Quantcast
"Шпигел" написа за чаровна тиква, която не си тръгва лесно | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

30 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
"Шпигел" написа за чаровна тиква, която не си тръгва лесно

Протестите в България предизвикват отзвук и в чуждите медии. Повечето информации само хронологично предават събитията, но германското списание "Дер Шпигел" излезе с доста цветист материал. Той е озаглавен "Безредици на улицата на тиквите". А ето как "Дойче веле" преразказва статията в списанието: 

"От един месец няколко хиляди протестират ежедневно, а през септември - след края на лятната ваканция, се очаква да станат и повече, пишат в "Дер Шпигел" и посочват, че 60 процента от българите подкрепят протестите. Около Орлов мост вече се говори за "Улица на тиквите". "Тиквата" е прякорът на премиера Бойко Борисов, пояснява изданието. Той е враг номер едно и основна цел на протестите. Името му е синоним за цялата политическа система, за ендемична корупция, за несправедливост, за подкопаване на демокрацията, за липса на прозрачност, за злоупотреба с власт, шуробаджанащина и унищожаване на околната среда, четем още в германското списание. Рокадите в кабинета няма да помогнат на Борисов, но той няма да си тръгне и лесно. Борисов има съюзници, смята "Дер Шпигел". Неговата партия ГЕРБ е уважаван член на фракцията на ЕНП в Европейския парламент. Член на ЕНП е и Християндемократическият съюз на Ангела Меркел. "Госпожо Меркел, не се ли срамувате от този корумпиран тип?", гласи плакат на немски език, издигнат по време на протестите. При управлението на Борисов държавният апарат, правосъдието и управлявана от олигарси икономика се сраснаха в симбиоза, пишат още от германската медия. Правната система е независима само формално, а за разделение на властите изобщо не може да се говори. Олигарси управляват медии и са награждавани с държавни поръчки за своята лоялност. Борисов няма да си отиде лесно. Борисов избягва провокациите, що се отнася до външната политика. Той представя себе си и ГЕРБ като проевропейска сила и е лоялен към европейската политика. Освен това българският премиер има славата на шегобиец и чаровник. Когато канцлерката Меркел пристигне в София, я посреща с букет в цветовете на българския трибагреник. Когато германският ХДС празнува рожден ден, Борисов отправя поздрави в Туитър, започвайки видеото на немски език със силен славянски акцент".

Към статията във в. СЕГА
Туткалчев
снимка на Туткалчев

Айдеееееееее! 

И Германия му скрои кюляфа на Бай Х.й. 

Подобен материал в една от най-влиятелните немски медии си е отвсякъде разгром. 

 

Бонжуар

Язък за труда на кръстовлачещия!

Тиквокалипсис сега! 😁

fractal
снимка на fractal

Германците май не разбират че скоро ще внасят автомобили в Германия и ще си ги карат по 20 години

Luft hans

Не е по темата, но списание Шпигел може ли да обясни що е туй славянски акцент??? При това "тежък", както е в оригинала. 

един интелектуалец

Хи-хи, колко съзвучно с другия прякор на премиера звучи "тиква" на немски 😁.

L_SD

Ами звучи си като Бай Хой !!!

L_SD

Ами звучи си като Бай Хой !!!

Бонжуар

Пране, простиране и пак пране... 

Не остана място по Перловец! 💦💦💦🕳️

Under_My_Thumb

Писмо от улица "Кратуна" :

 

 Борисов е наказание за нашите грехове Дата 07.08.2020 30118 Валентин Вацев https://pogled.info/avtorski/Valentin-Vatsev/borisov-e-nakazanie-za-nashite-grehove.119064

Льо Клер

👍 Много добро четиво.

Звън®
снимка на Звън®

Банкя, бърлогата "Заешко сърце" (Kaninchenherz). Тиквун е с любимия си анцуг. Приседнал е в любимата си кухня и чете новия брой на любимия си "Шпигел". Чете на глас - така му е по-лесно. Чете и псува. Взема телефона. Избира номер. Започва да говори. Следва стенограма от репликите му:

 

-Томиславе, видЕ ли това гадно бабе Меркел кво е пусналА за мен в "Шпигел"? Е.ах я в долната хамбургска кур.а! 

 

- Слушай сега! Прочиташ статията внимателно и пишеш  опроверженние! Ако требе викай посланика да дойде тук, еб.л съм го в търтея, и да ти помогне. Опровержението да е остро! Повтарям - остро, дори грубо да е! Вземи тоа капут Банов да те консултира, той с най-лютите попържни и на влашки, и на сръбски е парле ву франсе!

 

- Томиславе, не мое да си траем, бе братино! Траем ли си с двеста ми отпарят дупарата. Само като си представА това леке Макрон как сега чете "Шпигел" и гадничко се подхилва - лошо ми става. Еб.х го тоа лигав френски педал! КажИ ми кво е това, братино - да е.еш учителката си по литература и после с таа уста да ме баламосваш за Шенген. Значи, отпарям му го с триста на това извратено жуже, що трюфели ми омете като гостува в Евксиноград!

 

- Не знам колко да е дълго опровержението! Питай таа мисирка Захариева!

 

- Да бе знам, че е тъпа външна пу.ка, ама ти само я питай, няма да й го отпаряш. 

 

- Ще ме нарича таа дърта немска пачавра "чаровна тиква", charmanter Kürbis съм бил. Значи така ме е ядосалА, че вдигнах кръвното. Сега чекам Мутафчийски да дойде и да го премери, еб.л съм го и него в хитреца! Ако таа Меркел сега да ми е под ръка праим я да куца доживотно, ама първо я давам на Веждито да я простреля с рязаната си карабина.

 

- Добре, разбрахме се! И непременно посолИ опровержението с цитатчета от Гьоте, ти знаеш как се харчи тоа капут!

Forza NATO

👍😄

 

Льо Клер

😂

И непременно посоли опровержението с цитатчета от Гьоте, ти знаеш как се харчи тоа капут!

 

😂👍

Туткалчев
снимка на Туткалчев

Звънчо, както винаги, 👍😅

Доц.Трътлев

👍😂

b.beni
снимка на b.beni

😃😤👌 

Жозефа
снимка на Жозефа

👍😂

L_SD

Бравос !!!

👍👍🐰🐇🍊🍊

Giacomo Grelli
снимка на Giacomo Grelli

Абе тая Танте как може да допуска такива гнусни и неправилни писания във вестниците в собствената и страна?И то лично за Н.В.Благородие!Мръсници!Ами там нямат ли си ....така да се каже някой Хер Фон Шишофсхофен?Който да владее(съвсем правилно и законно) медийния пазар.Изостанала работа са тез германци.К'ъф е тоя Шпигел-мигел?Оня ден и телевизии - разни ЦДФ-и и АРД-та с репортажи очерниха Спасителя и нейн фройнд!Тъй ли нямаше там барем един гелосан Швайнбергер, та да му подар...ъъъ купят една телевизийка поне.Нова, стара-няма значение.Гадове са дойчовците.Да му влизат на Бою Шкафа с бутонките отзад така.

idunno

Това с тежкия акцент е покъртително ;) Предполагам, че повечето от шпигелочетците са помислили че Тиквун говори немски...с акцент, но все пак

👿

Доц.Трътлев

Ама с английския, а?

 

Преводачите твърдят, че случката е съвсем истинска !

Преди срещата на Борисов с Тръмп, му направили елементарна подготовка какво да каже на английски.
Първо трябвало да подаде ръка и да каже How are you - как сте? Казали му, че Тръмп ще отговори I feel fine, and you? - чувствам се добре, а Вие? Борисов трябвало да отговори - I am too - аз също. Преводачите трябвало да поемат от там нататък...
Но как се развил диалогът, обаче?
При здрависването Борисов изръсил:
- Who are you? - кой си ти? Тръмп се овладял и отвърнал - I am Mallanys husband and you? - аз съм съпругът на Мелани, а Вие?
Тогава Борисов невъзмутимо отвърнал
- I am too - аз също...
Резилът бил пълен. Преводачите едвам се удържали и потънали от срам...

бавно загряващ

https://www.spiegel.de/politik/ausland/bulgarien-aufruhr-in-der-kuerbisstrasse-a-91e24eac-df57-4237-836b-e19dfb68f284

spokobg

Ивчето много активна. Прави се на монж, ама е тъпа . . . . фотка, Минуваща през сега. Сопри се :), булка ;)

Zavinagi CSKAR
снимка на Zavinagi CSKAR

...немците като любители на прецизността и точността са описали много точно проблема в България в статията на Шпигел:

 

Unter Borissov sind dann Staatsapparat, Justiz und die von Oligarchen beherrschte Wirtschaft in einer unguten Symbiose zusammengewachsen. Das Rechtssystem ist nur formal unabhängig, in Wahrheit hat es vor allem Gerb verstanden, Gewährsleute in der Justiz zu installieren.

Zavinagi CSKAR
снимка на Zavinagi CSKAR

Превеждам за тези, които не ползват немски :

 

Шпигел: "При Борисов държавния апарат, правосъдието и икономиката, която се владее от олигарсите са сраснали в една лоша симбиоза. Правосъдната  система е само формално независима, в действителсност  в Герб са се научили да  внедряват доверени хора в правосъдната система."

 

 

...така виждат нещата немците...

S luncho6
снимка на S luncho6

>>><<<

Леваци, десет години го проучваха и чак сега на умрело куче - нож!

Мноого неетично! 

 

Nickolas

Те чакаха до сега, защото ако бяха писали преди 5 или 6 години, щяхте да рисувате Меркел в униформа на SS. Не че сега е късно.

Forza NATO

Визо дас ден?

fractal
снимка на fractal

Глупавите германци не разбират че се атакува ЕС през България по време на председателството на ЕС от Германия

и после ще изкарат че България е виновна