Quantcast
Шефовете на КРС си раздали петцифрени бонуси насред корона-кризата | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

41 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Шефовете на КРС си раздали петцифрени бонуси насред корона-кризата

ПредседатеПредседателлят на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) Иван Димитров се е самонаградил с близо 20 000 лв. бонуси в края на юли. Това разкрил читателски сигнал, получен в Mediapool.  По телефона висшият чиновник уточнил пред изданието, че става дума за т. нар. допълнително материално стимулиране (ДМС), каквото се полагало  в края на всяко тримесечие на всички служители в държавната администрация за добре свършена работа, но сумата била по-малка.  

При настъпването на пандемията и налагането на извънредно положение правителството обяви, че спира ДМС-тата на чиновниците, защото не е редно те да взимат бонуси, докато фирми и граждани се борят за оцеляване в кризата. Оказва се обаче, че в КРС са решили, че след замяната на извънредното положение с извънредна обстановка мораториумът вече на важи и са си раздали материално стимулиране и за първото, и за второто тримесечие. Това се е случило в края на юли, когато всеки служител в КРС си е получил премиите за половин година.

Самият началник на комисията обяснява пред Mediapool, че е взел не 20 000, а "под 20 000  лева, като 6000 лв. от тази сума е месечната му заплата, а останалото е бонус.  Висшият чиновник изтъква, че стимулите са напълно заслужени, защото ръководеният от него регулатор активно участвал на пазара на пощенски услуги и комуникации, работел  за подобряване на бизнес средата за мобилните оператори и за подобряване на пощенските услуги, а освен това е провел много срещи за популяризиране на 5G  мрежите. Освен това по време на извънредното положение от 13 март до 13 май служителите на КРС работили изключително активно, за да осигурят качествени и безпроблемни интернет връзки.

 

Иван Димитров оглави КРС в края на 2018 г., като замени избрания за министър на транспорта Росен Желязков. Той дългогодишен служител на МВР,  ръководил е "Информационни технологии" в "БДЖ-Пътнически превози", а в края на 2017 г. става директор на "Информационни системи и аналитични дейности" в Агенция "Митници". Откакто е начело на КРС, не е провел нито една среща с медиите, изтъква Mediapool.

 

Изданието получило информацията за скандалите бонуси в комисията на редакционната си е-поща. В сигнала читателят задава и задочни въпроси на премиера Борисов  - например информиран ли е за ДПС-тата:  

"Не е ли проява на лош вкус и липса на солидарност към обществото треторазряден чиновник с официална месечна заплата от 6000 лв, да се самонагради с такава парична сума и то във време, в което всеки ден ни подготвяте, че предстои най тежката икономиоческа криза? С какво този чиновник, без познания, без биография и липса на управленски опит е заслужил тези пари? Дори вие и президента се съмнявам, че сте взели 20 000 лв. през месец юли. Вие като министър-председател, който го е назначил, можете ли да изброите поне две обществено известни инициативи, които КРС под ръководството на Иван Димитров е предприела? Няма такива."

Авторът на сигнала пита още дали премиерът си дава сметка, че "гражданите са по улиците точно заради такива безхаберници, които назначавате на сладки постове. Тяхната цел не е да вършат работа, а да дерибействат и да разпределят натрупаната от всички нас "мазнинка". Само мога да предполагам какво правят другите ви деребеи по места, след като не можете да упражните контрол над един бивш милиционер, който работи на 200 метра от Министерския съвет. Нека Иван Димитров да обясни защо си е раздал този бонус. Поискайте му отчет, какво е свършил за 2 години, откакто е председател на КРС. Обществото очаква възмездие и ревизия!!! Ако не я получи от вас, ще я получи от друг, но отговори трябва да има", завършва читателският сигнал. 

Към статията във в. СЕГА

Страници

Billy-Joe Winchester

Браво, юнаци! С пот на челото са си заслужили бонусите.

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

Лапай, Гуджо, мръвки! Още малко ви остана.

Бонжуар

ГРОБ - Видимите резултати! 

риболовец 5

    Всеки ден научаваме за престъпление в някоя излишна комисия.

    Учудващо е, че има и Комисия , и Институт по пътна безопасност.

   И двете никаква работа не вършат, а ни струват милиони.

 

Льо Клер

 Той дългогодишен служител на МВР,  ръководил е "Информационни технологии" в "БДЖ-Пътнически превози", а в края на 2017 г. става директор на "Информационни системи и аналитични дейности" в Агенция "Митници".

 

Майко мила! Защо нямаме "Електронно правителство"! Някой пита ли?

zumer

Нагъл милиционер.👎

По герберски, да крадем колкото може, като за последно.

И така докато сме на власт.

Светозар

Председателят на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) Иван Димитров не е забелязан досега да участва в протестите срещу корупцията и задкулисието.

АдМин

На № 4

 

Не комисия, цяла Държавна агенция. С началник дяланият камък Малина Крумова

марк

 

 

 

 

 

                                                Крадоха народа както турчин не бе го крал . Да ме прощава А. Страшимиров .

Sine_metu

Когато и да отнесат лобута, все ще бъде късно.

Много са сладки питащите „Борисов знае ли?" Баба ви ли ги назначава?

Under_My_Thumb

Обикновен капитализъм, сър,  или Куче влачи, диря няма ...

peniko

Aз пък казвам този е построил комунизЪма - сам си дал тлъста премия за свършване на ...нищо. Нали така се думаше някога: от всекиму според възможностите, на всекиму според потребностите 😉

Светозар

Обикновенно крадене. (Какво ти разбира възпитаника на милиционерското училище в Симеоново г-н Бойко Борисов от капитализъм, след като през 1992 г. избира да напусне МВР, само и само да си запази червената партийна книжка.)

sims

 

И този като своя БОС е строител на съвременна България. 

Тъмно пиво

Обикновен капитализъм?! Нееее, това не е обикновен капитализъм. Това е мутромилиционерски капитализъм. Създаден и грижливо отглеждан от "юмрука" на БКП.

vvatkov

   Да се скапва тази държава и да се свършва този грабеж!

Zmeja

Той дългогодишен служител на МВР

01.07.1991 г. - 20.11.2013 г. - МВР

Значи милиционер не е бил. Бил е полицай.😁

Светозар

Колкото комунистите станаха социалисти, толкова и милиционерите станаха полицаи.

Тъмно пиво

Баш милиционер си е бил. 

 Първо - законът за реформи е приет на 16.07.1991.

 Второ - на 01.07.91 МВР все още не беше "деполитизирано". Приелите го на работа в МВР са си били убедени членове на БКП - също като Бойко Методиев Борисов.

Звън®
снимка на Звън®

Ей, големи завистници са читателите на в-к "Сега"! Че какво лошо е строрило човечето, което кротко ни гледка от снимчицата? Погледнете го - спретнат, костюмран, чистичък, дори и очила има - умна глава е. И бюрцето му лъщи като огледало. И работата си върши - седи си кротичко, регулира си съобщенията. Е от време на време може да си побърка в носа, да щипне по дупарата секретаря си или да надникне в деколтето на мениджърката разпределение на ултракъсите вълни,  дългите пишки и достъп до вагиналните 5G точки. Никой в България, откакто Ванчо р,азпределя съощенията, не се е оплкал, че му изчезнал пощенски гъръб или вълк е посегнал на УКВ овчиците му. Ванчо си разбира от работата и правилно се е самостимулирал орално!

Льо Клер

😁👍

Материално, материално, орално - башка*! ☝️

 

*башка̀ Значение

Разг.
1. Прил. неизм. Отделен, друг, различен.
2. Нареч. Отделно, настрана. Башка луд.

скайспирит (непроверено)

по време на извънредното положение от 13 март до 13 май служителите на КРС работили изключително активно, за да осигурят качествени и безпроблемни интернет връзки.

Благодарим! 

 

👎

tina_TI

 "работел  за подобряване на бизнес средата за мобилните оператори ".

Скоро бях ужилена от  ВИВАКОМ с 30лв.

Указа се , че имам СМС с добавена стойност  УДС зона 11.

След ровене в стрницата на оператора разбрах:

 

13.2.4. Достъп до Услуги с добавена стойност - БТК може да предоставя по търговски начин ползването на Мрежата си на доставчици на услуги с добавена стойност.

 

С други думи подхвърлили са ни на фирми да ни ръфат както искат, да не казвам по -нецензурни думи.

Внимавайте!


 

old war horse
снимка на old war horse

ами внимавай на кого пускаш смс-и,

същото е да се обадиш на секс телефон

и сетне да обвиняваш оператора на мрежата!😁😁😁

Flamand

Ако прочетем и оригинала в Медиапул, се разбира, че човекът е  взел наведнъж 19 000 лв - 6000 заплата и 13 000 бонуси за половин година. Те средно на месец му излиза 8000 бруто. В частния сектор това са горе-долу заплати на ниво директор на дирекция или дори на някои началник отдели. Какво ненормално има за такава позиция? 

Какво вършат КРС и председателят ѝ, дали са си на мястото, е съвсем отделен въпрос.

Бонжуар

Значи заплатата е за позицията, а не за работа? Ашколсун!

Поредният Боков ибрик пълни гуша за опърдяване на столче и бюрце, ама това е в реда на нещата... 🐑💨

Светозар

Г-н Бойко Борисов: „По принцип всичко читаво в България работи за частния сектор, в държавния са само кратуни.”, 29.03.2002 г., в-к „24 часа”.

„По данни на Евростат, България е на първо място по производство на тикви и кратуни за 2016 г. с рекордните 133 000 тона. След нас са Испания с 97 000 тона, Франция с 96 000 тона, Германия с 87 000 тона и Португалия със 75 000 тона годишно произведени тикви и кратуни.“ - http://news.bnt.bg/bg/a/evrostat-blgariya-e-nay-golemiyat-proizvoditel-na-tikvi-v-es

аман бе

"...В частния сектор..."

Да, ама това не е ЧАСТНИЯ СЕКТОР. Усещаш ли разликата?

pasamaz

За такава заплата в частния сектор се работи по 10 (мин часа) на ден и всеки ден живееш с усещането че не си се справил и утре може да бъдеш шитнат. Да те открехна на реалиите ..... Всъщност не е важно колко часа работиш. искам резултат в точен ден и час, ако искаш работи по 2 часа.... Тоя да ти прилича на преработил ?! 

Васик

Сега една седмица ще има мрънкане на уличените и закани на Борисов, след което пак ще си раздадат премии.

Страници