Quantcast
Български изтребители са проверили руска активност над Черно море | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

47 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Български изтребители са проверили руска активност над Черно море

Български ВВС са проверявали руска активност в акваторията на Черно море. Това са потвърдили  от Министерството на отбраната пред БНР. Това е станало в рамките на охраната на т.нар. НАТО-вско въздушно пространство.  В операцията са участвали и изтребители от Турция и от Румъния. 

Обединеният център за въздушни операции на НАТО в Торехон, Испания, е вдигнал самолетите, след като радари са засекли неидентифицирани следи от Крим към западните части на Черно море. При проверка се оказало, че следите са на руски военен самолет. 

В съобщението на НАТО се посочва, че е била установена „постоянна въздушна активност в международното въздушно пространство над Черно море“. В съобщението не се посочват данни дали е имало среща на изтребителите с руската машина. Но се подчертава, че „всеки път съюзническите изтребители са се връщали в базите си след приключване на мисията“.

"СЕГА" припомня:

Само преди два месеца румънски, български и турски изтребители бяха вдигнати във въздуха, за да проследят полета на руски бомбардировачи над Черно море. Според румънското министерство на националната отбрана, тогава четири руски самолети са прелетели близо до въздушното пространство на НАТО. 

"Няма нищо извънредно, че български изтребители са били вдигнати заради руски бомбардировачи над Черно море", каза по онова време началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов. Той уточни, че не за първи път има такава ситуация. “В изпълнение на мисията Еър-полисинг мисля, че ние свикнахме с тази нова нормалност“, коментира адмирал Ефтимов пред комисията по отбрана на парламента. Румънските, българските и турските ВВС са изпълнили задача по въздушна охрана, казва Констатин Спину. Той подчертава, че руските машини не са влезли в натовско въздушно пространство. Представителят на румънското МО допълва, че те са навлезли в зона, в която другите страни имат право да поискат идентификация.

Задачата по въздушната охрана е изпълнена под командването на НАТО. В нея са участвали последователно два румънски МиГ-21, два български МиГ-29 и два турски F-16. Руските машини са били два бомбардировача Ту-22, съпровождани от два Су-27. 

Според публикация във Фейсбук страницата на Командването на военновъздушните сили на НАТО (AIRCOM) от май, самолетите на въздушната охрана на НАТО от Румъния, България и Турция са били във въздуха поради руска въздушна дейност в близост до въздушното пространство на алианса. Първоначално два самолета на румънските ВВС са излетели към два руски бомбардировача Ту-22, придружени от два изтребителя Су-27. "НАТО е решен да защити въздушното си пространство и изпрати ясен сигнал за своята способност да реагира", подчертават от Алианса. "Бойните самолети денонощно са в готовност да излетят в случай на неясни ситуации в близост до неговото въздушно пространство.", дабавят от НАТО.

Към статията във в. СЕГА

Страници

geo_19

след като радари са засекли неидентифицирани следи от Крим към западните части на Черно море. При проверка се оказало, че следите са на руски военен самолет. 

 

 

Руските самолети да не пушат като Кузя, че да оставят такива (видими от космоса) следи?

скайспирит

Даа, мръсни гадове, хабят часовете на самолетите Му. Нищо, като ни докарат първите два броя блок 70, вх.А, ще видят те. 

shipka3

Малкия Джон влиза с трясък в местната кръчма:
- Кой боядиса коня ми зелен? - никой не отвърнал.
На другия ден Малкия Джон влязъл отново и изкрещял:
Кой боядиса коня ми зелен? - отново никой не се обадил. Тогава станал Големия Джон и казал:
- Аз боядисах коня ти зелен!
- А-а-а, аз само дойдох да кажа че е готов за лакиране.

Yellow Jacket

Ся, 3/4-ти от пълнежа са за дейност преди месеци, щото кофти става, че били вдигнати изтребители да проверяват "следи"!

Иначе казано, ако бе реална обстановка, тия изтребители въобще нямаше да могат да излетят.

Е, поне са усетили руската пръдня из въздуха.

Се нещо.

Yellow Jacket

Но се подчертава, че „всеки път съюзническите изтребители са се връщали в базите си след приключване на мисията“.

Това геройство пък изби и малкото възможна риба под мъртвата граница в Черно море. 

труфалдин

Имаше един дресьор, който си пъхаше главата в отворената паст на крокодил. Докато един ден крокодилът не каза "хряс" и си затвори челюстите.

Беше глупаво и донякъде смешно, но никой не го възприе като трагично.

Under_My_Thumb

https://www.youtube.com/watch?v=fXVAnyIqeJk&feature=emb_logo

Русия ни пожали: БГ кораб от НАТО по милостта на Русия не се оказа на дъното (видео)

https://bgr.news-front.info/2020/08/03/rusiya-ni-pozhali-bg-korab-ot-nato-po-milostta-na-rusiya-ne-se-okaza-na-dnoto-video/


Български кораб от НАТО по милостта на Русия не се оказа на дъното! (и видео)

По време на ученията на НАТО «Сий Бриз 2020» българският малък граничен стражеви кораб против подводници «Бодри» е бил поет от руските граничари. МПК плътно се приближил до Крим, но бил спрян само с едно радиосъобщение.

В Черно море корабите на НАТО провеждаха корабни маневри, но едновременно с това в Черно море преждаше мероприятия и Военно-морският флот на Русия.

По време на ученията руските бойни кораби заеха прилична територия в акваторията, за да  не оставят възможност за Алианса да се приближи до Руската Федерация.

Независимо от това, с българския «Бодри» се случи конфуз.

Корабът максимално се приближил до руския полуостров, след което в ефир се оказали сътрудниците от граничната служба от ФСБ от Република Крим. На българския екипаж било разяснено, че «Бодри» се намира в изключителната икономическа зона на Русия, затова всички негови последващи действия ще бъдат оценени като провокация.

След което българският кораб на НАТО спешно напуснал закрития район.

Членът на експертния съвет на «Офицери на Русия» Александър Перенджиев заяви, че, ако това не са били българите, НАТО е можело да се лиши от този корвет така, както някога по време на Керченската провокация на Украйна.

Българите се оказали доста бързо схватливи и затова спешно напуснали дадената територия, осъзнавайки, че са били целенасочено изпратени от ръководството на НАТО.

Припомняме, че «за провокации срещу Русия НАТО винаги използва нашите братя-славяни. В дадения случай — българите», допълни руският офицер.

«В един подобен случай инструкторите от НАТО поставиха мишени под формата на руски войници. Единствените, които отказаха да стрелят, бяха българите.

Затова ще отговоря така: българите не воюват с руснаци, това е общонационалната им решимост».

По тази причина НАТО целенасочено насъсква двата братски народа.

Zmeja

неидентинефицирани следи от Крим

Егати израза! Как ви звучи: "неидентифицирани следи от България"; "неидентифицирани следи от София"; "неидентифицирани следи от Бусманци"? А "неидентифицирани следи от новите градски тоалетни"?

Аладар

Руския хиперзвук идва до нас за 2 минути от Крим така че защо хабят гориво и моторесурс ? 

 

аиг3

Членът на експертния съвет на «Офицери на Русия» Александър Перенджиев заяви, че, ако това не са били българите, НАТО е можело да се лиши от този корвет така, както някога по време на Керченската провокация на Украйна

 

Ако беше примерно на Турция, Франция или САЩ щяха да го думнат ли?  Членът,(ако  е казал такова нещо и изобщо съществува-инфото е само на бг) не е толкова тъп, че дори да си помисли такава глупост. Но да има да се радват тези, които са и биха възприели за чиста монета. Без замисляне, че с подобен начин на разсъждение, досега десетки кораби самолети и т.н щяха да горят при подобни инциденти.

 

п.п Това с мишените руски войници ми оправи деня. И пак изтърканото славянски братя-лошия запад. Фондация Русия за България да вземе барем един джаз концерт да финансира като конкуренцията, че да има някаква полза, вместо да си дават парите за маргинални пропагандни странички.

п.п.п Забавно е как само в бг версията на сайтчето пише НОВОРОССИЯ. На всички други езици, на които облъчва, включително  руски, е записано Украйна. Май пак възкресяваме старите навици-когато някой в Москва пусне газове, тук да дефекират.

Бонжуар

"...да се лиши от този корвет..." и още "както при Керченската провокация" на какво "думкане" те навеждат? Лишиха ли се от гемиите си укрите - лишиха се. 

Лиши ли се US Navy от "Томас Кук"? 😁 От морячетата - да.

Крайният резултат е еднакъв. Което едва ли те е" изкефило", но виж Ню Нашингтония би те качило на черешата. 🐑💨

 

аиг3

Ами не. От никакъв кораб не са се лишили САЩ. Нито от моряци. Пък информацията за "усирането" беше предназначена за копрофаги като теб, които кълват на жълто и кафяво.

В Стария форум бях пуснал снимка на Еврофайтъри над Современи в Балтика. И кво-не ги бяха свалили руснаците. Защото това как в мирно време и в международни води някой сваля самолет само щото е прелетял над него съществува само в нечии болни мозъци.  Още повече, че не сме 1944 г. и ако някой иска да направи нещо лошо ще го направи с ракети от десетки километри.

inventus

Едва ли щяха да го гръмнат но със сигурност щяха да си го приберат. И без това си е техен който на времето са ни подарили. Е разбира се след няколко години пак щяха да ни го върнат но без тоалетните и квото още там се окаже че не е по табел.

марк

 

                  «В един подобен случай инструкторите от НАТО поставиха мишени под формата на руски войници. Единствените, които отказаха да стрелят, бяха българите.

 

 

                             Помнят , помнят !!! Нищо не забравят !

ловkия

Български изтребители са проверили руска активност над Черно море

Вторият съпруг на Г-жата харесва това.

Румен Радев: "България и НАТО изповядват общи ценности."

Yellow Jacket

Пускай водата след себе си.

аиг3

Като се и ма предвид биографията на Радев бих му повярвал. Той  реално е служил в пост комунистическа държава.Основоположник е на възприемането на западните реалистiчни методи на бойно обучение и въздушен бой, в противовес на ограниченията съществуващи през комунизма-за което е бил и наказван. В СССР/Русия не е стъпвал, но е изкарал военен колеж(с един от най-добрите резултати) в САЩ. Като е използвал наученото за въвеждане на нови методики тук. Той е и от най-големите радетели на съвместните въздушни учения със САЩ . Точно по негово време американците започват с кеф да идват тук, за да усетят какво е да си срещу Миг-29. А в замяна нашите се учат от тях на тактика на въздушния бой. В типичния му стил, който преди му е носил наказания, при едно гостуване във Флорида, урежда, въпреки че не е планирано двама млади, перспективни пилоти, буквално да получат персонална тренировка на борда на Ф-16 от командващия базата.

ИлияНиколов

"Основоположник е на възприемането на западните реалистiчни методи на бойно обучение и въздушен бой, в противовес на ограниченията съществуващи през комунизма-за което е бил и наказван."

 

Какви са тия "западни реалистични методи" и доколко са "реалистични"? Отде толкоз боен опит у западните "партньори"? 

аиг3

Като например, че в комунистическия блок пилотът излязал на прихват се ръководи от щурман във въздушния бой., което го ограничава. Тази система е отрчена, включително в Русия. Но е трябвало да мине време да се приучат пилотите сами да взимат решения, а чугунените мозъци да го допуснат.

Ученията са били изцяло договорени. Демек-ти ще направиш това, аз това. При това без изпозлване на пълните възможности на машините, щото е по-рисковано да стане сакатлък. Без реализъм, без свободен въздушен бой. Радев разказва как като са се опитвали да направят нови неща извън ограниченията тепърва са осъзнавали пълните възможности на самолета. Изобщо от САЩ взима възприемането на самолета като оръжие и въздушният бой като такческо надиграване. В Аеро има едно изказване на Радев за въздушната акробатика, като нещо подходящо за забава на публиката и като част от обучението на курсантите, но с нищо не помагащо във въздушен бой. Реалният въздушен бой не е красив и атрактивен.

А за боен опит на "запада" не стига ли Корейската война, Виетнамската такава, Операция Гранд Каньон. Ирак също би трябвало да се включи  към периода.  ННякак за съветски към онзи момент се сещам само за Афганистан и няколко сблъсъка с пакистански Ф-16, при което имаме и един свален Су-25-на бъдещия политик на Анатолий Чубайс

аиг3

Не, че нещо, но кой български военен от ВВС има боен опит? Случайно да сме участвали в конфликт участие на авиация, различно от пренос на войски и провизии?

woogie

Добре е да се озъбиш на бившият си хегемон. И да му покажеш, че България е евроатлантическа, а не евразийска клоака.

geo_19

Ми то има ли значение чия клоака сме?

Boris65

Радва ме че не славяни православни а Афро Америкаеци ни използвст както клоаки! Миришат на хубаво афро саксонските. 

марк

 

 

 

 

                                       Ако беше примерно на Турция, Франция или САЩ щяха да го думнат ли?  Членът,(ако  е казал такова нещо и изобщо съществува-инфото е само на бг) не е толкова тъп, че дори да си помисли такава глупост.

 

                                           В никой случай нямаше да го ''думнат'' но щяха да го закарат под конвой в най близкото пристанище и да го ''освободят'' временно от екипажа . Във всеки случай има епизод в който руски кораб тарани американски навлязал в руски тер. води . Има го и на видео .

аиг3

Да, точно-тарани. Знаеш ли предисторията? Корабът-мисля, че беше Йоркатун многократно прави това упражнение  И съветите са се чудили как да отговорят, щото явно "под конвой" не са могли да го отведат. И след много мислене разработват това действие. Реално е било специално подготвена операция не нещо, което обикновено се прави, защото американците наистина са прекалили с провокациите. А иначе е имало безброй такива инциденти, при които самолети, кораби(особено подводници) навлизат за кратко  във въздушните и морски пространства на държавите. И гарантирам ти това се приема за нещо сравнително нормално. Никой не кара кораб до пристанището или самолет до летището. Още повече, че в масата случаи няма и време-нарушителят бързо излиза от зоната още преди да се организира захват. Но пък в Далечния изток ВВС доста са си играли. Имаше един случай в края на 80-те, когато Су-15 отива да прихване американски нарушители, които не просто не си тръгват, но направо си отпочват учебен бой. И само опитът на съветския пилот го спасява от това да бъде условно прихванат. След тоя случай започва по-масовото внедряване на Су-27

Аладар

Англичаните също търсят хиперзвука минавайки от Кипър през България, а не през Турция.

 

https://prikachi.net/images/2A3rR.png

http://www.airwar.ru/enc/spy/astor.html

https://ru.wikipedia.org/wiki/ASTOR

марк

 

 

 

 

                                            Никой не кара кораб до пристанището или самолет до летището. Още повече, че в масата случаи няма и време-нарушителят може бързо да излезе от зоната.

 

                                                        😁  Зависи колко навътре са влезли . Да ти давам ли пример с украинските герои дето под стража ги закараха в Керч и колко време демократична Европа рива да ги пуснат?

аиг3

Нали не сравняваш  украинската шлюпка и политиката на Русия да изолира азовското крайбрежие на Украйна със ситуация,  при която кораб на страните, които изброих просто навлиза малко в руски води?   Щото в тая насока и аз имам пример с един самолет много на юг и спиране на вноса на чушки и домати....за кратко.

Има една подходяща латинска поговорка за случай, включваща Юпитер и вол.

ловkия

Пускай водата след себе си.

Що, жаден ли си?

Yellow Jacket

Уеко, че джигерчето ти и без това натоварено от надрусванията мое да даде фира.

Абе и в кравърско ше направят махове бе, за зиг-заг се съмнявам, но ти себе си пази!

Страници