Quantcast
КРИБ на Домусчиев иска протести само на определени от властта места | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

35 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
КРИБ на Домусчиев иска протести само на определени от властта места

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), чиито председател е Кирил Домусчиев, изпрати отворено писмо до премиера Бойко Борисов, в което иска "ред и порядък, свобода на придвижване и осигуряване на нормален бизнес трафик, което да гарантира нормална стопанска дейност". Писмото бе публикувано и на интернет страницата на работодателската организация в петък, 7 август.

От регионалните структури на КРИБ се оплакват, че "блокадите на възлови пътни артерии, свързващи важни търговски зони или населени места, оказват твърде негативно влияние върху нормалното функциониране, снабдяване и търговска дейност на компаниите и допълнително влошават усложнената икономическа обстановка, породена от пандемията COVID-19".

Във връзка те "молят да бъде издадена заповед за провеждане на протести на точно определени места, подходящи за целта, и за спазване на строги противоепидемични мерки като се оказва контрол върху изпълнението на заповедта", се казва в писмото на КРИБ до министър-председателя.

Отбелязва се, че правото на българските граждани на протест е естествено и неотменимо, "но той може и трябва да е в рамките на закона, без да нарушава правата на останалите граждани и възможността да осъществяват своите икономически и други дейности". В заключение КРИБ подчертават, че "по този начин ще бъде гарантирано и изпълнението на Тристранното споразумение, което КРИБ подписа заедно с правителството и синдикатите, и чиито хоризонт е изтичането на мандата на това правителство".

С днешна дата на страницата на КРИБ е поместено и писмо на местния клон на организацията в Перник до вицепремиера Томислав Дончев и министрите на здравеопазването, вътрешните работи и труда и социалната политика. В него се изразява загриженост във връзка "с доста разрасналото се в последните няколко седмици разпространение на заболяването (COVID-19), респективно броя на заболели лица".

Пернишката структура настоява за налагане на задължително носене на предпазни маски навсякъде, където има "струпване на повече от две лица", без значение дали са на открито или закрито. 

 

Към статията във в. СЕГА

Страници

IvanM

Айде, и тоз го упрегнаха. 

Льо Клер

Ей изчаках се, кога и тоя ще даде дължимия бакшиш, като мазния Алибеков!

Hasta la vista

...и по график, утвърден от КРИБ и подписан от Домусчиев, нали?

Интервал

График, места и искания ;)

Сладур

Досега се чудих, но след тези протести твърдо ще гласувам за Бойко Борисов! Казах!

Forza NATO

Досега се чудих, но след тези протести твърдо ще гласувам за Бойко Борисов! Казах!

А ако протестите бяха други, щеше меко да гласуваш за ПП "Възраждане" навярно.

 

Камък ни падна от сърцето - бочковите ще си го подкрепят, разгеле!

Hasta la vista

Сладур, силно се бях притеснил за кого ли ще дадеш безценния си глас! Камък, голям колкото астероид, ми падна от сърцето след като разбрах, че г-н Борисов спечели още един горещ привърженик, който до сега се е лутал като слепец из политическата джунгла, но му е дошло просветлението и е станал човек! При това твърд като кремък! Е те това прави вярата във Вожда...

Доц.Трътлев

Машалла Сладур.

Yellow Jacket

И молба одобрена от гелосания, нали?

Ей, гелосаното, да те светна, резолюциите бяха "Не възразявам", да не земеш да резулираш "Одобрявам"?

blue_fish

Абе, тези от КРИБ що не станат работодатели например в Гърция, а? Да видим там колко са отворени, когато стачките блокират цялата страна!

Бонжуар

Мдам... Залезът и на този смешник наближава. Ще е жалко само за Крейзи форест. 

Yellow Jacket

"Личност без паре е лайно

лайно с паре е личност"

казал сърбинът.

Shintoabe new
снимка на Shintoabe new

👍

Forza NATO

 

ХилядНикът пак е на барикадата пред любимия делянко.

И понеже делянко е едричък, трябват повечко никове да го прикрият.

 

Иначе, за ШинтоАбе пояснявам, че има една лека, но решаваща разлика между домусчиев и баш домуса - Гела си няма ни прокуратура, ни половината съд. 

Гела го имат други, а не той - тях.

Паткан

Боклуците помислиха че като са махнали палатките са спечелили. Това ги накара да изпълзят от укритията си.

А този мазник ще се удави в собствената си алчност. Просто спрете да му работите.

Luckbox

Нека да видим кой е срещу протестите и да се замислим дали трябва да протестираме:

- мутрите от ГЕРБ

- мутрите от ОП

- КРИБ и мазняри като Домуса, собственик на една от най-големите медии в страната, заграбили и/или монополизирали цели сектори олигарси. 

- Гешев

- Делян Пеевски и лайняните му медии - отворете ПИК и вижте за какво иде реч там. 

- ДПС, феодалната партия, която дърпа конците в сянка, независимо дали на власт е БСП или ГЕРБ. 

- хора, на които протестиращите им пречат да стигат до домовете си с автомобил и да ходят на работа. Явно не им пречи мафията, която им бърка в директно в джоба от години, а им пречат протестиращите. Баси и логиката. Извинявайте за неудобството. 

И така, след като това са противниците на протеста, да протестираме или не? ОСТАВКА!

Интервал

Luckbox 👍
Все пак има и изключения, които видях във Варна. Аспарухов мост е единствената връзка между двете части на града и много хора, дори подкрепящи протестите, страдаха незаслужено и без право на избор. За останалото 👍

Интервал

Сръчко, тоест всички на протестите са организирани? Дали това, че протестиращите в огромната си част са работещи хора, които просто не могат да си позволят да не работят и затова не са толкова масови всеки път има някаква връзка? А работно време за протестите има ли, че да ги признаеш, или само след като бъде въведено такова от Домуса и назначената му организация?Странно, че предимно свинските медии насаждат определени хора за "водачи" на протестите, но сигурно и това няма значение.

Hasta la vista

За кои протести? За онези от 2013-та ли? Можеш да говориш колкото си искаш! Тях вече наистина ги няма, но сега сърбаме попарата им...Но явно нещо и с онези протести не беше у ред, щом професионалният революционер - протестер сега виси и в настоящите такива...За оня Глишев иде реч...

Yellow Jacket

На  18

Дали, а?

https://bstv.bg/news/vdigat-otnovo-palatki-v-triglnika-na-vlastta

 

Светозар

МВР вече възстанови нормалния корупционен ред в страната.

Хората хвърлят каскети, ушанки и ватенки от радост и пеят химна на Банкя: „Моя Банкя, ти си в нашите души“, а д-р Тодорова от Пазарджик си хвърли бастуна по един протестиращ, за да го арестува милицията по-лесно.

L_SD

Ам'чи как !

От край време Киро Таблетката е върл защитник на ГРЕБавите.

Знае, че много има да пише, ако / като  си отидат.

Освен това нали Домус ага трябва  да си върне жеста за 60-те ли 70-те ли милиона, които трябваше да плати на държавата като неустойка по договора за приватизация на БМФ. Тези милиони, за които преди време Далаверко проглуши света и после внезапно замълча.

Как ви се струва ? Не ви ли прилича на рекет този случай ?

Или  по-точно по нещо на  случая  Божков-Горанов ?

 

Минувача
снимка на Минувача

Фандъкова да определи място,някъде в Софийско поле. Могат спокойно да си разпъват палатките, да си пият биричките и торят терена.

Бонжуар

В БанкИ, например. 

жана д'арк
снимка на жана д'арк

да бъде издадена заповед за провеждане на протести на точно определени места

Колко типично за интелектуален титан като този! Да им сковат едни кошарки на протестиращите, те да влизат в тях мирно и кротко и да си протестират на воля, за да не нарушават на Домуса разкоша. И на милионери на случихме, а уж в демократични условия само умните били богати. Българите друго може и да не умеем, но пък колко ни бива да разбиваме митове, не е истина просто.

Доц.Трътлев

Ама поне на милиционери и мутри, преливащи от акъл случихме.  Дал господ. 😃

Seawarrior

Нека да отиде да го каже в Сърбия, Гърция или на жълтите жилетки в Париж. Ще му наврат и телевизията и отборчето отзад

Yellow Jacket

Палатките вече се разпъват от ранния следобед.

https://bstv.bg/news/vdigat-otnovo-palatki-v-triglnika-na-vlastta

Малко време им бе радостчицата на тролчетата.

Giacomo Grelli
снимка на Giacomo Grelli

Туй вече не е Кирчо Дънката.Туй е Гус'ин, Шеф на НЕЗНАМК'ВОСИ, футболен деятел и ехеее още колко работи.А, и близък, верен приятел!На Когото трябва!Такива хора, в нормална държава, с нормално общество, биха се ''реализирали'' единствено чрез една мотика на село и един ред картофи, дъъълъг до хоризонта.В същото село, един друг биха Го назначили единствено и само да пасе мисирките(фитките, пуйките).Срещу заплащане в кофи с мас.

ppipi7766

да бъде издадена заповед за провеждане на протести на точно определени места

,

А бележка от работодателя трябва ли?

 

Страници