелязват това, което всеки нормален отбелязва? Че институциите,които по закон следва да анализират фактите и да решават според тях не го правят...ма не...фактите за тях не са истина, единствената истина е каквото им разпоредят от бандата? Че ако днес е Божков, утре ще си ти....Кои престъпници се кефят...тези които ги нарича в аванс блюстителя на закона Гешев? За когото презумпцията за невинност му е вменена по закон,но той плюе на закона и го престъпва...що не го наречеш и него престъпник. Де гиди подлого....

Картечар
снимка на Картечар

няма да съм аз не ви живея в кочината.

за мен цялата съдебна е виновна но най вече съдиите  я виж двойни стандарти .

Дан Колов

По същата логика Бойко с какво е виновен? Кой е доказал, че е лош и взема пари? Картечарят е прав! Къде са протестите срещу доказаната мутра Божков?

Andrij

Доказаната мутра Божков не е на държавна служба,че да му искат оставката.Докато г-н Борисов беше начело на ИПОН не му искаха оставката.И г-н Борисов не е обвиняем,че да трябват доказателства.

Тренд Петков

дааа....абе що се мъчиш? не ти ли е противно да се напрягаш да схващаш какво си говорят интелигентните?

Дан Колов

Значи има значение дали е държавна мутра и дали е частна мутра? Едната не хапе за разлика от другата, така ли? Едната заслужава протести, другата - не?

Антоан Савов

Чета, чета, не че мога да тълкувам детайлите, но един въпрос ми идва -ние имаме ли държава? В случай, че парите са дължими, как може тия чиновници да оплескат работата така, а в обратния вариант - защо? Безхаберието и некомпетентността в този казус продължават да се вихрят с пълна сила!

Solace

Дали парите са дължими ще постанови съд, а не НАП и ДКХ. И ако съдът постанови че се дължат, тогава може да се запорират активи. Иначе всички сме зависими от поръчки към каскетатурата...

 

Nashenec

И сега какво става? Нямали са право да го запорират. На основание на тази присъда аз бих поискал обещетение от държавата. И вероятно ще го получа.

Andrij

Айде да пускат Еврофутбол,че имам да взимам печалби за 115 лв.Пък и откакто ги затвориха играя в БЕТ365 и Спортингбул и губя 2 пъти повече.Е,спуквам се от игра и дененм и нощем,ама съм под постоянен контрол в мрежата. А в залаганията в пункт си анонимен,поне за малките печалби.

Solace

Ама пък коефициентите са по-високи. В Ефуто бяха с едно ДДС надолу. 

Вярно, могат по всяко време да ти лимитират залозите в нета...

Калпазанче

Каскетурата и НАП претърпяват пълно фиаско! Сийка затова дуднеше вчера за намаляване на изискванията  за прокурорите, които НПК налага. Некадърниците пак се осраха и мангите незабавно ще заминат по живо по здраво. Дано все пак покажат ритона, че и там работата е мътна и кървава!

О С Т А В К А!

Платон
снимка на Платон

Как липсва правният коментар на парламаграфа тукинка... требе да е от вродена стеснителност. А кой друг ако не той да разтълкува кое как е по закон и правилно с барабар КАЗАХ и ТЧК. 

Светозар

"Съдът отмени запори за 300 млн. лв. на фирма на Божков"

Татяна Дончева пред БТВ за действията на г-н Иван Гешев и колегите му:

Човекът е завършил полицейската школа, ходи с пистолет на кръста, няма нито интелект, нито задръжки. Ако още плащаме арестите на Цветанов, тепърва ще започват незаконните арести, които ще трябва да плащаме заради Гешев.", 28.08.2019 г.;

Това са едни милиционери, обучени в школата в Симеоново, за които йерархията е всичко. Там има поръчка, задача, строй се, преброй се и батальонът се строява. Така ще работят.", 12.01.2020 г. (https://clubz.bg/92820-tova_sa_edni_milicioneri_porychka_zadacha_batalonyt_se_stroqva)

indiec

Не видях хипотеза, че зад всичко прозира сговор на най-високо ниво (например, между Горанов и Божков) така щото в края на краищата общото им дело да върви без данъци или загуби.

Доц.Трътлев

👌

Сократ-май

Триста милиона?

Еха-а-а-а!

Това са над милиард яйца, бе!

Памфуций
снимка на Памфуций

Та кой виновен ся?

Що няма протести,арести на съдии?

Неправилен въпрос. Правилният е, защо няма арести на НАПаджии. Някой много е бързал да аложи запора, без изобщо да погледне какво пише по въпроса в ДОПК. 

Дежурния

Било допуснато предварително изпълнение на двата акта, което било обжалвано в съда, но фирмата загубила делото.

Съвсем правилен си е въпроса и за съдията и за НАПаджиите.

Има и още един въпрос. Непрекъснато се говори за едни дължими и невнесени 700 милиона лева, а тук се виждат само 273 милиона (и то не беспорно установени, има и съдебна процедура по обжалване). Къде се губят около 427милиона лева? 👀

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

Пляс, пляс, пляс! Шамарчетата започнаха. То бива неграмотност, ама бивол на курбан не бива. Накрая всичко ще стане ясно, ама хоремага пак няма да вдене.

Калпазанче

Гафа е или от некомпетентност или умишлен! И в двата случая има основание за ОСТАВКА или дициплинарно уволнение!

HBK

Добре де, ясно е че НАП-аджиите са бухалка (както и прокурораджиите) за рекет в полза на власт-имащите (тия от последните 10-ина години. Те имат опит в този занаят).

 

Да не забравяме, че булята Божкова (подобно на булята Бобокова) се нуждае от пари за да си плати гаранцията за излизане от ареста. А пък сметките й запорирани. А Бандит-Божков както се говори й гласувал доверие и й оставил всички важни ключове за всички финансови мостове.

 

Та, дори и за рекетя е необходимо да се възползваме от берекетя. Милиончето за хазната, а още повече от запорираното  – за едно чекмедже в една спалня принесени самолични (и доброволно) от гаспожата.

Доц.Трътлев

Нападжии, прокурораджии.👍😉

Памфуций
снимка на Памфуций

Гафа е или от некомпетентност или умишлен! И в двата случая има основание за ОСТАВКА или дициплинарно уволнение!

Гафът е от бързане и несъобразителност. Въпросът е какво ще стане докато НАП си оправи документацията и наложи нов запор по надлежния ред. Принципно, още в хода на делото те вече трябва да са се готвели за такъв сценарий, но кой ги знае. 

John Slow

Първия и втория коментиращи не правят разлика между дървена тояга и ... ръката, която държи тоягата.

Твърде примитивно, включете главния мазък, помага при анализа, не го карайте само на гръбначен мозък като вожда ви.

Включил съм мозъка, споко. Днес ми падна запорът, който НАП неправомерно бяха наложили.

Страници