Quantcast
Сачева: Протестите репресират управляващите | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

63 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Сачева: Протестите репресират управляващите

Според социалния министър Деница Сачева не управляващите репресират протестиращите, а обратното. На фона на бруталните сцени на полицейско насилие, които така и останаха непризнати и ненаказани, социалният министър обяви тази сутрин пред Би Ти Ви, че гражданите заглушават гласа на политиците.

Повод за изказването на Сачева станаха случаите, в които протестиращи причакват представители на управляващите пред телевизионните студия. В плен на народната любов попадна и самата тя след участие в БНТ преди дни. "Няма как да твърдиш, че искаш отново демокрация и да заглушаваш гласа на някого, като го причакваш пред БНТ. Това е двоен стандарт, дори да не харесваш някого, нямаш право да заглушаваш този глас", повтори няколко пъти социалният министър.

На въпрос на водещия кой заглушава нейния глас, Сачева обясни: "Аз съм поредният политик, затворен там след предаване. Колко политици ще продължат да ходят там?". Тя заяви, че не се е чувствала обект на агресия и сама е решила да остане сред протестиращите и да чуе тяхното недоволство, но в същото време коментира, че "ако подобна репресия продължи, то това делигитимира призивите за демокрация".

Социалният министър обяви, че управляващите въобще не обсъждат вариант за оставка, а обсъждат само теми от обществен интерес като изборен кодекс, конституция, бюджет и пр. Покрай поредния рунд обяснения, които трябваше да дава за предишни свои изказвания, в които определя ГЕРБ като комунистическа партия и говори за корупция в нея, Сачева призна, че миналата година е станала член на ГЕРБ.

Ситуацията в момента министърът описа като ненормална. "Не е нормално да призоваваш към спазване на закона, а с действията си да подкрепяш анархия. Имаме много тежък дисонанс между думи и дела", коментира тя. По отношение на Мая Манолова отново заяви, че тя злоупотребява политически с хората с увреждания, без да заявява конкретни идеи.

Социалният министър се разграничи и с няколко запомнящи се фрази от задочните диалози в политическата криза в момента. "Разговори с дъх на яхния не са мой специалитет", заяви тя по адрес на Христо Иванов. Репликата беше по повод коментар на Иванов, че премиерът Борисов очевидно го бърка със социалния си министър, когато тръби, че Иванов му бил доведен, за да му каже, че го обича (Иванов определя това изказване като чиста лъжа на самозабравил се човек).

"Христо често ме споменава, но той не е толкова често в моите мисли. Смятам, че това е недостойно поведение. Този опит да заеме героична поза, когато е дезертирал от отговорност не може да ме впечатли. За хора като Христо и Радан Кънев политиката е въпрос на лъскане на его, а моето его отдавна е задоволено", обясни Сачева, като после разтълкува думите си за егото с това, че е задоволено като реализация и като възможности да бъде полезна на хората.

ПЕНСИИ

По важната дискусия за бъдещето на пенсиите, която предстои, Сачева обяви, че управляващите имат готовност да направят предложения по отношение преизчисляване на пенсиите с доходите от 2015 г. "Има два-три варианта, въпрос на политическо решение е. Моето виждане като социален министър е, че трябва да се преизчислят по-ниските пенсии, за да се запази справедливостта и структурата на пенсионния модел", коментира тя. Забележително е, че след цял мандат изпреварващо увеличение на минималната пенсия ГЕРБ се сеща да търси справедливост в системата.

В момента бюджетът дава по 106 млн. лв. месечно за добавка от 50 лв. на всички пенсионери. "Това е около 1.2 млрд. лв. годишно, а със същата сума биха могли да бъдат преизчислени пенсиите на 1.1 млн. пенсионери, така че да се направи баланс между пенсиите на хората, които са се пенсионирали след 2015 г. и тези, които са се пенсионирали преди това", обясни социалният министър.

Следобед по темата за пенсиите се изказа и вицепремиерът Красимир Каракачанов. “Има уговорка да приключим въпроса за минималните пенсии, които от догодина ще бъдат увеличени и индексирани”, заяви той. ВМРО говори от февруари, че минималната пенсия ще стане 300 лв. “Към момента пенсионерите получават 300 лв. минимална пенсия, заради добавките от 50 лв.”, похвали се днес Каракачанов. "Водят се разговори за увеличение и с новия бюджет и пенсиите да се урегулират”, обясни той.

Към статията във в. СЕГА

Страници

noooo1

Средното си образование е завършила там, иначе е софиянка.

Balamurnik

А повечето ПУЦ-ове, представени като магистратури, са по малки градчета и курортни комплекси. Явно затова се правят такива 45- до 90-дневни курсове -  за задоволяване на егото на герберасти по душа, а впоследствие и с членство. Явно членството е било задължително условие, за д я курдисат на резервната скамейка, а после инсталират на мазен пост. 

hamel

Разговорите с дъх на яхния не са ми специалитет

С дъх на чесън ти е специалитетът

 

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

Сачева призна, че миналата година е станала член на ГЕРБ.

 

Нема страшно! Членството в герп се погасява с едногодишна давност. Още няколко месеца и ще можеш да станеш член на Да България.

Светозар

Тази опорка няма да мине, защото навремето Радан Кънев е показал пътя на г-жа Сачева:

„Подадох молба за членство и не бях приета в ДСБ. Мислите ли, че отказът на Радан Кънев да ме приеме в партията е достатъчно основание за мен да не се занимавам с политика“

hamel

моето его отдавна е задоволено

Егото - добре. А ...

АдМин

Омръзна ми да си правя нови регистрации туканка, затуй няма да кажа нищо. Заради една немного груба квалификация относно същността на тази високо уважавана госпожа като политик и експерт  като я номинираха за мястото на далеч по-достойния Бисер Петков, мойто алтер его беше анихилирано форевер

Begemot
снимка на Begemot

Малей.... Кави сме аристократи, амс с ПУЦ специализации. Репресирани от някакви долнопробни яхнии. Аристократ до аристократа, начело с Магнолий I Хипертоник. Всичките с презадоволено его и никакъв, ама никакъв морал.

Приказките на тази...хмм, госпожа, не може да ги каже човек с нормално възпитание, с първите 7 години. Това е ярък пример на отрицателния подбор, най яркият , разбира се, е Бай Туй.

 

Seawarrior

Социален министър със задоволено его и презиращ яхния.

Този, който трябва да осигури на хората, които работили цял живот, не могат да си позволят да поддържат остатъка от същия този живот без подаяния отвън. 
Оставил мафията в ТЕЛК-вете, фалшивите болнични листи и безумни процедури, си позволява да наглее и високомерничи.

 

репресии са малко! Изчезвайте с мир!

дЗнайко

Пааак се забрави главния проблем - че Герб Е мафията във властта.

Герб представлява МАФИЯТА.

Наглата простакеса - ОБСЛУЖВА мафията.

Тя няма никакво морално право да говори публично,

и това трябва да й се напомня!

И на публликата това трябва да се напомня, че Герб е структура на мафията!

Герб краде държавата чрез имитация на управление!

Какво философстват?

Светозар

А пък БСП не са чували и не знаят нищо за мафията. Там са само росни китки, момини сълзи, свети води ненапити и млади дами приватизаторки от село Крушовица, на които демокрацията е отнела много.

майор Цепеняков

"С дъх на яхния..."

То тая госпожа задоволява егото си само със стриди и кралски омари по добрички, подправени с повечко чесън.

ssto

Затова е станала член на ГЕРБ - вдигнала е стандарта. Сега грижата е да не го изпусне.

 

 

 

майор Цепеняков

Суджук - само за членове на профсъюза!

АдМин

Май беше калмари по родопски. Ама днес не се предлагат. Утре като мине сюнетчията да донесе пресни...

Жозефа
снимка на Жозефа

Едва ли някой очаква социалният министър да наподобява майка Тереза, но поне можеше да не е социопат... 

inventus

Не е социопатка уважаема! Ламя човекоядка е.Срещал съм се с такива. Добре че се отървах жив.

Асол
снимка на Асол

Деница Сачева е родена на 2 ноември 1973 г. в гр. София. Завършва средното си образование в Езикова гимназия „Гео Милев“ в гр. Добрич. След това завършва Висше училище по туристически мениджмънт в Маастрихт, Холандия и Международен колеж по туризъм в Албена. Изучава и завършва Бакалавър по „Социална педагогика“ в Югозападен университет „Неофит Рилски“ в гр. Благоевград, където придобива и своите познания и страст към социалната сфера. Магистър е по „Здравен мениджмънт“ в Университета „Проф. д-р Асен Златаров“, гр. Бургас. 

☝️

Всички небеизвестни люпилни на кадри за управляващи калинки са налице в горния отрязък от сивито на "политика" Сачева. Няма начин егото й да не е доволно. като за гербави..толкова - образователна яхнийка

Forza NATO

Щом вече е минала през ЮЗУ и Бургаския свободен, значи само Симеоново й липсва в бръшлянената колекция...

 

Като гледам тая академична справка, се замислям - как Сач да няма некой родител на високо у туризма?

 

P.S.

Предводителят ми е отговорил непряко по-долу.

Нещата са ясни - готвена е била за ръководен кадър в Албена, като най-лустросана връхна точка в толбухинската синекурна професионална реализация от предсуджуковата епоха.

Foton4ik
снимка на Foton4ik
Как няма да е доволна от себе си, като далеч е надскочила нивото си на компетентност, и 'щото от година дори член на Партията е станала. Няма пречка дори на ББ в горещия стол да седне, ако и разпоредат от Високи порти. По-скромно не може, възпитание ще речете или и това нЯщо е прескочила, кобилката.
ssto

Кадровата политика на ГЕРБ е национално бедствие.

Наложително е представянето на новия управленски модел да започне с решенията на този проблем. 

 

Светозар

И кадровата политика на БСП е същата работа.

Johnny B. Goode
снимка на Johnny B. Goode

И как ще го решим този проблем? Всичко що годе читаво отдавна си е било камшика и живее и работи там, където няма шанс недоразумения като тази крава да са министри.

Светозар

Трябва да се започне отнякъде и колкото по-бързо, толкова по-добре. Иначе простотията и невежеството ще ни погълне окончателно.

Асол
снимка на Асол

Зависи от заплатата. Нейната не е от малките. По-скоро пожеланието следва да бъде - да влезе на етап от развитието си, когато и където ще си изкарва парите с честен труд. Не според егото си, а според възможностите си

майор Цепеняков

Е, госпожата е станала министър, че и член на герб отгоре, именно за да не остане на едната заплата.

MAPOH

Селска пръчка! Оставка, изроди!

nebenebe

Протестите репресирали управляващите, дума ваклата стъклоока. Ми нали това е целта. А пенсионната система, над която кой ли не се упражнява, им идвала дерт, така да се каже.

Basilisk

Природният газ поскъпна с 20,3% със задна дата от 1 септември

 

https://offnews.bg/ikonomika/prirodniat-gaz-poskapna-s-20-3-sas-zadna-data-ot-1-septemvri-736460.html

 

Тази приятна новина появи ли се в "СЕГА"?

Бонжуар

На кадрото - задоволено с членуване его. Тази ще е следващата, която ще си бие камшика за някоя синекура в странство, по светлия пример на Лили Талпата.

Гражданите я били репресирали?!?

Ма вЕрно ли! Я Друм! 💩💩💩

Страници