Quantcast
Излекуваните от Covid-19 за пръв път надхвърлиха 400 за денонощие | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

35 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Излекуваните от Covid-19 за пръв път надхвърлиха 400 за денонощие

4684 са активните случаи на коронавирус в България, показват данните от единния информационен портал. Новите случаи от последното денонощие са 176 при направени 5877 PCR теста. Ден по-рано бяха отчетени 171 заразени, установени със 5108 теста. 14 069 са потвърдените случаи в България от началото на пандемията.

Най-много от новите случаи са в област Благоевград - 35, следват София с 30, Пловдив с 24 и Варна с 14. В Добрич и Шумен са отчетени по 10 случая, а в останалите области броят под 10. В Габрово, Видин, Монтана, Сливен и Хасково няма нови случаи за последното денонощие.

В болници са 824 души, като 63 са в интензивните отделения.

422 са излекувани, а двама са починали. Така общият брой на излекуваните става 8901, а на починалите - 484. Броят на излекуваните е най-високият, постиган от началото на кризата. Сходен брой оздравели има само на 24 юли - 388, отново петък.

Въпреки че в няколко области ситуацията продължава да се усложнява, тази седмица се очертава по-лека от предишните. От понеделник до днес новите случаи са само 726. За сравнение в предходните седмици новите случаи се увеличаваха така:

- 3-9 август - 1507;

- 27 юли - 2 август - 1524;

- 20-26 юли - 1625;

- 13-19 юли - 1463;

- 6-12 юли - 1498;

- 29 юни - 5 юли - 1052.

След като в предишните две седмици починаха 107 души от коронавирус, тази седмица жертвите са 39.

През последните дни в България се наблюдава тенденцията броят на излекуваните от коронавирус да надвишава значително новозаразените. Това обаче не трябва да бъде основание за прекомерен оптимизъм, "трябва да изчакаме и да продължим да спазваме мерките" срещу пандемията, заяви пред Би Ти Ви вирусологът проф. Радостина Александрова от института по експериментална морфология, патология и антропология.

Александрова напомни, че тенденциите се определят на база двуседмични резултати от тестовете за COVID-19. Безспорно през есента ще се появят и другите респираторни вируси като грипа и това ще усложни обстановката, но добрата новина е, че начинът да се предпазим от тях е същият като този за предотвратяването на заразяване с коронавирус, каза вирусологът.

Наскоро приключи едно много мащабно проучване за генома на COVID-19, в което са изследване повече от 48 600 вируса от цял свят. Добрата новина е, че коронавирусът е сравнително стабилен генетично и има два пъти по-ниско ниво на мутиране в сравнение с грипа, посочи вирусологът. Генетичната стабилност на вируса допринася за създаването на ваксина и лекарства срещу него, но тяхната поява може да го накарат да се почувства притиснат и той да мутира отново, отбеляза вирусологът.

Мутациите на коронавируса могат да бъдат благоприятни, неутрални или неблагоприятни за неговото развитие. Именно заради неблагоприятни мутации два от най-старите варианти са на път да изчезнат, обясни проф. Александрова, която допълни, че основната цел на Covid-19 не е да убие своя приемник, а да се разпространява.

Няма данни, че мутациите правят коронавируса по-болестотворен и хората го прекарват по-тежко. При нарастването на броя на инфектираните се увеличава и броят на тези, които го прекарват с по-тежка клинична картина и съответно починалите, каза Александрова по повод големият брой починали от заразата през последните дни.

"Ковид-ситуацията в страната е под контрол", обяви министърът на здравеопазването Костадин Ангелов, цитиран от БНР. По думите му няма притеснения за това, че болниците ще останат без легла, без предпазни средства или дезинфектанти. "Всички огнища, които са възникнали, са сканирани, нямаме притеснения по отношение на невъзможност на лечебни заведения да се справят с тази ситуация. Използвам днешния момент да призова чрез вас всички български граждани да бъдат максимално отговорни, както към себе си, така и към всички техни близки, особено които са в напреднала възраст - над 65 години, които са с хронични заболявания. Ако имат близки медици, нека да мислят и за тях", каза здравният министър.

Проф. Ангелов съобщи, че още един медик е загубил битката с КОВИД-19. Починал е лекар от Ямбол - 85-годишният общопрактикуващ лекар д-р Димитрика Ралева. От местната организация на Българския лекарски съюз уточниха, че след показалата положителен резултат проба за коронавирус, на 7 август тя е била приета за лечение в ямболската многопрофилна болница "Св. Пантелеймон".

Днес стана ясно, че 11 медици от Центъра за спешна медицинска помощ в Пазарджик са с коронавирус. Заразата тръгна от фелдшер, който в момента е на апаратно дишане. Останалите са в добро състояние, но под домашна карантина, което оголва звеното, разказва БНР. Въпреки това Центърът остава на денонощен режим на работа. Въвежда се всекидневен мониторинг върху ползването на защитните средства. Има организация за командироване на лекари от 9-те спешни центъра в областта.

Няма опасност Пазарджик да остане без линейки, категоричен е директорът на областния Център за спешна медицинска помощ д-р Борис Манев. 

Директорът на Многопрофилната болница в Пазарджик д-р Красимир Темнилов отхвърли обвиненията, че медици заразяват пациенти на здравното заведение с Covid-19. "Начинът на приемане на пациенти чрез спешно отделение e - които идват с линейки, се приeмат в спешно отделение, прави се триаж по определeни протоколи", подчерта Темнилов. До излизане на резултатите от PCR тестовете съмнителните случаи се отделят в единични стаи. Ако има усложнения и се налага апаратно дишане, пациентът се настанява на втория етаж над инфекциозно отделение, където е Covid секторът.

Заместник-директорът на Областната дирекция на полицията в Пазарджик - комисар Светослав Телбизов, е починал вследствие на заразяване с коронавирус, съобщиха от РЗИ. 43-годишният мъж е починал в столичната болница "Пирогов".

Във Варна пък стана ясно, че е регистриран втори случай на лице с положителна проба за COVID-19 в хоспис в града, съобщиха и от РЗИ-Варна. Положителната проба е на санитар, който веднага е изолиран. Заради починал с установена положителна проба за COVID-19, РЗИ-Варна извърши пробонабиране от всички настанени и обслужващ персонал в хосписа. От взетите проби на всички домуващи и обслужващ персонал, получените резултати са отрицателни за COVID-19. Работят се пробите на още трима души от персонала и четирима от потребителите. За хосписа са предписани необходимите противоепидемични мерки за поддържане на хигиена и дезинфекционен режим в помещенията и мерки към контактните лица.

Само за последното денонощие във Варненско са регистрирани 33 нови случая с положителни проби за COVID-19. Починали са 3 души. Общо за област Варна случаите с регистрирани положителни проби за COVID-19 в информационната система достигнаха 1046. Хоспитализирани в лечебни заведения за болнична помощ гр. Варна са 52 пациенти, с леки симптоми или без симптоми на домашно лечение са 607 лица, излекувани са 396 лица.

Към статията във в. СЕГА

Страници

mail123456

Двама, ама в базата са четирима

 

86    M    Пазарджик    Батак
89    M    Пазарджик    Белово
64    F    Добрич    Добрич
63    M    Разград    Исперих

Фон Клинкенхофен
снимка на Фон Клинкенхофен
Передаем сведения об уровне реки Дунаев /Ковидов , в трупометре. Сон сон жмо ... Товарищи от СЗО , рапорт даден !
Вишински

Мислиш ли, че написаното от теб е смешно или забавно? Наистина?

Интервал

Вишински, смешно и забавно са общо взето синоними и не пасват на написаното. Пробвай с други думички, пасват разкошно. Особено едната.

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

Аз не мога да се ориентирам в тези числа.

- 4684 активни

- 14 069 потвърдени

- 824 в болница

Активен какво значи? Ако е със симптоми, потвърдените с какво са? Активните включени ли са в бройката на потвърдените? Ако някой знае - да обади

geo_19

Активни означава все още неизлекувани. Като към тях прибавим излекуваните и умрелите ще получим потвърдените. Т. е.:

 

8 901 + 484 + 4 684 = 14 089

perperushka

Активен какво значи?

Нищо не значи. Тази риторика я взеха от сводките на английски - "active cases". И на английски нищо не означава. 

 Ако е със симптоми, потвърдените с какво са? 

Потвърдените са потвърдени на база писиар тестовете, за които вече даже и гуруто на ваксините Бил Гейтс каза, че не струват. А който има симптоми - с тестове или без тестове - те може да се дължат на различни причинители.

 Активните включени ли са в бройката на потвърдените? 

Очевидно не са, щом ги дават поотделно. Но тези сводки трябва да бъдат разяснявани от НОЩ. 

проф. проф. дър...
снимка на проф. проф. дървингов

Кирилов, вероятно е като при педалите - активни, пасивни, безразлични, а?

 

Мен повече ме интересува с какво лекуват хората в болниците, та ги излекуват и отчитат?

Някои знае ли?

geo_19

Основно ги лекува времето. Докато умрат или покажат отрицателен тест.

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

Активни означава все още неизлекувани.

 

Добре, ако днес си направя тест и ми покаже бацко, аз на теория съм заразен и неизлекуван (демек активен), защото мога да развия леки или тежки симптоми след десет дни, нали? И отново се връщаме в изходно положение, че в цяла България има само 14 000 активни.

МногоУмен
снимка на МногоУмен

"Активните" били излекувани . Щом са излекувани , значи са били болни ! Щом са били болни , защо не ги отчитат при болните ?? Ако са били излекувани от своята "активност" , какви са ги направили ? "Пасивни" ?😁 Вярно че става яко джендърска лексика. В българския език противоположностите са болен/здрав , активен/пасивен ... А?

w_bro

Абе друго си е логореята ..

perperushka

Основно ги лекува времето. Докато умрат или покажат отрицателен тест.

Или не им се случи същото като на младежа от Велико Търново.

perperushka

Аз пък друго се чудя - като имало толкоз много "болни" лекари, сестри и санитари, как се обгрижват интубираните. 

Желязко Желев

   Интубиране?Още ли го правят за ковид19?Колко интубирани сме имали до сега и колко са оцелели?

perperushka

 Интубиране?Още ли го правят за ковид19?Колко интубирани сме имали до сега и колко са оцелели?

Ами за да е пълен цирка, много рядко, но се съобщаваше за интубирани. Например онази циганка от хасковско, която уж издирваха из цялата държава още през април, ако не се лъжа. Та тази циганка са я намерили, вкарали са я в болница, че и два месеца я държали на апаратно дишане. На изписването ѝ присъстваше телевизия, а целият медицински екип излезе да я изпрати. Защо питам как се обгрижват интубираните - защото въпросната циганка по преценка на око тежеше поне 150 кг. Как се обгрижва такова туловище при липса на медицински екипи, както официално се твърди. Преразказвам случката, защото не намирам видеото. В тубата беше на "Етв" - Хасково.

вила

Лекарство все още няма, ама ги излекували, муфтачийски лаладжии

Желязко Желев

       Очевидно съм рядко тъп човек.До днес си мислех ,че излекувани са изписани от болница коведясали.

Голяма бъркотия.Положителен тест не значи болен.Активен значи положителен но може да е болен а може и не.След като тестовете се вземат на принципа ограничаване на заразените защо данните се ползват да се обосноват рестрикции.

        Лекуването е претопляне на умрял.Не аз го казвам,а лекар от първа линия.Един от първите пациенти в Плевен на 70г. беше лекуван и изписан по живо по здраво.Слушах лекарката която е била пряко ангажирана.В този случай е лекуван човека.Много добре го описа жената какво,защо.Но когато са много болни и малко лекари,мижави пари залечение не ми се мисли.Сещам се за едни направили се на луди та да проверят системата.За Вас не знам но ако ми се случи докато съм в съзнание на 112 няма да звъня.

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

Голяма бъркотия.Положителен тест не значи болен.Активен значи положителен но може да е болен а може и не.

 

И аз това твърдя! И според мен тези числа нарочно се раздуват, за да се плашат хората. Нас ни интересува само едно - колко души са в болница! Всичко друго е манипуация. Какво ме интересува, че некой си във Варна имал антитела? Защо всеки ден ни съобщават кой кихал и кашлял вкъщи?

Banana Joe
снимка на Banana Joe

"За да не се чувства vир03а притиснат е най-добре да му приспим вниманието като се преструваме на болни и немощни. Така ще избегнем всякакви резки промени в настроението му и веднага щом си подаде муцунката, го халосваме със скрития зад гърба ни фараш. Това е най-сигурният начин да се отървем веднъж завинаги от проклетата гад", шепнешком допълни проф. Александрова.

МиТу

След като от някоко души от първа ръка научих как се покриват болни (РЗИ отказва да прави тестове на хора, които работят в Албена) в Добричка област, с цел да не се провали сезона там, вече тия числа не ги и гледам.

 

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

За да не се чувства vир03а притиснат е най-добре да му приспим вниманието като се преструваме на болни и немощни.

 

Не е необходимо. Вирусолозите обясниха, че короната не е лош човек и изобщо не иска да си убива домакина, защото за него това е самоубийство. Той затова предпочита животните, защото те не умират от него. Сега, тежки съпътстващи заболявания или прекомерна имунна реакция не бива да му се вменяват в грях.

Banana Joe
снимка на Banana Joe

Третият най-ефикасен метод за борба с vир03а, след белината и фараша, е именно прехвърлянето му върху животно-гостоприемник като СЗО препоръчва следните животни: змия; прилеп; панголин; норка; панда. Разбира се, Пандата🐼 е най-достъпна за целта поради нейната гъста и обилна козина, в която заболелият може с лекота да се отрие, полепвайки vир03ите си по нея. Ако броят на заболелите превишава този на пандите в повече от 8:1, пандата-гостоприемник, обаче, следва да се обтрива старателно с дезинфекционен разтвор на всеки половин час и да се реши против похабяване.

perperushka

 Очевидно съм рядко тъп човек

Спокойно, не си тъп и не си само ти, който се чувства по този начин. Омотаха целия свят в идиотска риторика, съзнателно подбирана да е плашеща. Всъщност, как беше доказано, че SarsCov-2 съществува? И до този момент хората вярват, че има пандемия единствено благодарение на тестове, които не трябва да се използват за това, за което ги ползват. Резултатът от това е създаване на фалшива статистика.

Вишински

Всъщност, как беше доказано, че SarsCov-2 съществува?

 Пали кандило и се моли да не го разбереш от първо лице единствено число. Леко предупреждение: протичането на болестта е стрго индивидуално. Няма два еднакви случая. Може и да е леко, а може и ... Няма как да го знаеш предварително, научаваш как било при теб след като се разболеeш. Наистина ли желаеш да играеш в тази лотария? Ако не - спри да пишеш глупости, така помагаш на някой шаран да се зарази, а ако ти е познат - ще те зарази и теб. Voules - vous.

6veik
снимка на 6veik
VouleZ-vous 😁 Не стреляйте по пианиста /ковидиста/ ...
Самуил Петков

Вишински

Всъщност, как беше доказано, че SarsCov-2 съществува?

 Пали кандило и се моли да не го разбереш от първо лице единствено число. Леко предупреждение: протичането на болестта е стрго индивидуално. Няма два еднакви случая. Може и да е леко, а може и ... Няма как да го знаеш предварително, научаваш как било при теб след като се разболеeш. Наистина ли желаеш да играеш в тази лотария? Ако не - спри да пишеш глупости, така помагаш на някой шаран да се зарази, а ако ти е познат - ще те зарази и теб. Voules - vous.

Глупости , най-много помагат Мерките ..

Стой далече от църква и особено от заразените лъжици вътре, недей влиза в парк, не сядай никога на пейка, седи плътно вкъщи 3-4 години , чети "Шок" и редовно гледай брифинзите  на НОЩ - постъпвай според съветите на нощниците!..

 

Псувай Чесъните и неверниците по форуми!

 

Какво би могло да ти се случи, ако спазваш тези простички мерки ?

 

А ако си сложиш и славкини ръкавици и ковидните рорикнаметала - ще се радваш на живот вечен ..

ИвКо

По скоро са нещо от рода на  преболедували. Излекувани е доста обширно понятие, в истинският смисъл излекуван е този дето е лежал в болница и е лекуван с лекарство което убива причинителят на болестта и това излекуване е заплатено от здравната каса.  Споделено лекуване би трябвало да е това при което по предписано лекарство от джипито в домашни условия пациентът е излекуван. Пациентът се е излекувал сам когато когато се е справил с болестта без да използва лекарска помощ. 

 Така че в случая и то с известни уговорки за излекувани би трябвало да се имат в предвид тези дето са били на стационарно лечение. Дори и тези не попадат изцяло в графата излекувани, те по скоро са изписани от болница след показан отрицателен тест. Интереното е, че това "излекувани" за разлика от онова "яко трупове" гали приятно ухото и като прави хората по самонадеяни и безотговорни по отношение на санитарните мерки подпомага разпространението на болестта и съответно ковид бизнеса.

 

Желязко Желев

         Отговорете ми моля,ако някой знае.В излекуваните има ли вируси?Защото има заболявания при които вируса остава ''резидентен'' Не знам точно ли е това резидентен,но смисъла който влагам е че продължаваш да си носиш вируса но нямаш симптоми.Какъв е прага на улавене на вируса от тестове?Убеден съм,че тестовете на лигавицата ще хващат макс 50% от носителите.

         Защп аз лаика виждам очевадни неща,а професори,доценти и т.н не.Защо водещи институти тиражират недомислици вместо факти?

perperushka

Всъщност, как беше доказано, че SarsCov-2 съществува?

 Пали кандило и се моли да не го разбереш от първо лице единствено число. Леко предупреждение: протичането на болестта е стрго индивидуално. Няма два еднакви случая. Може и да е леко, а може и ... Няма как да го знаеш предварително, научаваш как било при теб след като се разболеeш. Наистина ли желаеш да играеш в тази лотария? Ако не - спри да пишеш глупости, така помагаш на някой шаран да се зарази, а ако ти е познат - ще те зарази и теб. Voules - vous.

Не знам кой пише повече глупости. Да го разбера от първо лице единствено число викаш, а? На сина ми и приятелката му работата е свързана с много пътуване. Световният локдаун ги свари извън България. Техен колега се самоуби от ужас, че не знаеше кога и как ще може да се прибере вкъщи. Момчето беше двадесетинагодишно. Други две момичета се самоубиха по същата причина. Синът ми се добра до България след месец и половина закъснение, а приятелката му, понеже не е българка, нито може да влезе в България, нито може да се прибере в собствената си държава и още е по летища и хотели. Това достатъчно лично ли е за тебе? Не беше ли ти, който каза, че си лежал в болница и са те лекували с хидроксихлорокин? Да не би белодробните заболявания и усложненията им да се появиха за първи път преди 8 месеца благодарение на ковид19?

И те съветвам, ако си служиш с английски на достатъчно добро ниво, да изгледаш поне първата част на Event 201, има ги в ютюб. 

Ама най-гадното е, че в тази мръсна игра огромна част от лекарското съсловие и работещите в научната сфера избраха да си плюят на достоинството заради пари.

Страници