Quantcast
Борисов: Летим с първите мъже на Саудитска Арабия | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

53 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Борисов: Летим с първите мъже на Саудитска Арабия

"Много ни е красива държавата, ама да не строиш на нея", каза премиерът Бойко Борисов, който бе на борда на хеликоптер и показа от въздуха изграждането на "Балкански поток" на делегация от Саудитска Арабия.

"Летиме над „Балкански поток“ с първите мъже на Саудитска Арабия", подчерта още премиерът, цитиран от БГНЕС. Той пусна видео във "Фейсбук" на живо по време на полета. Пред делегацията Борисов обяви: "Чрез "Балкански поток" ще можем да пренасяме азерски, американски, катарски, израелски, руски и всякакъв друг газ. Гарантираме и 100% диверсификация на доставките, което е изключително важно за енергийната ни сигурност. Въпреки пандемията от COVID-19, работата по проекта не е спирала и повечето тръби вече са под земята. Хиляди строители и тежки машини работят всеки ден по "Балкански поток", но това не става за сметка на нашето археологическо богатство. През 2019 г. и 2020 г. „Булгартрансгаз“ ЕАД възложи и финансира проучването на 87 обекта по трасето с цел недопускане на унищожаването на археологически ценности при строителството на газопровода."

"1400 багера и машини, поставящи тръби работят. 3000 работници", похвали се Бойко Борисов и отбеляза пред чужденците, че трябва да кажат „на принц Салман, че България не е равна“. Така и не стана ясно какво има предвид под "първите мъже на Саудитска Арабия", както и защо той разказва за проекта, при положение че той се осъществява от фирма от Саудитска Арабия..

Междувременно от правителствената пресслужба припомниха, че изграждането на "Балкански поток" навлиза във финалната си фаза. На територията на страната са налични всички необходими тръби за обекта и те са разнесени по трасето - над 474 км. На терен се трудят над 2 500 работници от различни страни. Наистина огромен проект, в чието изпълнение са мобилизирани 1420 броя тежка строителна механизация и специализирана техника. С реализацията на 'Балкански поток" България се превръща в регионален стратегически газоразпределителен център и гарантира диверсификация на газовите доставки.

В същото време САЩ се противопоставят на изграждането на втората отсечка на „Турски поток“, която Борисов нарича „Балкански поток“. Според Вашингтон тя е заплаха за евроатлантическата общност, защото обвързва държавите-членки на НАТО и ЕС с руския природен газ. Лично държавният секретар Майк Помпео предупреди да не се изгражда продължението на „Турски/Балкански поток“.

Обхода от въздуха Борисов направи в присъствието на зам.-министъра по корпоративно управление в Министерството на петрола на Кралство Саудитска Арабия Аабед Абдулах Алсаадун, министъра на енергетиката Теменужка Петкова, изпълнителния директор на „Булгартрансгаз“ ЕАД Владимир Малинов и представители на фирмата-изпълнител "Аркад".

Чуждестранните гости подчертаха, че сътрудничеството между Саудитска Арабия и България е важно и саудитското правителство ще продължи да покдрепя компанията "Аркад", за да приключи проектът навреме. "Благодаря за думите да разсеем една лъжа, че зад "Аркад" и Саудитска Арабия е скрита руска компания, каза още Бойко Борисов. 

"Впечатляващ проект! Това заяви заместник-министърът по корпоративно управление в Министерството на петрола на Кралство Саудитска Арабия Аабед Абдулах Алсаадун докато облитахме с хеликоптер "Балкански поток". Благодарен съм на колегите от Саудитска Арабия, че на националния си празник са в България, за да проверим заедно напредъка по изграждането на един проект с международно значение", написа по-късно във "Фейсбук" Борисов.

След това, премиерът Бойко Борисов подкара и джипа с хората от Саудитска Арабия. В него той качи и шефа на "Булгаргаз" Владимир Малинов.

Министър-председателят обясни, че "идваме да ускорим колектора за газопровод от Александрополис" и говори защо говорим за "Балкански поток. Борисов обясни, че след като приключи работата по "Балкански поток" пътищата ще бъдат асфалтирани, за да се подобри въздуха в региона. Премиерът обичайно говори и с работник на строежа, който сподели, че е доволен от работата и му плащат редовно. "От 16 държави имаме работници. Сега сме в средата на България", обясни Борисов на своите гости.

"Да ги посети тук президентът Радев, за да види провалената държава какво прави", каза още премиерът. Той обяви, че освен газовите тръби, те са помислили и за младото поколение, като са прекарали оптичен кабел, който да свързва Европа с Азия и да има още по-бърз високоскоростен интернет.

 

 

 

Към статията във в. СЕГА

Страници

Günter Wallraff

Неграмотна ЕВРОмутра:

 

ЛетимЕ над „Балкански поток“ с първите мъже на Саудитска Арабия, подчертава премиерът, който пусна видео във Фейсбук на живо по време на полета.

Джиджи

Да, ама даже в самальота, Баце пак им рисува ... 😄👏💘

Shaaban_bin_Robert
снимка на Shaaban_bin_Robert

Ще търси убеждище в Риад може би?

Domi

Ще прави вятър на Салмана.....

Тиквата е по зле Бърдоква....ама пак ще оди при " Златната орда"....тъпунгера не е чел история....

Rosen Nedyalkov

Дъщеря ти и зет ти излетяха за чужбина. Сега е твой ред, обаче първо ще си излежиш присъдата при бай Ставри.

geo_19

И аз искам оставката на Тиквата, но не сега и веднага, а поне докато се построи  българската част на Турски поток. Че не съм сигурен дали служебното правителство ще устои на американския натиск за спиране на строежа. Не знам дали са доставени компресорните станции, но като знам че са американски май ще имаме трасе без възможност по него да се помпа газ?

Zmeja

Чуждестранните гости подчертаха, че сътрудничеството между Саудитска Арабия е важно и саудитското правителство ще продължи да покдрепя Аркад, за да бъде проектът да приклюи навреме.

???

Джиджи

😁

Nick F

Не виждам никой от кралското семейство на саудитите.

Доц.Трътлев

Правилно не виждаш. Тук са само първите им мъже.😉

Nickolas

Аз летим, ние летиме.

Хумангоид

... вие плащате.

nobody2

ся, тия мъже съвсем не са първите в са. следователно, бацо ги зема за първи в нещо друго, от опит вероятно 😆 

Domi

Същите като на летището в Вашингтон....преди камината....15 ят секретар на чалмите....пратен при разсилният..явно трите милиарда изтекоха.....

Тиквон да поръчва още хартиени самолети.....

Shaaban_bin_Robert
снимка на Shaaban_bin_Robert

Благодаря за думите да разсеем една лъжа, че зад Аркад и Саудитска Арабия е скрита руска компания, каза още Бойко Борисов. 

А вЕрно ли е лъжа? Да не излезе, че изпълнителния директор на Аркад в понеделник сутрин пие много вода?

 

редник

Nickolas

Аз летим, ние летиме.

 

Глаголът "летя" е от второ спрежение и правилната форма за 1л. мн.ч. сег. вр. е "летим".

Shaaban_bin_Robert
снимка на Shaaban_bin_Robert

Точно така. Имаше една песен на Васко Найденов, където той пееше:

"Със 100 километра в час

Аз летИ-и-иМ"

 

Günter Wallraff

 "Ще може да пренасяме азерски, американски – откъдето и да докарат, газ на терминалите в Александруполис".

и 

 

Само столичната топлофикация стресирала абонатите с високи сметки

 

Само Кръстьо не вижда американската връзката.

Aniki

той и самият кръстю не се вижда напоследък, за сметка на бухал

DIMM

Е, поне Комара няма да се чуди за карикатурата за утре :) .

PlaNed
снимка на PlaNed

1400 багера и машини, поставящи тръби работят. 3000 работници, похвали се Бойко Борисов

 Междувременно от правителствената пресслужба припомниха, че изграждането на "Балкански поток" навлиза във финалната си фаза. На територията на страната са налични всички необходими тръби за обекта и те са разнесени по трасето - над 474 км. На терен се трудят над 2 500 работници от различни страни.

Шехеразадник ТВ да не твърди, че  Хай Буй преувеличава?!

Тартамут

Горския вчера му обърна внимание, той днес с брадчедите лети

Бонжуар

Седнал на две седалки, Фюрерът сочи с пръст направлението на руската газова атака срещу хъба Му. 

На първата отбранителна линия по "Хемус" е развърнал илядо тежки танка и хиляди римляни. ТЪрбата бранят дор илядо и четиристотин багера и многохилядни части от ромейски командоси. 

Трябва веке "Комацу" и "Хитачи" да открият заводи у нас, че от толкоз копинг не останаха машини... 

Във въздуха хвалипръцковщината не лови повече дикиш, отколкото в джипката. 

Друм, бе!🏃‍♂️🏃‍♂️🏃‍♂️ 

Джиджи

Във въздуха хвалипръцковщината не лови повече дикиш, отколкото в джипката. 

Друм, бе!🏃‍♂️🏃‍♂️🏃‍♂️ 

😂👍

Селинджър

"Така се разсейва лъжата, че зад фирмата, която строи Балкански поток, стои Русия"

 Няма такава лъжа, и няма какво да се разсейва. В Саудитска чаршафия и Дубай си перат мръсните пари окрадени от България. Затова и на националния празник на България предпочита да лети с аверите си. Скоро и ще отлети при тях.

wreckage
снимка на wreckage

След това, премиерът Бойко Борисов подкара и джипа с хората от Саудитска Арабия. В него той качи и шефа на "Булгаргаз" Владимир Малинов.

сЛоЧаЕН ПрЕвОС

"Случаен превоз" е превоз, който не отговаря на определението за превоз по автобусни линии, нито за специализиран превоз и може да бъде:

"обиколен превоз при затворени врати"

превоз от вида "пълен - празен"

превоз от вида "празен - пълен"

обиколен превоз при „отворени врати”

Емил Станоев

Тоя освен да обикаля разни строителни обекти и да раздава пари явно друго не може. Предлагам следващото Правителство да му даде една ножица и да го пусне да обикаля насам-натам за да реже лентички , това явно го радва.  А в Саудитска Арабия със сигурност перат пари има и пример : защо ли цял  Министър ходи до там за няколко тона Фурми ?  Не ще да е това а поне 1 милион евро от шкафчето са пренесени там.

Джиджи

Тоя освен да обикаля разни строителни обекти и да раздава пари явно друго не може.

Ами, явно не може ... 😁💩💨

Никса

 У нас улицата не сваля правителства.
 И през 2013, и през 2014, и през 2016 година правителствата паднаха заради руските енергийни проекти АЕЦ Белене, Южен поток, Турски поток. Достатъчно е да се изредят общоизвестните факти в хронологичен ред, за да стане ясно, че в българското енергетико – политическото пространство руската доминация решава съдбата на едно или друго правителство. Не улицата, за съжаление…
През април 2012 година депутати на ГЕРБ и „Синята коалиция“ в парламента гласуваха спиране на работата по проекта АЕЦ Белене. През януари и февруари 2013 година, както обещаха от руското лоби, хората получиха двойни сметки за ток. Последваха масови протести. БСП, ДПС, както и Атака ги оглавиха, а депутатите им напуснаха Народното събрание.

През юни 2013 година на власт беше правителство на Пламен Орешарски с коалиция от БСП, ДПС и Волен Сидеров, за краткост наричана проруска завера. Основен приоритет на коалицията беше изграждането на Южен поток. Фирмата изпълнител беше създадена и парите – 3 милиарда чакаха усвояване. Обаче, черна котка им мина път, парите се усвоиха от руската мафия, КТБ рухна, а Цветан Василев забегна!

През 2016 година мандат имаше правителство на Борисов в коалиция с Реформаторски блок. Същата година се случиха две събития в енергетиката - България беше осъдена на арбитражното дело на АСЕ срещу НЕК да плати 600 милиона долара за руските реактори за АЕЦ Белене; и между Русия и Турция беше сключен договора за Турски поток.

Тръбата за Турски поток се строи в момента, но пред проекта има проблеми. Те идват от САЩ, където през март в Конгреса приеха официална резолюция срещу руските енергийни проекти в ЕС и заплашиха Северен поток и Турски поток със санкции. През месец юни Русия се оплака, че България умишлено бави строежа на тръбите към Сърбия заради натиск отвън, както и че не бърза особено с търговете за строителството на АЕЦ Белене. През юли започнаха протести за оставка на правителството, подкрепени силно от президента Радев и проруските партии.

Историческият опит налага извод, който Борисов отлично знае – правителствата у нас падат, ако не изпълнят руския проект. Слушай Русия и ще бъдеш премиер в това енергетико-политическо пространство дълго време. Нищо, че България е в НАТО и в ЕС…

Günter Wallraff

В този коктейл от лъжи и истини има ли следи от платен репортаж?

Страници