Quantcast
Полицията в Сърбия арестува посланика на Азербайджан | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

21 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Полицията в Сърбия арестува посланика на Азербайджан

Посланикът на Азербайджан в Сърбия Елдар Хасанов е бил задържан от полицията в Белград за присвояване на голяма сума пари и разхищение на бюджетни средства, съобщава РИА Новости, цитирана от БГНЕС.

Руската агенция се позовава на информация от Службата за национална сигурност на Азербайджан. Посланикът е акредитиран също в Черна гора и Босна и Херцеговина. Според разпространеното съобщение, той е обвинен в "нецелево изразходване на голяма сума бюджетни средства, присвояване на пари и други правонарушения".

Елдар Хасавов е задържан в качеството му на заподозрян в рамките на провеждащо се разследване. На обществеността ще ѝ бъде предоставена допълнителна информация за разследването на престъплението, съобщават от пресцентъра на Службата за национална сигурност.

Към статията във в. СЕГА
словата МИ

, той е обвинен в "нецелево изразходване на голяма сума бюджетни средства, присвояване на пари и други правонарушения".

 

От кой бюджет?

На Сърбия, или на Азербайджан?

И този арест не е ли свързан някак с армено - азербайджанският конфликт?

Щото Иран заявил, че е готов да посредничи в него, но и да защитава Армения.

А сръбско-иранският достлук го знаем.

Oraсle

Действащ посланик на чужда държава може да бъде задържан и разследван?

Zmeja

Щях да задам същия въпрос. Нещо не се връзва.

Любомир Димитров
снимка на Любомир Димитров

Какво неясно има !

 

От материала  е пределно ясно, че става въпрос за задържане по искане на азърбайджанските власти, които могат да снемат имунитета на собствения си диплимат.

 

 

venstar

В такъв случай, не трябва ли да се говори за "бившия" посланик? Май няма начин да се арестува действащ такъв. 

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

От материала  е пределно ясно, че става въпрос за задържане по искане на азърбайджанските власти, които могат да снемат имунитета на собствения си диплимат.

 

Естествено! Азерите са го разкрили и са накарали сърбите да го заключат. И гарантирано е имало азерски представители в операцията. Иначе няма как да стане.

indiec

В какво време живеем- пак трябва да четем между редовете (ама то май винаги е такова времето).

Памфуций
снимка на Памфуций

В такъв случай, не трябва ли да се говори за "бившия" посланик? Май няма начин да се арестува действащ такъв. 

Един посланик става "бивш" , когато бъде отзован от страната.Това не е станало в случая, за да не се провали операцията му. 

Domi

Вероятно е арестуван по заповед на Интерпол от Азербайджан....

P.S.

Тези имат най смешното знаме в галактиката....

usmivko

В  Азербайджан има диктатура на една фамилия която управлява поне от 50 г. Алиев назначи жена си за вицепрезидент и започна да поставя свои статуи. Разбира се това не е пречка за ЕС и САЩ защото азерите изпълняват много от мръсните им поръчки. Авио превозвачът им е замесен с превоз на оръжие от всички балкански страни, включително Сърбия и България, да не казваме колко е участието на BP в находището ШахДениз 2. А като посланик и в Черна гора, от там минава контрабандата на цигари, покровителствана от диктатора Джуканович.

Bacho Кольо

Има нещо гнило в Сърбия.

Или в Азърбайджан.

А най-вероятно в тази дописка.

dzh-1

в дописката е икономисана доста информация, вероятно гугъл транслейтър е виновен...

geo_19

Посланикът е арестуван в Баку от азербейджанската полиция. Но нашата "качествена " журналистика едно свестно заглавие не може да сътвори:

 

The Ambassador of Azerbaijan to Serbia Eldar Hasanov was arrrested for embezzling budget funds, the RIA news agency reported.

It quoted the Azeri state security services which said that the ambassador had been under investigation. “The Ambassador of Azerbaijan to Serbia, Montenegro and Bosnia-Herzegovina Eldar Hasanov was arrested on suspicion of embezzling a large amount of money and wrongfully spending budget funds. He was arrested during the investigation and criminals proceedings are underway,” a statement said.  

The Ambassador was arrested in Azerbaijan during an investigation against a number of officials launched by the Foreign Ministry.  

проф. проф. дър...
снимка на проф. проф. дървингов

Кольо, гнилото е в дописката.

По Виенската конвенция посланик се арестува трудно, при специфични обстоятелства - в антрефилето се намеква за такива и нищо повече, разчита се на вного високата природна интелегентност на участниците.

 

Другите колеги са обяснили, просто трябва сам да си сглобиш отговора. Не може всичко на готово, даге!

 

Интересно стана да се чете, нали?

Mihail Mihaylov
снимка на Mihail Mihaylov

Навремето имаше аналогичен случай с един наш посланик в Полша, ама тогава замазаха нещата.

Бонжуар

Може азерите да са си го арестували в посолството. Проблемно остава репатрирането му, ако сърбите не са съгласни

Антрефилето е манджа с грозде... 

paragraph39

Ако Прокуратурата на Сърбия е превишила правата си или е нарушила Конвенцията, Азербайджан да изправи Сърбия пред Съд/международен/!

А ако Азербайджан НЕ го направи, значи всичко е О.К.- и, вероятно, арестът е направен по молба на властта в Азербайджан?!

Толкоз просто и логично е!

lum

Арестуван е в Баку, не в Белград. 
https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/9193853

geo_19

БАКУ, 13 авг – РИА Новости. Посол Азербайджана в Сербии, Черногории и Боснии и Герцеговине Эльдар Гасанов задержан по подозрению в присвоении крупной суммы денег и растрате бюджетных средств, сообщила в четверг пресс-служба Службы госбезопасности Азербайджана.

преподавател

Този яко е загазил: "нецелево изразходване на голяма сума бюджетни средства, присвояване на пари и други правонарушения". В Баку това се превежда като: крал директно от джоба на Алиев /бюджетни средства/.😁