Quantcast
София отново води убедително по новозаболели от COVID-19 | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

23 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
София отново води убедително по новозаболели от COVID-19

София отново доминира по брой новорегистрирани случаи на COVID-19, дори и в ден, когато са се правили най-малко тестове през седмицата (924). Това показват данните в официалния информационен портал. До полунощ на 14 септември са установени 27 новозаболели, като почти половината от тях са в столицата - 11 случая. По три има в Пловдив, Пазарджик и Монтана. Два са установени в Стара Загора, а по един - в Благоевград, Варна, Габрово, Смолян и Шумен.

Деветима души са излекувани за изминалото денонощие, а 740 души остават хоспитализирани. От тях 53-има са в интензивни отделения. Активните случаи за страната са 4431.

Има трима нови починали, в следствие на новия коронавирус, с което общият им брой става 720.

Днес бе съобщено за три готвачки от 88-ма детска градина в столичния квартал "Дружба", които са дали положителни проби за Covid-19. Заместник-кметът по образование на Столичната община е коментирал пред БНТ, че знае за случая. Той е потвърдил, че вече се тества персоналът и ще се потърси дисциплинарна отговорност на тези хора, особено на единия служител, който е имал изявени симптоми, а не се е тествал.

От Столична РЗИ съобщиха в писмо до медиите, че служителите са поставени под домашна карантина и са без клинични симптоми. Детската градина работи, но кухнята е затворена и не функционира. Храната се приготвя и доставя от друго детско заведение.

От писмото става ясно, че На 8-ми септември в столичната РЗИ е получена информация за работник в кухненския блок на детското заведение, което е поставено под карантина, като контактно на положителен случай в семейството от предния ден. Незабавно е извършено епидемиологично проучване и лицето е изследвано в лабораторията на СРЗИ на 9-и септември. След положителен резултат от 10-ти, без клинични симптоми, лицето е поставено под 14-дневна домашна карантина. За изследване са насочени обаче две лица от кухненския персонал, медицинската сестра и домакина. Двете лица от кухненския персонал са изследвани на 11-и септември и са с положителен резултат от 12-ти, поради което са поставени под домашна карантина без симптоми, а останалите са с отрицателни резултати. На 12-ти, след разговор с дежурен епидемиолог и оценка на риска са предприети допълнителни действия за изследване на целия педагогически персонал. Изследването е извършено днес, като езултатите се изчакват. На директора на детското заведение е връчено предписание за предприемане на необходимите противоепидемични мерки. Извършена е заключителна дезинфекция и се провеждат текущи обеззаразяващи мероприятия. Проучването продължава и се поддържа непрекъснат контакт с ръководството на детската градина, съобщават още от СРЗИ.

 

Към статията във в. СЕГА
123a

Аман от журналистически заглавия!!!

Минувача
снимка на Минувача

Дежурна, хилава, ежедневна новина, подобно на тази за т.н. протест.

Интервал

Ти ся на Генерала(банкянския) за едно вЕрваш, а за друго не 😁 Такова излиза.
Минавай си, забавно е.

Джиджи

Минувача

Дежурна, хилава, ежедневна новина, подобно на тази за т.н. протест.

И протестът ли стана вече "така наречен"?! 😁

 

Щото, за разлика от "короната", него – протеста! – можеш да отидеш на живо, да го пипнеш, да го помиришеш,

а защо не и да поощипеш некоя по-завързана мацка ... 😍👏💃

Антей

 

Многозаразените правят ли релация с ... "еротично" привлекателния триъгълник на властта!

 

Професорите какво отчитат и считат?!

 

⚓️

 

В момента се провежда най-престижното в света колоездачно състезание Тур дьо Франс.

 

Всички зрители на открито покрай шосетата са с ... маски!

 

На финала на един от етапите в милионния Лион - нямаше публика!

 

Французите проявяват отговорност към здравето на състезателите, за да се проведе обиколката на страната - за 109-ти път!

 

Австрия въвежда отново носенето на маски.

Втора вълна тресе държавите от ЕС и другаде по света.

...................

 

п.с. У нас - няма заплаха, нямало никакъв коронавирус....

Ако някой може - да убеди в обратното варненската боркиня с аферите, за която хунтата в България измислила коронавируса ... и народа не трябвало да вярва и прочие ...

 

За да се спазва, поне елементарното правило - Дистанция Дезинфекция Дисциплина, и да се слагат маски в магазини и други затворени помещения, не за друго! 

 

☝️

 

Случаен787

 ....Неравностойното третиране (на България) от страна на Италия - като пример се дава Франция, където има 125,5 случая на зараза на всеки 100 000 души през последните 14 дни. Въпреки това не се изисква никакъв контрол при влизането в Италия, докато в Румъния са регистрирани 85,3 заразени на всеки 100 000 души, а в България – 25,1 на всеки 100 000, докато в Италия са 30,6 на всеки 100 000.

ppipi7766

Вчера заразени 92, 

За последното денонощие като излекувани са отчетени 8 души, с което общият им брой става 12 758.

Днес заразени 27, излекувани 9, умират по 5-10 човека.

Губят ми се много бройки от началото на епидемията.

Тоя вирус да не е станал хроничен? 

Ако смятаме само изписаните от стационар при 9 изписании 740 лежащо болни, излиза че средно престояват 80 дена. - това при клинична пътека 1200 лева.

Голяма мистерия!

Или не?

Май който влезе първо минава клинична пътека за Ковид -едни бързи 1200 лева, после може и апедицит да му оперират.

123a

Стъкмистиката малко се разминава явно

greenville

София убедително води....

Състезаваме ли се, че не разбрах?

И наградата е.....?

L_SD

 МЗ:

Новите случаи от последното денонощие са три. Починали са мъж на 68 г. със сърдечно заболяване, мъж на 82 г. със сърдечно и хронично белодробно заболяване, жена на 64 г. с диабет.  ?

KTP

Тази зима грип ще има ли? Или само ковид?!? За един прЕател питам... 

Дохс_Читем

София отново води убедително по новозаболели от COVID-19
 

Някой чупи рекорда ,

някой пада зад борда .

Продължавай напред !

Тука има си ред .
 

 

Su38

Ще има паника. Щото даже да си лепнал грип, никой няма да е сигурен, докато не си направиш тест.

И от какво ще трябва да те лекуват, ако ПВР тестът ти е положителен?

За едното има лек, за другото няма. Ами ако се окаже, че имаш тежък грип, безсимптомен за САРС-Ков, но с положителен тест? Това, разбира се, може да го каже само патолога, но пази боже от такава информация...

KTP

Предполагам че ако имаше тестове за други патогени и в един момент ти вземат проба и ги направят всичките със СИГУРОНСТ ще излезеш положителен за поне десетина вирусни инфекции... просто теста може да е много чувствителен и да улови единични секвенции /като ги размножи в геометрична прогресия десетки пъти/... и като това добавим и естествените грешки в процеса, при пробовземане, или замърсяване /много лесно става когато тестът улавя едва ли не единични бройки на даден вирус/ и в крайна сметка какво получаваме? Нищо! Без клинична картина имаме практически здрави хора обявени за зАразени и зарАзни! Това е наистина тъпо но е Новата медицина в Новата реалност... свиквайте... или пък не. 

Желязко Желев

         От какво ще те лекуват?Ей туй е хамлетовския въпрос! За мен д-р Симидчиев и чл.кор. на РАН Симон Тиморязович Мацкаплишвили/дано съм го изписал правилно/ са дали ясен отговор.Трябва да се чете.Клиниката към МГУ-Ломоносов от 440 ковид пациенти имат 4 починали.Интервюто на С.Т.М е много добро.Препоръчвам го.

       Вероятно има и по добри клиники в немскоезичния,англо и испано езичен свят.Та как се лекува вече се знае.Затворен без проветрение ,климатик и т.н. и здрав човек ще умре.Други през прозореца бягат и до де им стигат силите/случая в Бургас/

      М/у другото нехайството на гилдията се обърна срещу тях.Във МГУ клиниката има заразени лекари ама няма починали.Българските лекари бягат да се лекуват в Инстамбул.Защо ли?Или си умират у дома отказвайки лечение.Защо ли?

Интервал

Заглавието "новозаболели", в текста - новорегистрирани случаи. Така е с пЪндемиите(и религиите), но се изпълнява нормата - поне две водещи проповеди дневно. Плебса трябва да бъде страхуван, иначе как ще се случи Фтората вЪлна? :)

Aniki

не помня кой, но го нарече - семантика. Дали е компютри или компоти, или дали е спечелил Волга, или Москвич го е блъснал, нямало значение.

KTP

Още от времето на Испанският грип има практика пациентите да се лекуват на открито... или на широко отворени прозорци. Мисля че 40% по-малка смъртност даваше само това просто средство - чист въздух и слънце... 

Но новомедицината днес е в апогея си. Да заториш човек в една стая на затворени прозорци, да му сложиш маска и слънще да не го вижда, да му спреш нормалното движение и да го държиш в изолация и стрес... това си е опит за непредумшлено убийство... от глупост. 

Има и други неща дето са нелогични. Примерно това - "миите си ръцете /като лудите по 100 пъти на ден/" + "дезинфекция /докато хванете гъбички и екземи по кожата/" + "изолация /и страх докато се побъркате и престанете да срещате каквито и да е алергени освен домашен прах/". Може да не ви се вярва но това може да скапе имунитета на напълно здрав човек... по точно да го принизи до степен човека да почне да боледува от неща които преди даже и не е забелязвал. 

KTP

За тия които не са разбрали какво се опитвам да им кажа по-горе... 

Има още месец, месец и нещо хубаво време. Не се нядявайте на чудодейно хапче или вълшебна ваксина! Раздвижете се, излезте на чист въздух и слънце. Хранете се здравословно и спортувайте /или ако сте дърти се разхождайте/. Общувайте със здрави хора, пазете нормална дистанция и нормална хигиена. Не се страхувайте, няма смисъл, укрепете имунитета си - само това ви е надеждата и застраховката! 

И носете маски колкото е възможно по-малко ако не сте болни!

Това е.

 

perperushka

Днес при още маааалко по-висок пик на рисунката не ни информират колко са карантинираните? И какво става със заразения медицински персонал - оздравя ли, умря ли? 

mazen

Що няма разбивка по етноси???

Искам да знам, кафевата раса дали не е развъдник!

Това не е нормално.

Или ГРЕБ крият заболеваемостта на електората си.

perperushka

Да отворим очи и уши по-внимателно:

https://www.youtube.com/watch?v=1FOCrpmGnik

И преди по-чувствителните да са почнали да мятат къчове, че било на руски, при това преведено от правнука на Сталин, ето го доста по-подробно и на английски:

https://www.cnbc.com/2020/08/21/who-warns-a-coronavirus-vaccine-alone-will-not-end-pandemic.html#:~:text=The%20World%20Health%20Organization%20said,guarantee%20scientists%20will%20find%20one.

Преди време гологлавият хирург ни беше посъветвал да гледаме CNN и SKY NEWS. Е, има и други възможности!