Quantcast
Още 12 души починаха от коронавирус в България | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

23 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Още 12 души починаха от коронавирус в България

Нови 12 починали в следствие на заразяване с COVID-19 отчете Единният информационен портал Coronavirus.bg в сводката си за изминалото денонощие. Притеснителната тенденция за голям брой жертви ежедневно продължава, като само от началото на август те са 85. Общо техният брой от началото на кризата с новия коронавирус вече е 459 души. Тревожен е и броят на хората, които са в интензивни отделения - 54-има пациенти. Общо в болнични заведения са настанени 854 души.

В сравнение с предишния ден новозаразените са около два пъти повече - 116 за изминалото денонощие (от направени 3667 PCR теста) срещу 53 за предходното. Активните случаи в България за момента са 5073, а новоизлекуваните са 208 души.

София продължава да е начело по брой нови положителни тестове - 17. Прави впечатление, че доста близо са Варна (15), Пловдив и Добрич (по 12), Благоевград (11). По-нататък разпределението по области по настоящ адрес на лицата е както следва: Стара Загора (9), Пазарджик (7), Враца (6), Русе и Сливен (по 4), Бургас, Ловеч, Разград и Хасково (по 3), Велико Търново, Кюстендил и София - област (по 2), Перник (1)

Има и шест новозаразени медицински лица в страната - към 10 август те са били 749, а сега са вече 755.

Днес в Добрич се очакват здравният министър Костадин Ангелов и главният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. В последните дни ситуацията в града е критична заради многото заразени и изчерпания капацитет на болничната система. Вчера стана ясно, че с коронавирусна инфекция са 11 пациенти на частен център за хемодиализа. В многопрофилната болница в момента няма нито един инфекционист, а пулмолозите са в болнични, поради което за пациентите с COVID-19 се грижат лекари от вътрешното отделение.

 

 

Междувременно със заповед на проф. Ангелов от днес лицата, пристигащи от Обединените арабски емирства, могат да влизат в България, без да представят документ, показващ отрицателен резултат от PCR тест. Такъв документ не се изисква и за лица, пристигащи у нас от държави-членки на ЕС, Великобритания и Северна Ирландия, страни по Шенгенското споразумение, както и от Австралия, Канада, Грузия, Япония, Нова Зеландия, Руанда, Република Корея, Тайланд, Тунис, Уругвай и Украйна. Те не подлежат и на 14-дневна карантина.

 

Към статията във в. СЕГА
mail123456

65    M    Варна    Варна
50    M    Варна    Варна
87    M    Благоевград    Благоевград
80    M    Варна    Варна
46    F    София-град    Столична
63    F    Шумен    Нови пазар
72    M    Варна    Аксаково
82    M    София-град    Столична
65    M    Добрич    Добрич
69    M    Добрич    Генерал Тошево
78    F    Пловдив    Карлово
64    M    Пловдив    Пловдив

Любомир Димитров
снимка на Любомир Димитров

Къде ги има тези данни за териториалното разпределение на хоспитализирани, излекувани, починали и т.н. по области ?

 

mail123456

Хоспитализиани и излекувани са недостоверни. Останалото го има в базата данни на coronavirus.bg

Джиджи

Кофти работа ... 😏👀

Under_My_Thumb
НАБОДОХ СЕ НА ПИРОН, ДОКАТО МЕ ИЗСЛЕДВАХА ЗА КОВИД 19 ГАНГРЕНЯСАХ И ОТРЯЗАХА ДВА ПРЪСТА НА КРАКА МИ!

http://afera.bg/%d0%bd%d0%b0%d0%b1%d0%be%d0%b4%d0%be%d1%85-%d1%81%d0%b5-%d0%bd%d0%b0-%d0%bf%d0%b8%d1%80%d0%be%d0%bd-%d0%b4%d0%be%d0%ba%d0%b0%d1%82%d0%be-%d0%bc%d0%b5-%d0%b8%d0%b7%d1%81%d0%bb%d0%b5%d0%b4%d0%b2%d0%b0/

До АФЕРА се получи сигнал на варненеца Кольо Петков, който описва злощастната си трагедия, сполетяла го след пробождане на ходилото му с пирон.

 

nafta

Само заради такива набодени на пирони Афера щеше да ми е любимото издание. Стига да се печаташе на хартия. За предпочитане - по-мека.

jboev

Тъй като едва ли са правени аутопсии на починалите (да почиват в мир) не е редно на се казва ОТ, а СЪС коронавирус. 

Su38

Това, което сте написал, е непочтено. Много непочтено.

jboev

SU38 Предполагам имаш предвид написаното от Диагностик (което той изтри).

Justinian2
снимка на Justinian2

Нито е "ОТ" , по-голямата част не са и "СЪС" !! Последното би значело да са носители на вируса без да са болни. Вирусоносителство с  PCR не се установява ! Установява се наличие на някакъв антиген. Твърдят че е от вируса SARS-CoV-2 , но не е.Тестовете бяха демонстрирани от президента на Танзания (специалист) - как дават "положителен резултат" от коза , плод на папая , и съмнителен резултат (+ - ) за машинно масло. Освен това тестът може да се манипулира и да дава "положителни резултати" от 0 до 100 %. Измамата не спира ден след ден !

Su38

Да, точно това имах предвид. Явно си личи, какво съм искал да кажа.

w_bro

Радвам се, че сте такъв голям специалист по темата

Under_My_Thumb

Putin says Russia's first Covid-19 vaccine receives approval from health ministry, his daughter was vaccinated

11 Aug, 2020 08:37

https://www.rt.com/russia/497671-putin-covid-19-vaccine-first/?utm_source=browser&utm_medium=push_notifications&utm_campaign=push_notifications

 

Under_My_Thumb

Сблъсъкът ми с COVID-19: Разказ от първо лице. Давност: последните 14 дни

https://frognews.bg/novini/sblasakat-covid-19-razkaz-parvo-litse-davnost-poslednite-14-dni.html

 

Facebook, Десислава Матева

Хайде, със здраве и на късмет да ви е с РЗИ и супер загрижената за здравето ни държава, която 6 месеца по-късно след старта на извънредното положение няма разработен уеднаквен алгоритъм за действие!

 

 

mi6osp.

Русия регистрира първата в света ваксина против covid-19 и започна масовото ѝ производство.

Ваксината е високо ефективна и безопасна.

Преминала е успешно клиничните изпитания не дава странични ефекти и създава траен имунитет.

Започнало е индустриалното ѝ производство. 

Между първите ваксиниране е една от дъщерите на Путин. 

Каубой
снимка на Каубой

О, да! Да, да ще видиме...как някои идат кат аслани и си ходят насрани. На пияни ръШки не Вервам. Не Вервам и на мишо, шишо, баце и симо цар комунестическии. Искам избори до дупка /баце да падне/, цВ. василеф да стане резидент на ГРУ в родината ми, а черепунгела да преоре ЦЕЛА Родина на 2 км дълбочина и кво гепи да е за него. Искам и сиЦки зелени чорапЕ дет ме Браниха от НАТО да са богати кат Гейтс. може, може, аБа БИВОЛ за мезе не МОЖЕ.

дЗнайко

Формулировката

починаха от коронавирус

е лъжлива информация.

 

Basilisk

Измамата не спира ден след ден !

Ти какъв точно специалист беше, че не си спомням?

Prime Capital
снимка на Prime Capital

Как се умира в следствие на коронавирус, така и не съм разбрал. Съпътстващите заболявания играят ли роля или не. Здрави хора до сега умрели ли са. Освен тия, които са ги убили лекарите по болниците. И как оздравяват хората също не ми е ясно. Как се оздравява, когато няма ваксина и всички сме затворени , ходим с маски и т.н. Нали е смъртоносен вирус.....как се оздравява да кажат, за да се пазим и да се лекуваме.  

w_bro

Много Ви се иска да няма вирус, нали?

Basilisk

Здрави хора до сега умрели ли са

Доста е трудно да се разболееш и да умреш здрав. 😁

perperushka

Сблъсъкът ми с COVID-19: Разказ от първо лице. Давност: последните 14 дни

https://frognews.bg/novini/sblasakat-covid-19-razkaz-parvo-litse-davnost-poslednite-14-dni.html

 

Facebook, Десислава Матева

Хайде, със здраве и на късмет да ви е с РЗИ и супер загрижената за здравето ни държава, която 6 месеца по-късно след старта на извънредното положение няма разработен уеднаквен алгоритъм за действие!

Тази е поредната куха лейка, която гледа само Бтв и Нова и спазва "правилата". Тя е от онова болшинство, което не съумява да разчете знаците и подсказките, че няма инфекция, от която трябва да се боим, или с която трябва да се "борим". Моето мнение е, че все повече стават хората, които се усещат, че ни пратиха за зелен хайвер, но не могат да изхвърлят онова подло червейче от съзнанието си, което тихичко нашепва: "Ами ако все пак има нещо...?!"