Quantcast
И учени от БАН призоваха за оставка на правителството | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

59 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
И учени от БАН призоваха за оставка на правителството

169 учени от БАН написаха отворено писмо, с което призоваха за оставка на правителството. 

"Задълбочаващият се управленски произвол на правителството застрашава самите устои на държавата ни", се казва в писмото до медиите.

И още:

"Некомпетентните и корупционни практики на конюнктурната коалиция доведоха България до самото дъно на всички обществени и статистически оценки. Намаляващият ни народ, с най-ниска продължителност на живота в Европа и най-висока смъртност в света, е поставен в условия на повсеместна корупция и феодално-олигархични зависимости. Автократично-мутренският стил на разпореждане с човешките и материалните ресурси на страната придоби статуса на социална, икономическа, финансова политика.

За броени минути конституционно най-високопоставената фигура на държавата – председателят на Народното събрание може да бъде изхвърлена без коментар и заменена с фигурант, за когото личното достойнство е непознато чувство. Върховете на властта се изпълниха с некомпетентни, безчестни, парично зависими партизани.

Основният политически инструмент - Държавният бюджет, години наред се прави „копи-пейст“, с умишлени излишъци – за да се крадат „законно“. Стотици милиони лева народна пара се раздават според конюнктурни интереси и без парламентарен контрол. Бюджетът за здравеопазване се увеличава ежегодно с цел да бъдат присвоявани милиарди, а здравният статус на населението се влошава. Здравеопазването е в кадрови колапс, недостигът на квалифицирани медицински специалисти вече заплашва общественото здраве с катастрофа.

Европейските фондове се разпределят по партийни и корупционни схеми, разходват се безотговорно и пълнят партийните каси. Строят се най-скъпите, опасни и некачествени пътища, разпадаща се инфраструктура и спортни съоръжения, на които никой не спортува. Въпреки ниския корпоративен данък инвеститорите не рискуват парите си в условия на корупция и рекет".

Според учените образованието е в безизходица – функционално неграмотните деца вече доминират.

"Главоломно оредяват специалистите във всички сфери. Научният труд се цени по-ниско от хигиенния. Отношението към водещия научен, духовен и експертен център на България – Българската академия на науките е унизително. Неглижира се развитието на науката и иновациите като условие за икономически напредък на страната. Обществените науки са замърсени от толерираното присъствие на придворни продажници с научни титли.

Съдебната власт е ратай на изпълнителната. Държавното обвинение, Прокуратурата, безсрамно и нагло изпълнява политически поръчки и охранява престъпни практики. Полицаи бият деца и се гаврят с момичета.  Средствата за масова информация са превърнати в трибуни за манипулации, потънали в насилието на цензурата и аморалността на автоцензурата. Никой не вярва, че това правителство е способно да организира избори без огромно количество "купен вот", „невалидни бюлетини“, „мъртви души“ и „екскурзианти“.

Некомпетентното управление на COVID инфекцията заплашва да се превърне в поредна катастрофа. Не се изпълнява „Националния план за подготовка за пандемия“, а държавата е вкарана в хаос с неадекватни, взаимно противоречиви и нарушаващи законите заповеди. Когато няма болни, се въвеждат разрушаващи икономиката карантини, всява се паника, игнорират се специалистите. Когато опасността се засилва, активизира се прилагането на незаконно лечение, финансови трикове и фалшива статистика.

Повече така не може! Когато властта е потъпкала морала и всички обществени ценности и чрез институциите арогантно упражнява произвол, Гражданското неподчинение е единствената законна форма на обществено поведение.

ОСТАВКА!"

Към статията във в. СЕГА

Страници

Sine_metu

Мда. Още едни в списъка за „решения“.

Иначе диагнозата е клинично точна, с изключение на по-големите разходи за здравеопазване. При Борисов делът на частните разходи за здраве нарасна от 44% на 57%. Тоест държавата дава по-малко, башка че се краде повече

 

П.П. При средно 17% частни в ЕС, ма кого вече го интересува

woogie

Известни, нищонеправещи синекури. И те барабар с другите безделниици. И те решили да маркират значимост. Лошо нЕма. Защо, не?

Under_My_Thumb

ИЗТОЧНИК ОТ БТВ: КОРУПЦИЯТА НА БОЙКО БОРИСОВ И МАВРОДИНОВ С ИМОТ В ГЪРЦИЯ! ЛАМБОВСКИ ТРЯБВАШЕ ДА Я РАЗКРИЕ В ЕФИР, НО ГО НАТИСНАХА ДА МЪЛЧИ! СНИМКИТЕ НА КЪЩАТА В ХАЛКИДИКИ СА ПРЕДОСТАВЕНИ ОТ ЛАМБОВСКИ!

http://afera.bg/%d0%b8%d0%b7%d1%82%d0%be%d1%87%d0%bd%d0%b8%d0%ba-%d0%be%d1%82-%d0%b1%d1%82%d0%b2-%d0%ba%d0%be%d1%80%d1%83%d0%bf%d1%86%d0%b8%d1%8f%d1%82%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d0%b1%d0%be%d0%b9%d0%ba%d0%be-%d0%b1%d0%be/#comment-755934

дравейте колежке Томова,

Работя в БиТиВи и с цялото си сърце подкрепям протестите на български народ срещу корупцията на Бойко Борисов.

Но по разбираеми причин не мога да ви разкрия самоличността си.

Въпреки това, съвестта ми и стремежа къв разкриване на истината ме кара да ви информирам за истинските факти около така раздухания по медиите случай, в който бяха замесени Христо Иванов, Димитър Ламбовски и Младен Михалев-Маджо.

Вчера, 10.08.2020г. към нашата телевизия се обърна бившият депутат от НДСВ Димитър Ламбовски с намерение да разгласи случай на изключително тежка корупционна схема с участието на Стоян Мавродиев (бивш председател на Комисията по финансов надзор) и премиера Бойко Борисов.

Фактите, които г-н Ламбовски подробно разкри на нашия телевизионен екип бяха следните: ...

Каубой
снимка на Каубой

Запознат ли сте с отчетите на БАН? Приносите, цитиранията...или си пишете едно към  мразя очилатите? Да, в БАН има много неща за оправяне особено след кочината сътворена от акад. Воденичаров., но ми е любопитно да видя списъка, ака не по именно, поне по профили...физици, наукознанци и ....така...

inventus

Нека не коментираме кой го е казал а какво е казал!Нещо от казаното да не е верно? Още повече че не са единствените които го казват.От една тръстика дудук да си направиш и от него ще чуеш същото.

Mae Ashi
снимка на Mae Ashi

https://www.dnevnik.bg/analizi/2020/08/11/4101418_ucheni_ot_ban_proizvolut_na_pravitelstvoto_zastrashava

woogie

Известни, нищонеправещи синекури. И те барабар с другите безделниици. И те решили да маркират значимост. Лошо нЕма. Защо, не?

Sine_metu

Осцилираш ли? 2-3-ма не спряхте да ръсите спам и флуд. 

Чудя се на редакцията докога.

nebenebe

Браво! Кратко и ясно казано. Тотален батак. Антиподбор. Придворните продажнци с научни титли са повечето новопрофесори, изникнали като гъби.

БХ е един прост самохвалко, заобиколил се е още по-прости елементарни интересчии. Толкова ли няма кадърни хора за отговорни постове? Нетърпимо е положението.

wreckage
снимка на wreckage

169 учени от БАН написаха отворено писмо, с което призоваха за оставка на правителството.

Ноо качествено писмо 👍x169

 

ОСТАФКА!

Giacomo Grelli
снимка на Giacomo Grelli

Намаляващият ни народ, с най-ниска продължителност на живота в Европа и най-висока смъртност в света, е поставен в условия на повсеместна корупция и феодално-олигархични зависимости. Автократично-мутренският стил на разпореждане с човешките и материалните ресурси на страната придоби статуса на социална, икономическа, финансова политика.

Няма как да бъде по-точно казано!Поздравления за написаното и за смелостта!

Каубой
снимка на Каубой

Мухап хаха! Намаляването на раждаемостта почна по времето на мръсника лЮканофф, гръмнат от руските си господари. рЪша в Европа ли е? Ако, да?  Запознати  ли сте колко живеят алкашките? Ако не....знаете ли колко руски граждани живеят В РОДИНАТА ми?

Смелост в БАН? да, бе да......и мармоти правещи лицеви опори.

dembik

Да напишат пак доклад, че трета АЕЦ ни трябва, и трудът им ще бъде оценен достойно. Като миналия път.

LeDoyen

Подкрепям напълно написаното от учените на БАН. Мафиотизираното управлени е заплаха за самото съществуване на България. Съдебната система беше ликвидирана още от Филип Димитров и ЖЖ именно с цел безнаказано да се заграби всичко стойностно в държавата. Това, което имаме сега, е милиционерска пародия на правосъдие. За разрухата в образованието, науката, корупцията в здравеопазването, каквото и да се каже ще е слабо! Оставка на правителството, избори и кардинална реформа на съдебната система!

Кара Колю

И тия ли набори почнаа да се барат политици?

Еехх... що го няма Пицко... няма да смеят да мъцнат, дори...😁

Under_My_Thumb

Т.Дончева: Министър на енергетиката е счетоводителката на Пашата от СИК

https://19min.bg/news/8/137662.html?page=1

„Кой му даде на Пашата да управлява целия сектор Енергетика? Кой назначи счетоводителката му за министър на енергетиката? Кой назначи Каратиста, като приближен на Пашата в борда на директорите на ЧЕЗ? Мутрите превзеха държавата“, каза пред бТВ адвокатът и бивш депутат Татяна Дончева. Напомняме, че министър на енергетиката е Теменужка Петкова и също така, че тя подаде оставка, която първо бе приета, а после отхвърлена, след като призна, че я свързва приятелство с изненадващо определеното за първи купувач на ЧЕЗ семейство Върбакови, като съпругът в него има дългогодишни съдружия с босове на СИК. Второто й напомняне беше свързано с избора за представител на държавата в ЧЕЗ на дотогавашния охранител на Пашата от СИК, познат като Митко Каратиста, чиято съпруга е общински съветник от ГЕРБ в София, дори шеф на комисия. … 

mamut

 за точност ,  Митко -Картиста беше назначен в ЧЕЗ ,по времето на министерстването на Трайчо Трайков. По премиерстването на ББ-1 се продадоха държавните пакети в 3-те ЕРП. Мисля че Т.Дончева се бърка за счетито на Пашата ,според мои данни това е била Мая Христова -тогава зам.министър в Министерството на икономиката , енергетиката и туризма(министър Трайков). Нейния ресор бе - енергетика, по късно я назначиха за изп.директор на БЕХ, а сега е консул в НюЙорк и кандидат за наш посланик в Австрия. Теменужка цял живот е работила в държавна администрация идва от АДФИ.

Stоrmbringer

Сичкото безделник вика ОСТАВКА... 

Luckbox

Мисля, че това е достатъчно точно и ясно от страна на БАН.

 

И за пореден път да питам - що за човек трябва да си да гласуваш за ГЕРБ?  Колко трябва да си прост, за да се връзваш на глупотевините за построените магистрали или за това, че ГЕРБ ни пази от комунистите? Та не излизате си с колите си да видите на какво приличат новите пътища и не ходите ли пеш, да видите новите площади? Не виждате ли, че всичко е направено евтино, кичозно, и колкото да се каже, че е направено? Толкова ли са ви притъпени сетивата, за да не си дадете сметка, че за 12 години не е постреона нито една обществена сграда или пространство, с които да се гордеем? Толкова ли нямате вкус да видите, че всичко е морално остаряло преди дори да е завършено? Спестете 6 месеца от цигари и се разходете из европата, бе мааму му стара -  за 300-400 евро ще видите какво правят хората, как изпипват новите си сгради, пътища, площади, тротоари. Как се реставрират стари сгради. Как се мисли за всеки детайл.

Ама не, те харчат 300 бона от собствените ни пари за 8 м2 тоалетна, а вие продължавате да гласувате за тях. Ум не ми го побира. 

Льо Клер

Ех, да се беше научил да чете г-н Борисов! Мисля, че писмото е достатъчно ясно. 👍

Nickname186

Феодални старци изпълзяха на припек.

Послушко

Доста добър анализ 👍 Кратко и ясно. Почти няма какво да се добави. Написано е интелигентно. Ама уви управниците не обичат да четат.

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

Известни, нищонеправещи синекури. И те барабар с другите безделниици. И те решили да маркират значимост. Лошо нЕма. Защо, не?

 

Когато Лавоазие помолил революционния трибунал да го пощади, съдията му казал ": "Републиката няма нужда от учени и химици." Двеста години по-късно хоремашките лумпени разсъждават пак така.

SergElias
снимка на SergElias

Лъчо Аврамов, българският Лавоазие. 😂

Solace

Хубаво и вярно писмо. Но защо чак сега, а не преди години? Всички написани неща се влачат от много време, не от вчера...

pasamaz

Очевидно не си ги виждал и не общуваш. На бюджет са. Бюджета им от времето на онова перекенде джанков/дянков е около 40% от необходимото. Никаква перспектива за повече, всеки се спасява с приятели от чужбина, с проектче и да закърпи някакъв минимум. Това е БАН. Преди около 4 години изкараха автентичен и почти перфектен анализ на аграрният ни сектор (икономическият институт). Смляха ги от намеци. При институтите с профил метали, машини, автоматика е още по-зле .... Просто се убива мисълта. Не е необходима. Естеството на нещата, на глаголната действителност която писка ката ден за това колко много правим за икономиката базирана на иновации....

Solace

Представи си пък, че познавам и общувам. Това, че някой е на бюджетна издръжка, не значи, че трябва да си мълчи. Защото една от най-ужасните наши поговорки е "Преклонена главица сабя не я сече"...

Кара Колю

А беее... четох ги тия политпросветници... и даже мен - дъртия козел - ме хвана яд...

Я статистиката да рече с колко процента са се увеличили всичките тия "учèни"? Какъв е техния принос в БВП?

Колко са субсидиите им... и колко държавното финансиране?

Та нали две трети от тях са баласт от типа на Бабикяни и Миндьовци?

Дет викаше Вапцаров - не съм против прогреса... ала тия клатикурци не са ни символ, ни носители на прогрес...

Влачат ги на гърба си умните и талантливи 15%...

Аман...

бавно загряващ

и даже мен - дъртия козел - ме хвана яд

 

За съжаление не на когото трябва!

Каубой
снимка на Каубой

Съвсем не е така. БАН се е свил много, млади не идват, за по 800 лв няма будали. Застарява, средна възраст е около 501 че и плюс години. Но, виж червените академици с ТОП не може да ги поклатите. 2000 лв пенсия пожизнено плюс заплата до напикаване. познайте обаче от КОЙ им го гласува и даде? Тц, тц, не е ГЕРБ. ЕДин украинско бълхарски гражданин мин пред, любимец на червеното Ленче, първа РИпорТЪРКа по времето на една готина КААлиция...царска шъ знаете...

Страници