Quantcast
ГЕРБ - Благоевград се ядоса, че левият кмет пази знамената на протеста | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

7 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
ГЕРБ - Благоевград се ядоса, че левият кмет пази знамената на протеста

Любопитен скандал тече в Благоевград около протеста. Демонстрантите там са малко, но пък излизат всяка вечер в центъра на града. Оказа се, че съхраняват протестен инвентар в сградата на общината, което пък предизвика недоволство на местните активисти на ГЕРБ. Кмет на града е подкрепения от БСП Румен Томов, а партията на Борисов е в непрекъсната конфронтация с него - не може да прежали загубата и атакува избора му със съдебни процедури.

Скандалът тръгна преди няколко дни, след като членът на местната младежка структура на ГЕРБ Александър Петков засне как организаторите на протеста внасят знаме, плакати и тонколона в общинската сграда. "Г-н Кмете, каква е Вашата роля в организацията на протестите?  По кой нормативен документ сградата на общинска администрация се използва за склад?", гласяха част от задедените от Петров въпроси. Според него действието на кмета е неморално и незаконно. Томов пък отвърна, че общината е на всички граждани и дори срещу него да бил протеста, щял да позволи съхранението на атрибутите.

Първоначално съветникът от "Демократична България" Калоян Хаджийски, който е едно от главните действащи лица на протеста, заяви, че инвентарът само 2-3 пъти е съхраняван в общината. Другият лидер на демонстрациите Стоян Величков, обаче чистосърдечно призна, че се прави постоянно. Днес пред Нова телевизия той обясни за тонколоната и другите атрибути така: „Всеки ден след като мине протестът,  лично аз в продължение на 28 дни съм я вкарвал, защото се занимавам с тази работа и лично я оставям до кафеапарата. Включвам я да може да се зареди за следващата вечер и това е. Мисля, че са две или три знамена. И написани исканията ни. Но се старая като ги вкарам тези неща, задължително  да са подпрени към стената да не могат да се четат от отделни хора”. ГЕРБ - Благоевград сподели в социалните мрежи медийните репортажи около препирнята и така се солидаризира със своя младежки активист.

Към статията във в. СЕГА
Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

ГЕРБ - Благоевград се ядоса, че левият кмет пази знамената на протеста

 

"Който го е яд, да ме цуне отзад — отговори възпитано господин Паливец, както си палеше лулата"

stainbek

Г-н Кмете, каква е Вашата роля в организацията на протестите?  По кой нормативен документ сградата на общинска администрация се използва за склад?"

А по кой документ областните администрации масово се използват за пресконференции и събрания на активисти и депутати от ГЕРБ ? Нещо наеми, права на ползване на държавна собственост...???

nobody2

сигур имат нещо против българския национален флаг

Бонжуар

А Шехи Рифенщал защо снима епичните Му простотии в държавната, божкем, джипка? 

Младият герберастки кавал в Благоевград от натягане е изплискал легеня и сега се чуди що смърди... 🐑🐑🐑

LeChevalier

Браво на кмета! Жалко, че няма повече като него, които да подкрепят протестите активно.

Льо Клер

Мястото, където се съхранява националното знаме е свято, не склад!

ПП В помощ на кмета. Герберугите така и така няма да разберат, какво е свято. При тях това е суджука.