Quantcast
127 паралелки са под карантина в страната | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

81 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
127 паралелки са под карантина в страната

127 паралелки са с прекъснати учебни занятия поради карантина - това е 0.3% от всички паралелки в образователните институции у нас. 81 ученици и деца (0.01%), посещавали училище или детска градина, са с положителни проби за COVID-19. Новият коронавирус е установен и при 70 преподаватели (0.07%). Карантинираните, които са имали контакт с болен ученик, учител или близък са 104. Тези данни изнесе тази вечер министерството на образованието.

По-рано социалният министър Деница Сачева съобщи, че 40 родители вече са получили 610 лв. помощ за принудителен отпуск заради спрени от училище деца. Това е нова подкрепа за семества с деца до 14 г., които получават месечна целева помощ в размер на минималната заплата, ако не могат да работят дистанционно от вкъщи и нямат възможност за платен годишен отпуск, за да гледат децата си.

Случаите на COVID-19 в училищата са внесени отвън, ситуацията не налага промяна в противоепидемичните мерки, съобщи днес здравният министър проф. Костадин Ангелов. По-рано шефът на столичната РЗИ Данчо Пенчев пък каза, че между 5 и 7 хиляди столични учители в рискова група ще бъдат изследвани за антитела на коронавирус. До момента тест са преминали около 350-400 учители, очаква се скринингът да продължи до края на октомври. "Фокусираме се върху хората с хронични заболявания, в критична възраст на около 60 и над 60 години, с хронични заболявания или съмнение за прекарана COVID-инфекция", обясни Пенчев.

Мъж на 39 години, за когото няма информация за придружаващи заболявания, и мъж на 40 години с неуточнено към момента заболяване са двама от починалите общо 12 души с коронавирус през последните 24 часа. Това съобщава Единният информационен портал.

160 нови случая на коронавирусна инфекция отчете Националния щаб към 0 ч. на 24 септември - или с почти 50 души повече от заразените през предишните 24 часа. Направените PCR тестове са 3526 - ден по-рано те бяха с близо 500 по-малко. С новите случаи общият брой на потвърдените от началото на пандемията става 19 283, от които в момента 4 637 са активни. 726 от тях настанени в болнични заведения,  като 29  са в интензивни отделения. 

Медицинските служители, при които е потвърден коронавирус, са общо 1076, новите  случаи са 13. 5 от тях са установени при лекари, 6 - при медицински сестри и два - при санитари.

За последното денонощие оздравелите са 119, а починалите 12, с което жертвите стават общо 779. Починали през последните 24 часа освен двамата млади мъже са жена на 92 г. със сърдечно, хронично бъбречно, хронично белодробно и хронично неврологично заболяване; жена на 77 г. със сърдечно заболяване и астма;  жена на 75 г. с диабет, сърдечно и хронично бъбречно заболяване; жена на 67 г. със сърдечно, хронично белодробно заболяване и астма, жена на 73 г. с диабет;  жена на 93 г. със сърдечно заболяване; жена на 77 г., за която няма информация за придружаващи заболявания,  мъж на 73 г. със сърдечно заболяване, жена на 77 г., без информация за придружаващи заболявания, и мъж на 66 г. със сърдечно и хронично неврологично заболяване.

Най-много новозаразени вчера са открити в София град - 38 и областите Бургас - 25 и Стара Загора - 15. Случаите в останалите области са както следва: Благоевград - 7; Варна - 7; Велико Търново - 2; Враца - 1; Габрово - 1; Добрич - 4; Кюстендил - 2; Монтана - 2; Пазарджик - 7; Перник - 4; Пловдив - 9; Разград - 2; Русе - 8; Сливен - 3; Смолян - 6; София област - 3; Търговище - 2; Шумен - 8; Ямбол - 4.

Към статията във в. СЕГА

Страници

Johnny2965

Така ще е и занапред! При достатъчен капацитет на лабораториите спокойно могат да се откриват между 300 и 400 случая .

Джон Сноу

Не се притеснявайте - руснаците откриха ваксина, даже я прилагат! Първи в света...напред са братята..

L_SD

Защо за един от случаите няма данни откъде е ?  Прави впечатление, че е доста млад. Дали това не е причината ?

 

Интервал

По стъкмистика не може и не следва да се правят изводи.

риболовец 5

  Колко глобени безотговорници без маски има до сега, и колко ли са събраните глоби!

perperushka

Затова ли лабораториите станаха вече 45 - за да е по-лесно да нарисувате по-стръмен "пик" след шестмесечно "плато"? Накрая ще оплетете конците...

И хайде пак с въпросите:

- сертифицирани ли са лабораториите; да се публикуват сертификатите на всички 45 лаборатории

- кой е длъжен да следи за качеството на тестовете, които се внасят и прави ли го;

- кой и кога изолира SarsCov2; спазена ли е процедурата за това; как по убедителен начин беше доказано, че това е точно SarsCov2;

- докога всички ще са слепи и глухи за това, което говори Ахчиева тук:

https://www.youtube.com/watch?v=xDSKF1NIC1Y&t=568s

 

 

321

https://www.zerohedge.com/medical/no-medical-justification-emergency-measures-open-letter-100s-doctors-health-pros-urges-end

perperushka

👍👍

 

KTP

Много добре е описано всичко което се случи и е обяснено защо НЕ е правилно да се действа така... 👍

 

Ето и линк към писмото, отдолу има и линкове със статии и интервюта на хора които не играят по свирката на неолибералния "коронакючек"... "новото нормално" май удари на камък, хората се събуждат и ще има наказания за лакомниците... 

 

https://docs4opendebate.be/en/open-letter/

 

eussr

Просто НЯМА КАК да са починали 12 човека ОТ вируса вчера. Якоруда, Генерал Тошево, Петрич.. дрън дрън..

 

До кога бе, господа генерали, доценти и професори?! Оставете големите да си правят пандемия и да си закърпват финансовите системи. Нас какво ни топли това в малка България?? Ползите могат да са само косвени и то само за управляващата ОПГ. Защо не оставите народа на мира, малко ли го дерете десетилетие подред??

Valeri Ivanov

5.3% смъртност съвсем не е малък мор. И това при положение, че нито има лекарство, нито има ваксина, а и не се предвижда да има. Ето, това е причината за паниката или загрижеността, ако искате го наречете, на управляващите от всички страни по света. Това означава, че заразата ще премине през всички или почти всички (без китайците?) Това означава, че светът ще даде около триста милиона жертви и то при положение, че сегашната тенденция се запази. Жертви, повече от всички жертви дадени във войните, които човечеството е водило през 20 век! Жертви, които човечеството би дало при една ограничена ядрена война! И това ще бъде при първата жътва! Не бива да се пропуска и факта, че всеки преболедувал остава с някакви трайни увреждания на жизнено важен вътрешен орган - сърце, кръвоносна система, бял дроб, бъбреци, мозък и т.н. - предпоставка за по-висока смъртност при повторно заразяване, което вече е установен факт. Изхода от тази ситуация не е паника, истерия и непредвидими действия или залитане по пустословия и конспиративни теории. Не това е най-важното в момента, а трезвата оценка и рационални ефективни действия.

Shaaban_bin_Robert
снимка на Shaaban_bin_Robert

Я да видим какво означава "ограничена ядрена война?" Аз те бомбя с ядрено оръжие, а ти си кюташ и не ми отвръщаш за да не стане "мазало?" И Шехеразада (истинската) не би могла да измисли такова нещо.

Това първо, а второ - нещо линк за установения факт - "по-висока смъртност при повторно заразяване?"

А нещо за това, че не всички контактни се заразяват, което вече е установен факт?

321

Защо още хората вярват на данните и статистиката която е представяна, а мненията и въпросите на много доктори по света не се забелязват, крият и изтриват в интернет?

Като е пандемия всеки ден трябва да има обсъждане и представяне на информация за да се спре "смъртоносния" вирус. 
Няма сравнение нито истина се представя. 
Няма ли отправна точка за сравнение всичко е безмислено. 
Не може Pub-вете в Англия да работят до 22:00. Преди това няма вирус и след 22:00 има ли?

Какви мерки има по света какви 5 лева

Вируси е имало и ще има докато има живот на тази планета. Този не е по-различен, но се използва за лоши цели. 
Вярвам някой ден някой ще си плати за лъжата!
 

Паисий2

че нито има лекарство, нито има ваксина, а и не се предвижда да има

Колега, руснаците вече създадоха първата си ваксина и започнаха ваксинирането с нея, (с други думи ваксината вече е минала клинични изпитания). Започнаха изпитанията на втора такава, а вие всявате паника с твърдението, че не се предвижда да има такава. Може би имате предвид западналите страни?!

KTP

5.3% смъртност съвсем не е малък мор.

Приятел, движиш се с почти година закъснение в осъзнаването и разбирането на "пандемията"... дори и в самото начало нямаше толкова големи проценти на смъртност, да не говорим че трябва да се уточни дали става дума за IFR, CFR или Морталитет за популацията... това за "по-високата смъртност при повторно заразяване" дори няма да го коментирам. 

Въобще, почти година по-късно, уверено може да се каже че си написал абсолютно неверни неща които силно се разминават с фактите на терен.  

Интервал

Valeri Ivanov, далеч не е 5,3% смъртността. Полекичка със стъкмистиките.

Константин Матеев

Какви клинични изпитания е минала руската ваксина? С колко хиляди хора са проведени те на послединя етап? Единственото, което е известно, е ,че е изпробвана върху няколко десетки доброволци, вкл. една от дъщерите на Путин. И на двете му дъщери да беше изпробвана, това не подменя необходимостта от тестване сред десетки хиляди доброволци, каквато чета, че е практиката в други страни. Няма нужда се се политизира този въпрос. Руснаците обаче вече го направиха, а лошото е, че и други им пригласят. Нямам предвид у нас, а зад океана. 

Васик

Смъртността от ковид е неизвестна, защото никой не е тествал цяла България.

KaraKoliu
снимка на KaraKoliu

5.3% смъртност съвсем не е малък мор. И това при положение, че нито има лекарство, нито има ваксина, а и не се предвижда да има. Ето, това е причината за паниката или загрижеността, ако искате го наречете, на управляващите от всички страни по света. Това означава, че заразата ще премине през всички или почти всички (без китайците?) Това означава, че светът ще даде около триста милиона жертви и то при положение, че сегашната тенденция се запази.

Валери, 5,3% не е смъртност, а леталитет. Има разлика. Но и числото не е вярно. Засега от данните на световната статистика за ковид  леталитетът е  3,04%. Но и това е неточно. Леталитетът всъщност е много по-нисък, защото хората които го карат леко не се изследват и регистрират. Поне в България е така, а предполагам и навсякъде по света е същото.  Другите ти допускания, че ще се разболеят всички хора на Земята е невъзможно, и че 300 млн. от тях ще умрат е невярно. И аз мога да направя една грешна прогноза: умрелите до края на пандемията няма да са повече от 3 млн. в целия свят. Остава да сме живи-здрави за да видим коя прогноза ще е по-близо до истината.

 

Към 23.09.2020

Общ брой случаи

31,8 млн.

+273 хил.

Брой оздравели

21,8 млн.

Смъртни случаи

974 хил.

Дежурния

Прогноза (в доста широки граници) може да се прави за леталитета. Голямото неизвестно е каква част от населението може да се зарази.  Ако е 10% смъртността ще е една, ако е 100% - съвсем друга, на един порядък повече. Всъщност това е първият голям въпрос, колко могат да се заразят и вторият е колко заразени (болни) може да поеме здравната и социалната система в определен момент. Ако това е ясно, останалото е почти бакалска сметка. Засега не е.

-----------------------

В сводката изизат 142 заразени. Няма ги Добрич - 4; Перник - 4; Разград - 2; Русе – 8.

Интервал

Прогнозий, и с 1% смъртност да пробваш, пак завишаваш. Всичко ти е бакалска сметка.

Дежурния

Прогнозий, и с 1% смъртност да пробваш, пак завишаваш. Всичко ти е бакалска сметка.

Дали сметката е бакалска или със свръхкомпютър, важното е колко е достоверна и каква е ползата от нея. При 1% леталитет, ако го приложиш на 700 хил са 7 хил, ако е на 7 милиона са 70 хил. Прогнози различаващи се с един порядък са практически безсмислени. Ако пък си в порядъка, едва ли 6 или 7 или 8 е най-същественото, поне на първо време.

Интервал

Последно бакалска ли е или със свръхкомпютър, че да ти хвана поне някакво подобие на логика зад коментирането? И колко може да е достоверна на базата на стъкмистика и медийни фалшивки? Каква е ползата от разпространяването на фалшиви твърдения и за кого, вече почти всеки може да си отговори. Освен това  казах - с 1% смъртност да пробваш, пак завишаваш.  Четенето с разбиране можеш ли го? Поне се разбра, че едни 70 хил. умрели разлика, за теб нЕмат особено значение. Първото време отдавна отмина. Фтората вЪлна е 😉

Дежурния

Като споменаваш за четене с разбиране, може и да опиташ.

Интервал

Вероятно не ме разбра - имах предвид, да четеш и разбираш написаното от теб. Поднасям искрени извинения, че се изразих неясно.

deqerven
снимка на deqerven

👍

Вишински

Нали имаше читател тук, дето упорито се преструваше, че нямало говеда коментиращи, които да отричат съществуването на вируса, да го наричат обикновен грип, да омаловажават и прочие. Е, да види днешният пост номер 6. Имаме си един чудесен пример. Един от многото.

Дотегна ми от мутренско - хотелиерската - кръчмарска мафия. Дето не може да понесе спокойно мисълта, че здравето на хората е по-важно от гадните им кебапчийници. И че светът нема да се свърши, ако не им оставят бакшиш. Затова е тази дезинформационна кампания, затова са тези напъни, затова е този копнеж да внушат на хората да не се пазят, да не обръщат внимание - елате, хора, в кебапчийницата, посетете чалготеката ми, пък после мрете - за мен са важни парите ви, не вашето здраве. Надали може да има по-голяма мерзост, тази гадна прослойка заслужава пълен бойкот.

За поклонниците на конспирацията ще го обясня простичко. Имете две кълба. Едното малко, другото голямо. Едното непрекъснато намалява, другото непрекъснато расте, като растежът е изцяло и единствено за сметка на другото. Темпът е по 150-200 на ден, а ако се вземат и неизследваните случаи, за които се твърди, че са поне 10 път от установените - и по 1000 на ден. Ако още не сте се досетили, поклонници на плоската Земя, едното е множеството на разболелите се (и ако е било писано - оздравели), а другото е множеството на все още незаразените. И едното нараства за сметка на другото. Задачка за 3-ти клас: след колко време, ако няма ваксина, едното ще стане равно на другото? И след колко време множеството на все още здравите ще изчезне?

Та, молете се да дойде скоро ваксината. Тя и само тя ще ви спре да не попаднете в онова множество. Има и едно трето, ама за него по-добре да не си говорим. Защото, идиотизмът в делата винаги е предхождан от идиотизъм в мисленето. Идиотското мислене винаги води до идиотски дела, правилото е без изключение. Та - кръчмари, келнери, чалгари и прочие - продължавайте в същият дух, множеството все трябва да се попълни с нещо. Ще е честно да е именно с вас.

Aniki

Просто НЯМА КАК да са починали 12 човека ОТ вируса вчера. Якоруда, Генерал Тошево, Петрич.. дрън дрън..

 

До кога бе, господа генерали, доценти и професори?! Оставете големите да си правят пандемия и да си закърпват финансовите системи. Нас какво ни топли това в малка България?? Ползите могат да са само косвени и то само за управляващата ОПГ. Защо не оставите народа на мира, малко ли го дерете десетилетие подред??

И къде въпросният казва "вирус няма" ? Освен това аз те помолих да посочиш този който твърди, че вирус няма, в отговор на твое такова твърдение и то касае ПРЕДНИ постове! Не бъдещи такива! Не ми посочи тогава, чудно защо ли, сега посочваш някакъв пост който не твърди това и очакваш, че си се аргументирал? Един от многото? И що не посочи нито един до днес, при положение, че те карам от поне 2 месеца? Отговорът е ясен. 

 

Та, молете се да дойде скоро ваксината. Тя и само тя ще ви спре да не попаднете в онова множество.

Пич, толкова жалки клетви и циганката пред магазина не прави, засрами се! 

 

п.п. болднал съм ти нещата върху които да се фокусираш

Интервал

Вишински, голЕм апокалиптичен ферман на база стъкмистика и някакви лични вЕрвания 😁 Дори не си прочел с разбиране коментар номер 6, та какво ли е с останалите прочетени неща. 😉

KaraKoliu
снимка на KaraKoliu

Прогноза (в доста широки граници) може да се прави за леталитета. Голямото неизвестно е каква част от населението може да се зарази.  Ако е 10% смъртността ще е една, ако е 100% - съвсем друга, на един порядък повече.

Всъщност точното изчисляването на леталитета при ковид и другите ОРЗ е проблем. Затова няма такива данни в статистиките. Защото не знаем колко са заразените и преболедувалите, заради леките и безсимптомните случаи. А смъртността, обща и за отделна болест се изчислява по-лесно: това е съотношение на броя на умрелите (общо или от отделна болест) към населението на някаква територия (град, област, държава ...) за определен период време( най-често година). Това е статистически показател. А невъзприемчивите към ковид са съвсем различно нещо. Но и това ще се разбере след време.

Страници