Quantcast
Властта хвана тояга, насреща - чери домати | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

42 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Властта хвана тояга, насреща - чери домати

Протестната одисея срещу третото правителство на Бойко Борисов се намира в ключов момент. След коалиционния съвет и последвалата полицейска акция „Палатка” и слепите следва да са прогледнали, че властта няма намерение да напуска под никаква форма. Борисов и заместникът му Томислав Дончев демонстрират на думи колебливост, на практика обаче управлението показва агресия срещу журналисти и протестиращи,

 

невиждани в някои аспекти в демократичната ни история.

 

От тук нататък ще се разбере нещо важно за характера на самия протест – ако бъде много по-масов, енергичен, всенароден и излъчи естествени лидери (да, естествени!), ще олицетвори безвъзвратен и решен докрай обществен кипеж срещу мутрите; ако продължи както през по-голямата част от времето, ще си остане криейтив предизвикателство за творчески натури – какъв по-интересен плакат да напишат и с чери домати или пъдпъдъчи яйца да атакуват сградите. Чрез втория способ власт не се сваля.

Почти едномесечният вече ход на протестите премина през твърде любопитни завои. Мощният спонтанен гняв в началото изплаши Борисов и компания, те бяха неподготвени. Контрамитингът не свърши работа и за да изравни мача, премиерът разигра

 

сценката „Искам да сменя министри, но нямам желание”.

 

След протакане и два коалиционни съвета все пак се предприеха правителствени рокади, което поуспа демонстрантите. Те и без това непонятно защо решиха да пилеят енергия в малки протести на различни точки в столицата или чрез целодневно присъствие пред парламента, поемайки там щафетата от враговете на 5G и норвежката система. После палатките по кръстовищата и колоритните демонстрации на емигрантите създадоха нови неприятности на Борисов, което пък доведе да втори контрамитинг на ГЕРБ (този път в „София тех парк”). Проведе се и ново уж ключово коалиционно съвещание. Настана очакване поне за минимална промяна, защото Борисов рече, че все някак ще намери как да си тръгне; Дончев допусна оставка в края на септември... Но успоредно с това протестиращи бяха бити в „София тех парк”, пак там на журналисти бяха извивани ръце и хвърляни телефоните – премината бе нова линия на нормалност;  по тъмно пък полицията разчисти кръстовищата, с което бяха демонстрирани безцеремонност и показност. Така стана ясно, че словесните еквилибристики са били просто пореден опит за успиване. Налице е обратното -  

 

втвърдяване, тояга.

 

За капак Валери Симеонов съобщи, че никакво отстъпление не е обсъждано на коалиционния съвет. Заради всичко това е ключово наистина как ще продължи протестът. Времето е приятел на властта и неприятел на протестта -  ако нищо не се случи до 40-50 дни, влизаме в периода непосредствено до редовните избори и става безсмислено да са предсрочни. Управляващите предприемат тактиката "со кротце, со абракадабри, со малко кютек" именно заради надеждата за издържат краткото време до пролетта. 

Твърде любопитно е и какво в тези важни моменти (не)прави Негово Величество – решителният, смел, но и хуманен, загрижен за демокрацията безспорен лидер на Югоизточна Европа Бойко Борисов. Ами... - крие се! Коментар за боя в „София тех парк” няма от него, с нелепи обяснения се гърчат подчинените му. Именно Валери Симеонов бе натоварен да съобщи всичките вести от коалиционния съвет –  той да обира гнева, не Борисов. Но пък вицепремиерът го прави всеотдайно.  И пак не премиерът, а коалиционният съвет (колективна отговорност!) решил да се разтурят палатките.

 

Всички са натоварени да пазят светлия образ

 

на Негово Величество, защото, известно е, той е богатството на тази България, която те създадоха.

Впрочем, Симеонов заяви днес, че по-ранното изявление на Дончев за оставка през септември било плод на „притискане” от журналисти в телевизионно студио. Журналистите явно ще да са много страшни, защото трябваше управляващите политици да разпоредят на МВР да хване биячите от „София тех парк” –

 

полицията сама нямаше да се сети.

 

Управляващи политици трябваше да разпоредят проверка и при боя над Евгени Марчев – полицията сама няма сили да прочисти себе си от безпричинни насилници (с дружни усилия скандалът бе грижливо замазан). Очевидно живеем в много гадна черна комедия, в която главните герои дават всичко само и само публиката да обръгне.

Към статията във в. СЕГА

Страници

Forza NATO

От тук нататък ще се разбере нещо важно за характера на самия протест – ако бъде много по-масов, енергичен, всенароден и излъчи естествени лидери (да, естествени!)...

😂

 

Ете тук некъде статията и нейният афтор изгубиха съвсем естествено лидерството над интереса ми.

Rendeto

E какво имате против естествените лидери на протеста? 

Каубой
снимка на Каубой

Или са бедни хорица - знаете ли цената  на чери домати или пъдпъдъчи яйца @@@@. вероятно мъглата е покрила някой органи за рецепция. Омразата на вдигнатия червен юмрук ще си ХОДИ - там в Перловец канал и на боклука на Историята.

Антей

 

Всички ПРОМЕНИ за обществото във всяка демократична държава се постигат само и единствено на избори!

 

Кому са нужни предсрочни избори - 7 месеца преди редовните избори!

 

При същата неотложна цел, като днешната - протестите, недоволството можеха да ескалират преди една или преди две години!

 

Целия народ видя, че протестите постигнаха голям успех - помогнаха за решаване на забавени проблеми в обществото - държавата да подпомогне гражданите си. И ще се прави така с протести, докато има проблеми, които правителството не решава!

.....................

 

Журналистите са винаги на "топа", затова са и четвъртата власт!

 

:)

Satchi

На нас, на данъкоплатците са нужни избори сега, 7 месеца преди редовните. За 7 месеца тия още  колко ще откраднат от нашите пари, а и на Доган пристанището ще построят. 

Държавата подпомогнала гражданите си. Държавата сме ние, а подпомогнатите "граждани" с много милиони са също известни. 

Sergey Dimitrov

На всички са нужни тези предсрочни избори за да бъдат те проведени ЧЕСТНО.

Вече никой не си прави илюзии, че избори проведени от правителството на Борисов ще бъдат истински избори.

F16
снимка на F16

Алоо, дали са предсрочни или редовни, все са ИЗБОРИ.

Under_My_Thumb

F16, ти от Луната ли идваШ?

 

Ето гербаджийските методически указания, които бяха спуснати за изпълнение на местните координатори на ОПГ-то:

1) По схемата „Костинброд“ да се избере печатница, фабрикуваща празни изборни бюлетини и вече попълнени такива. Транспортирането на попълнените бюлетини се поема от доверени лица на ГЕРБ.

2) Препоръчително е в селата да се копира моделът „Галиче“ – по възможност в Секционните избирателни комисия протоколите за избор на кмет да се обработват от роднини на кандидатите.

3) В Районните избирателни комисии в София и големите градове да се прилага моделът „Зала Универсиада“ от 2011 г. – депутати от ГЕРБ да надзирават преброяването на бюлетините.

4) Творчески да се използва опитът на пловдивския кмет Иван Тотев, който на видеозапис от 2012 г. инструктира местната структура на ГЕРБ как изборните комисии правят невалидни 30 процента от бюлетините за други партии.

5) Да не се чистят избирателните списъци от т.нар. мъртви души (1,5 милиона) – вотът им е 100 процента резервиран за кандидатите на ГЕРБ.

6) Циганските гета са запазена територия на ГЕРБ. Изключения се правят само за ДПС и ОП, след съгласувателна процедура на национално ниво.

7) Избирателните комисии са алфата и омегата на изборния процес. Да се купуват цели избирателни комисии в малките населени места по актуализиран ценоразпис (5000 лева за шеф на комисия, 2000 – за редови член,1000 – за неграмотни)…

Forza NATO

Честит нов ник, Баги!

 

Няма да е лошо да пообновяваш чат-пат и опорните лъжи покрай ника.

Антей

 

Слаби мотиви, защо сега се вдигна протеста, колега Satchi! 

 

1. Точно това питам, ако неотложната цел е "краденето", защо не се състояха протестите - преди една или две години? Щетите от парите на нас данъкоплатците щяха да са по-малки!

 

2. Пристанище Доган ще си построи без значение кой управлява.

Милиони българи чуха на пресконференцията след втория тур на президентските избори на 06.11.2016 г., как председателят на ДПС - Мустафа Карадайъ обяви, че "избирателите на ДПС ще подкрепят независимият кандидат ген.Радев".

 

 

Антей

 

Умни човеко Sergey Dimitrov, 

 

за да се проведат изборите ЧЕСТНО, трябва да гласуват всички българи или поне 70-80%!

Тогава никой и с нищо НЕ може да прави манипулации.

 

А сега гласуващите са 30-40%. 

Но как да излязат българите да гласуват масово. 

Ами просто е - когато имат насреща ДОБРИ ИДЕИ, които им предлага добър харизматичен лидер.

Няма нито едното, нито другото. 

И се прилага тактиката - "стани да седна" с малко дим за пред публиката.

 

Правителството на Борисов проведе два избора:

- за президент и спечели подкрепеният от БСП,  отличен летец ас ген.Радев.

- за евроизборите, където благодарение на разкритията на Елена Йончева (от гражданската квота), БСП спечели 5 мандата, толкова ли бяха!

 

Тъй че идеите правят промените и честните избори, защото привличат милиони избиратели!

А не служебните правителства.

Съгласен?!

 

:) ❤️

 

 

 

Forza NATO

познавайки чорапа от преди знам...

Така кажи, бе, старшинка - и ти ли си фуражка?!

Затова ли мразиш толкова себеподобния зелен чорап?

 

Преди да станеш милионер от завиване на маслини в станиол, разбира се.

Хумангоид

Кво си мислите бе - че някъде в народните дълбини чакат няколко Робеспиерци и Маратци да им дойде времето? Няма! Вместо това най-много да изпълзят Йоло Денев, Спас от Кочериново, Динко от Ямбол и Росен Миленов от ДАНС. Няма да стане без Нинова, Слави, Мая, па го "яхат" колкото щат тоя протест. Нали сетне ще правим избори?

Абе... като стана дума за него - как така Росен Миленов никакъв не се види? Да не са си го прибрали обратно?

Rendeto

Е, Корнелия, Слави, Мая, Христо,  - не са ли това естествените лидери на протеста, рамо до рамо с Бабикян, Минеков, Хаджигенов и всички заедно в подкрепа на Румен Радев?

А, забравих да добавя - Боец и Божков - не са ли и те от естествените лидери на протеста, че сега да си търсим нови?

Бонжуар

Време е за тенджерите и тиганите. В подкрепа на кръчмарите, разбира се... 💣💥

Толупий няма полезен ход. 

Очакваната Му агония и резил започна и няма спиране. 

 

randevu

Искам да сменя министри, но нямам желание

Баш.и таман. 

Азбукарче

Ако ГЕРБ организират и проведат редовните избори, отново няма да повярвам в тяхната честност. И на изборите, и на ГЕРБ.

Сръчко

Всеки има право да вярва в каквото си иска.

Някои вярват в дядо боже, други пък в идеите на Ленин.

Sergey Dimitrov

Сръчко,

Демокрацията работи когато има ДОВЕРИЕ.

Загуби ли се доверието - няма демокрация и Ленин става единствената алтернатива.

F16
снимка на F16

А такива като тебе вярват на един прононсиран лъжец.

Сръчко

От тук нататък ще се разбере нещо важно за характера на самия протест – ако бъде много по-масов, енергичен, всенароден и излъчи естествени лидери (да, естествени!), ще олицетвори безвъзвратен и решен докрай обществен кипеж срещу мутрите; ако продължи както през по-голямата част от времето, ще си остане криейтив предизвикателство за творчески натури – какъв по-интересен плакат да напишат и с чери домати или пъдпъдъчи яйца да атакуват сградите. Чрез втория способ власт не се сваля.

 Няма да е по-масов, енергичен и всенароден. 

Отровното трио, Копейкин, Манолова и оня от Боец компрометираха протеста, който беще спонтанен първите два дни.

След това започна режисурата,нескопосана и отблъскваща.

 

Минувача
снимка на Минувача

Фалшива е тезата, че протестите нямат предводител. Защо пропускате Черепа и Радев, които говорят с един език?!

F16
снимка на F16

За лекуване на обсесиите си се обърни към психиатър. Форумът не може да ти помогне.

Стоф

Сега отново лъже. Къде ги видяхте тези биячи на герб сбирката? На видео записите се виждат нахалстващи, промъкващи се непоканени хора, оказващи физическа съпротива на охраната, която реагира единствено реципрочно. Тъй наречената опозиция изглежда много по-лош вариант от герб. И как не, от бсп друго не може да се чака.

F16
снимка на F16

Иди на очен лекар.

Under_My_Thumb

EUROмутрата  дон EUROлеоне: „Готов съм да си тръгна, но съм поел ангажимент”

 

В предаването на БСТВ "ДИСКУСИОНЕН КЛУБ" с водещ Велизар Енчев (31.07.2020) с КАЛИН ТОДОРОВ, ПИСАТЕЛ (https://bstv.bg/news/diskusionen-klub-s-vodeshch-velizar-enchev-31-07-2020-gost-kalin-todorov-pisatel), гостът каза, че според кулоарна информация от високите масонски ложи кукловодите МУ са взели три решения:

  •  - Никакво служебно правителство;
  •  - Недопускане падането на главата на гешев;
  •   - Ще държим борисов още един месец.
д-рХ

Кому са нужни предсрочни избори - 7 месеца преди

Само на тези, които си въобразяват, че мафията фалшифицира изборите, ВСЕКИ път.

При всичкото грабене, което е възможно САМО ако са на власт,

ти нали не си представяш, че те ей така безучастно и честно, седят и тръпнат на изборите - дали аджеба ще ги изберат пак, или реката от подаръци ще секне...

В перфектност са разработени технологиите за измама при всякакви конкурси и обществени поръчки,

но специално изборите ТЕ, МАФИЯТА, ще ги оставят ЧЕСТНИ.

Ама може ли такава наивност?

Zavinagi CSKAR
снимка на Zavinagi CSKAR

...аз очаквах да има атака рано сутрин, защото той е чел през живота си книгата "Винету"...а както добре знаем от индианските книги индианците нападат малко преди изгрев слънце...

 

....атаките върху палатковите лагери са направени точно като по индиански наръчник...преди зазоряване когато "врагът" е най-малко подготвен...

Forza NATO

👍

vasilevil

Така са действали и фашагите на хитлер.

Страници