Quantcast
ЕК ще спира парите на корумпирани държави | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

56 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
ЕК ще спира парите на корумпирани държави

Еврофондовете ще се отпускат в зависимост от спазването на върховенството на закона в държавите членки на ЕС, обяви днес пред Европарламента  председателката на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен. В първата си реч за състоянието на съюза тя остави тази спорна тема за заключителната част, където каза: "Комисията отдава най-високо значение на върховенството на закона. Затова ще защитим парите от бюджета и по програмата Следващо поколение ЕС (750 млрд. евро - бел. ред) срещу всякакви измами, корупция и конфликт на интереси. Това не подлежи на преговори."

"Миналият месец ни напомни колко сме уязвими - наш дълг е да пазим правовата държава и да поддържаме честността на европейските институции, независимо дали става дума за закони... или продажба на паспорт. Европейските ценности не са за продан," каза още тя.

Преди края на месеца комисията ще излезе с доклада си за правовата държава - ранно средство за откриване на проблеми, което да е отправна точка за всички членки, "за да няма отстъпление от общите принципи", каза Фон дер Лайен.

Този доклад се очакваше на 23 септември, но днес бе отложен за края на месеца. Той ще покаже състоянието на върховенството на закона във всички държави и ще бъде продължение на Механизма за сътрудничество и проверка, чрез който до момента се упражняваше наблюдение само над България и Румъния. За първи път наблюдението ще се съчетае с финансови санкции за държавите, които системно показват неуважение към базовите принципи на ЕС.

Ръководители на три политически групи подкрепиха веднага инициативата за обвързване на европейското финансиране с върховенството на закона. "Време е да се укрепи върховенството на закона навсякъде в ЕС", каза испанката Ираче Гарсия Перес от името на Прогресивния алианс на социалистите и демократите. "Не може да има дилема между Европа на инвестициите и тази на ценностите - Европа може да бъде и двете", каза председателят на групата на "Обнови Европа" (либерали) Дачан Чолош от Румъния. "Зелената" Ска Келер (Германия) бе по-категорична: "Нужни са мерки във върховенството на закона - не само за Полша и за Унгария, но и за всички други". После тя назова и България, като изтъкна, че "трябва да се подкрепят онези (в България), които се борят в защита на основните ценности".

След изказванията на политическите лидери на евродепутатите Урсула фон дер Лайен каза: "С върховенството на закона Комисията за пръв път в историята си възприема толкова методологически обоснован похват - не само към съдебната система, а и за цялото конституционно устройство на ЕС. Има оживен дебат по този въпрос. Ако са нужни нови инструменти, нека да ги видим."

От името на Съвета на ЕС (правителствата на държавите членки) държавният министър за Европа Микаел Рот (Германия) каза на Фон дер Лайен да не очаква подкрепа от Съвета за всичките си инициативи. Той изброи някои от темите, които правителствата биха одобрили, но не спомена върховенството на закона.

Десетки евродепутати участваха в дискусията за приоритетите на ЕК. Малцина свързаха с тях проблемите на България. Председателят на ПЕС Сергей Станишев отправи призив: "Хиляди български граждани протестират от месеци в защита на европейските ценности, за които се говори тук. Време е да ги подкрепите!". София инт Велт от Нидерландия обърна внимание, че има правителства, които се надсмиват над речите в Европарламена за върховенство на закона и свобода на словото. Тя назова Унгария и Полша и запита: "Дали българските журналисти могат да разчитат на вашата подкрепа? Госпожо председател на ЕК, трябва да се действа."

Евродепутатът от Европейската зелена партия Свен Гиголд (Германия) обърна внимание, че хората в България протестират от месеци срещу безнаказаността и корупцията, а Европейската комисия не забелязва нищо. "Наблюдаваме нарушаване на човешките права на много места в Европейския съюз. Моля ви, бъдете по-чувствителна към нарушаването на права в ЕС, започнете наказателни процедури!", каза той.

Урсула фон дер Лайен взе думата за трети път след всички изказвания и заяви нещо важно за България: "Ще отменим Дъблинския регламент и той ще бъде заменен от друг регламент за миграцията. Идната седмица ще предложим нов пакет за миграцията." България отдавна настоява за отмяна на Дъблинския регламент, който постановява, че държавата, където мигрантите са пресекли за пръв път европейската граница, поема отговорност за тяхната регистрация. Това ощетява южните държави, защото те са на първа линия по пътя на миграцията от Африка, Близкия и Средния изток. Северните и централноевропейските държави, където се стремят бежанците и икономическите мигранти, имат право да ги връщат в държавите на първия прием - България, Гърция, Италия, Испания, които и без това са подложени на мигрантски натиск.

Към статията във в. СЕГА

Страници

Shaaban_bin_Robert
снимка на Shaaban_bin_Robert

И ко праим ся?

Дан Колов

Това не е за първи път. Когато БСП беше на власт на два пъти им стряха еврофондовете. Борисов ги размрази

Sir Mano

Грух ....

BL.N.Lmt

🏴‍☠️Европейската Прокуратура е трябва да е участник  в делото срещу гн. Васил Божков. 🏴‍☠️Днес са иззети допълнително средновековни културни ценности откупени и събрани от Васил Божков с негови парични средства. Тези културни антични ценности отдавна да са напуснали територията и пределите на България и единствено желанието и финансовите възможности на споменатия по горе гн. Васил Божков е това тези антични културни ценности да са днес в България. Не на последно място е грижата за отнетите световни културни ценности и дали те ще бъдат съхранени а не разпродадени на черният световен пазар от главният прокурор на България Иван Гешев който подминава фактите за няколко милиона 💶 евро в банкноти от €500 и килограм Инвестиционно Злато в шкафчето на българският премиер Бойко Методиев Борисов 🏴‍☠️

🏴‍☠️Оставка днес, Извънредни Парламентарни Избори🏴‍☠️

Джиджи

И ко праим ся?

Почваме да спазваме върховенството на закона! ... 😝

Getsbi

Будала е този, който дава баницата.

Но с будалите, надявам се да свършат и тарикатите.

 

Тази гербе-рска пасмина не може да произвежда - тя знае само да харчи чужди пари.

Сега чета взели заем  5 Млрд. за да си оправят имиджа.

 

 

Getsbi

Размрази ги - защото не го знаеха - на кой служи.

И великият титан на мисълта и демокрацията - Иван Костов го представи и  подкрепи като десен.

 

BL.N.Lmt

🏴‍☠️Българската Прокуратура е изградена по Съветски Образец и лично главният прокурор Иван Гешев се занимава да краде "сребърните лъжици" както Комунистите ги крадоха от богати български домове след девети 44г. и по Нацистки Образец преди девети 44г. когато частната собственост на някои семейства е иззета а семействата са изпратени в Лагерите на Смърта, Дахау, Треблинка, Освиенцим, Бухенвалд, Ерстервеген🏴‍☠️За това може единствено да сме "благодарни" с Ирония и Сарказъм на Нацистка Германия и СССР", БКП сегашната БСП, Корнелия Нинова and the b#tsh#t idelogy of НФСБ and German Фашизъм🏴‍☠️ 

Тъмно пиво

 До 30:

Ти лъжеш повече и от гербурунгел!

Balamurnik

Я, тая дебела лъжа още я пробутват като теза. Не ви ли ги обновяват тези опорки бе? Шефът на троловете е за уволнение. Не може 10 години да четем едни и същи лъжи! Измислете нещо друго!

mick

Тя може по съветски образец да е изградена, но сега се краде по демократски. С пълни шепи. И всичко отива в частни ръце. Правилните частни ръце.

Догодина като вдигнат минималната заплата.. пак ще има окрадени бизнеси, просто защото бизнесите на тия важни бизнесмени са на акумулатори и без яко финансиране умират. Едни изяждат други - щото пари отвън нЕма.

Basilisk

"Миналият месец ни напомни колко сме уязвими - наш дълг е да пазим правовата държава и да поддържаме честността на европейските институции, независимо дали става дума за закони... или продажба на паспорт. Европейските ценности не са за продан," каза още тя.

Взеха да се гаврят с Ганя. Сега е моментът да пусне кокала и да опита да избяга, иначе го чака много тъмно бъдеще. 

vrana2

   Едва ли ще е тъмно като провисне под фенера.

Джиджи

  Едва ли ще е тъмно, като провисне под фенера.

😁👍

Сократя

А докладите за корупция подписани ли ще са, или не?

чевермехайвер

 до момента се упражняваше наблюдение само над България и Румъния

 

По закона за скачените съдове правоверните би трябвало да ни издърпат . Получи се така ,че блатото ги засмука.

 ......срещу всякакви измами, корупция и конфликт на интереси ........    -  Каквото и да се пънат е за шум в системата - Лаура ще казва всичко 

mick

И кой ще определя дали една държава е корумпирана?

 

Тия с дългове над 80-100% от БВП - корумпирани ли са, че са с толкова големи дългове? Или те са пример за лиспата на корупция? Да не се окаже, че малкият дълг е основната причина за корупция в момента и затова развитите взимат дълг след дълг. За да има за всички и да няма нужда от корупция. Т.е. там където има силно ограничен ресурс винаги има корупция. Затова се прави така, че да няма силно ограничени ресурси ;)

 

Или просто едни и същи ще бъдат прокурори, съдии и палачи - все неща от демокрациите в близкото минало и настояще. Или всичко ще се решава в медиите, контролирани от правилните инвеститори?

Giacomo Grelli
снимка на Giacomo Grelli

Това за корупцията нас не ни засяга. От как е БайХ. на власт, такава у нас няма 

Лично Той я унищожи най -безмилостно .Даже и поради тая причина каскетурата от безделие и нямане какво друго да прави, лови опасни крадци на компоти , суджуци и пърцуца по селата.

Джиджи

Това за корупцията нас не ни засяга. Откак е Бай.Х. на власт, такава у нас няма 

Да, ама ена от п@тките Му обясни, че имало само УСЕЩАНЕ за корупция ... 😲😍👏

 

С много таквиз се е обзавел напоследък Бай Онуй – по ред на номерата:

от Кърджали /ясно коя!/, от Пловдив /Дариткова!/, от Пазарджик /Екатерина Захариева!/

и откъде ли още не – единствено тикви и калинки ... 💨🎃🐞🎃🐞🎃🐞💨

 

О-С-Т-А-В-К-А !!!

Бонжуар

Ало! Правителствена ли е? 😁

Нещо и Красьо Билата зачезна... Да не го е тръшнал Тескере вирус? 

Калпазанче

Дръж се Земьо, шоп те гази!

Влачи шайка- антураж.

Вред  айдуци на талази,

са на борда екипаж!

 

Сейфове и чекмеджета,

 пълни злато и  пари.

Рекет, рейдър и вендета

разпореждат настрани.

 

Антуражът луд се прави,

пее песнички в захлас.

Все опорките лукави,

спуснати в незнаен час.

 

Охраняват шопа всинца...

Прокурори, Ме-Ве-Ре!

Да вилнее смело принца,

безнаказан си краде!

 

Дръж се земьо, шоп те гази,

с мафиотски антураж.

Чума сякаш те налази!

 Бягай бързо. Без багаж!

Banana Joe
снимка на Banana Joe

Чекмедже Паша с 200 надали ли ще успее да вземе завоя към Репресиран Дисидент-Ежроскептик.

А тамън беше долазил до Чакалнята...

 

 

 

АлСал

Кеф, а?

Законност да има. Та това са само някакви си пари. Гледаме отвисоко на тях.

Sir Mano

Ами да! Законност трябва да има. За какво са ни пари, когато те отиват при мафията, а не при народа!

ПГеоргиев

В момента Бокаса III плюнчи калема и сбърчил чело пише молба за освобождаване от длъжност.

К'вот можа - направи. Сега ще остави на другите малко да се поизпОтят. Няма само той да си докарава сърдечни проблеми, я.

Пък и има милиони причини да се отдаде на спокойно пенсионерско животче. 

BTW: Къде се изпокриха всички министри?

Преди ме беше страх да отворя консерва копърка, за да не изскочи някой властимаш.

Сега с фенер да ги дири човек - няма да ги открие.

 

nobody2

И ко праим ся?

как ко? че земеме 5 милярда назаем и че краднеме от тех 

Zmeja

👌 Тъкмо се канех да напиша същото.

Интервал

На бас, че ще е на база слушкане пред "големите началници" :) Пък и заемите никой не ги е отменил.
Правителството взе назаем 5 млрд. лева от международните пазари
Вчера тъкмо се чудех под една от Цовит-проповедите кога ще е следващия заем и вечерта бе тая новина. До болка глупаво и предвидимо послушание.

KTP

Начи то се е видело, шъ си има джасане с 200, гаранция!

Вече даже се усеща Кой точно шъ го изджасат... 

Дан Колов

Това го препечатвам от един сладурко:

 

Гатанка:

Можете ли да познаете при кой министър-председател се е случило:

1. Гладна зима, звън на празни тенджери-нищо не се построи, и метър асфалт дори няма

2. Инфлация 1000 процента, българите тотално обедняха-нищо не се построи, и метър асфалт дори няма

3. Масова приватизация - българския народ е ограбен тотално и откъм недвижимо имущество -нищо не се построи, и метър асфалт дори няма, два пъти им спираха еврофондовете, защото ги крадяха, изпълнявайки указанията на Москва за отделяне на страната от Евросъюза

4. Върнаха се имоти и резиденции, гори и пасища - построиха се няколко детски плащадки с милиарди излишък

5. Саниране, масово строителство на магистрали, заводи, фабрики,пречиствателни станции, спортни съоръжения, нулева атака от сирийски емигранти, учителите и не само те живеят като бели хора, хората заляха съседните страни за да ходят на почивки и не само, унищожиха банди като "Нагли", "Крокодили" и т.н., телефонните измами силно намаляха, пълна свобода на словото и печата/вж. Комарницки как плюе чрез псевдокарикатури/, приеха ни в чакалнята на Шенген, предлага промяна на Конституция за да се удовлетворят до голяма степен желанията на некои хора, търпи  платените  пикаещи по асфалта, които тормозят деца и  работещите хора, обикаля с джип и инспектира строителни обекти 12 часа на ден, уверено води страната в условията на пандемия, и пр. и пр.

Страници