Quantcast
Бюрото за защита на Гешев набъбва с нови служители | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

36 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Бюрото за защита на Гешев набъбва с нови служители

Бюрото за защита при главния прокурор, чиито служители охраняват Иван Гешев и други магистрати, увеличава своята численост. Това реши Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет преди съдебните кадровици да излязат в лятна ваканция. С решението се разкриват 12 нови щатни бройки за гардове в Бюрото.

Необходимостта за увеличаване на щата е обяснена с нарастващия обем работа по организацията и осъществяването на специална защита. Всъщност, от началото на годината Бюрото стана по-значимо за прокуратурата, след като се превърна в нещо като втора Национална служба за охрана. През април главният прокурор се отказа от услугите на НСО заради разследването на убийството на Станка Марангозова и събраните доказателства, че организатор на изпълнението на мократа поръчка е действащ служител на службата, а охраната на Гешев се пое именно от Бюрото за защита

В същото време тежковъоръжени мъже от структурата на прокуратурата участват във всяка по-шумна акция на държавното обвинение. Те бяха най-отпред при ареста на бившия зам.-екоминистър Красимир Живков, който стана обвиняем по делото срещу братята Пламен и Атанас Бобокови за организирана престъпна група. Същите охранители участваха и в спецакцията в президенството, когато бяха претърсени няколко кабинета, а служителите на Бюрото бяха видяни да изнасят папки с документи. Твърди се, че освен за гардове, те се използват и за поемни лица.

Че Иван Гешев има по-специално отношение към Бюрото за защита при главния прокурор личи и от наскоро обявената обществената поръчка за нови луксозни автомобили. Структурата ще се обзаведе с 11 джипове и коли за близо 1 млн. лв. без ДДС, като два от високопроходими автомобила Volkswagen Touareg са с мощност от 421 к.с.

Бюрото укрепва кадрово и материално още от 2014 г., откакто премина на пряко управление на главния прокурор. Въпреки че то беше създадено през 2008 г. основно за охрана на свидетели по наказателни дела, днес тази дейност по-скоро остава на заден план за сметка на осигуряването на сигурността на магистрати. В годишния доклад за 2019 г. на прокуратурата пише, че Бюрото е обезпечило сигурността на 27 лица по 14 дела. 10 от лицата са били в чужбина. Към 31 декември 2019 г. структурата пази 20 лица по 10 дела за защита, от които на територията на чужди държави пребивават 8 защитени лица по 4 дела за защита. Като лична физическа охрана Бюрото е работило за 7 лица по 4 дела.

ЗАКОНЪТ

Законът за защита на лица, застрашени във връзка с наказателно производство казва, че Бюрото е самостоятелна организационна структура при главния прокурор. Главният прокурор назначава директора и служителите в него и ръководи пряко тази структура.

Освен всичко Бюрото довежда принудително лица до орган на съдебната власт, когато това е разпоредено от главния прокурор и охранява и обезпечава провеждането на действия по разследването, когато това е разпоредено от главния прокурор.
Бюрото по защита не може да разгласява информацията, която му е известна във връзка с изпълнението на специалната защита освен с разрешение на главния прокурор. 

Към статията във в. СЕГА

Страници

Бонжуар

Пурко взе да се изживява като Химлер. Това не му вещае добър край... 

Бонжуар

По-важното е как ще излезе. Отвън на светофара висеше едно напомняне за опичане на акъл. При наличност на такъв, разбира се. 

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

Това бюро съществува незаконно. Прокурорската колегия не може да създава такива бюра. Всяка въоръжена структура се утвърждава от НС. Ако има такова, трябва да се ръководи от министертво на правосъдието. Освен това е видно, че се използва незаконно.

Льо Клер

Г-н Каренин, пардон Керенски, събира войска. Да не нападне президенттвото или Бастилията (само да не я сбърка с базилика).

ЛАФЪРДИЕВ

Та по кое дело Каскет Каренин е защитен свидетел. Та да го "пази" таз структура.. По закон не може да се ползва ПРЕТОРИАНСКА ГВАРДИЯ в България..

А иначе виждаме - Каскета УЖ работи. В момента си осигурява автомобили за 1 000 000 лева. Само дето някои детайли… Из интернет: „Печели единственият допуснат участник – вносителят на Volkswagen с модел Touareg с мощност 421 к.с. и цена от 202 626 лв. с ДДС за брой. Отварям ценовата листа на сайта на Volkswagen, валидна от 13 юли. В нея Touareg с много високо ниво на оборудване е 164 544 лв. със същия V8 дизелов двигател с 421 к.с. и естествено с дословно изброените (дума по дума) въздушно окачване и автоматично регулиране на нивото“…

Кой ЩЕ РАЗСЛЕДВА ДАЛАВЕРИТЕ НА Каскет Каренин?

Да, официално това може да направи ВСЕКИ прокурор. И пак официално – всеки висшестоящ прокурор може да спре разследване на подчинен.

Тъпо, гешевско...

Ама нъл требе да се изравни с Баце.. Няма само той да ходи на воаяжи и инспекции с кавалкада ЖИПКИ.. Трябва и каскетчето да му напомня, че неговия каскет е по-важен.. В територията им..

А и показността на едни момченца от 90 години - дали фира някой от тях отдавна, требе на тулупите да се напомня..

Та тъй ша бъде.. Докат преторианските им гвардии не са цункат на някое кръстовище, или подпукат ала Белите брези.. Доказвайки си кой шеф е по-важен..

ЛАФЪРДИЕВ

Сайта на VW - 164 544  лв -   " Всички посочени цени са необвързващо препоръчителни, некартелни и ориентировъчни цени, включващи 20 % ДДС и транспортни разходи. Всички бонуси или рабати са необвързващо препоръчителни, некартелни и ориентировъчни отстъпки с включен ДДС."

nafta

https://stock.volkswagen.bg/sl-bg/bg_BG_VW/V/detail/V20190189847BG?carIds=V20190189847BG&carIds=V20190190059BG&carIds=V20190189067BG&carIds=V20200191131BG&carIds=V20190189753BG&carIds=V20190189851BG&carIds=V20200191132BG&carIds=V20180186176BG&carIds=V20200190610BG&carIds=V20190189849BG&carIds=V20190189074BG

 

Наличен автомобил на склад. Бял.

ЛАФЪРДИЕВ

file:///C:/Users/PC/Downloads/touareg-mj21-price-list-13072020%20(1).pdf

 

Ценова листа • Обрудване • Технически данни Моделна година 2021

ЛАФЪРДИЕВ

Освен по 20 хиляди на бройка да са турнати отгоре за специалните номера - "Прокурватура 1" и "Прокурватура 2"..

woogie

Докато има метежници, които искат срутването на държавата, ще има и служби, които ще им се противопоставят. Докато има президентска институция, която работи в угода на Кремъл и иска да замени еврочленството ни с евразийски диктат, ще има и институции, които ще пазят нашата независимост. Докато една шепа хора, хранени и оборудвани от престъпни и противодържавни елементи, пречи на на няколко милиона българи да живеят, работят  и почиват нормално, ще има хора, които ще  пазят техните права. Метежът, иницииран от Радев и компания се провали. Което ги вбеси и озлоби.

ЛАФЪРДИЕВ

15,06,2020 -  Цветанов удря: Борисов и Томислав Дончев са зависими от Русия

 31, 07,2020 - Цветанов: По-добре предсрочен вот, отколкото агония до пролетта.

 

Абонирания за президентските закуски в САЩ дали не знае по-добре от теб - КОЙ СЕ Е ПОСТАВИЛ В ЗАВИСИМОСТ НА РУСИЯ и ОТКОГА..

ДЯНКОФФФ чий министър беше? Къде се скри Цункащия Джиджи като го изгониха от правителството - в Москва.. В борда на чия банка? Тази банка не беше ли спонсор на отбора на народа, а Баце ходеше да люпи семки на Герена? Кой осигури ГАЗПРОМ за спонсор на отборчето им през 2012-та...

Та кой казваш, че се е вбесил и озлобил? Дали не е Козяк?

Льо Клер

woogie, ще се обадя на 112. Още малко трябва да издържиш! Идва помощ! 🚑🚑

Satchi

"метежници, противодържавни елементи" - толкова по руски и комунистически звучи ⭐️! Браво wooggie,  добре са те възпитали в държавата, управлявана от Кремъл.

 

Бонжуар

Докато има Герберюгенд за пламенна възхвала и защита на Фюрера, ще има и Гештапо. После "цветът на нацията" ще увехне и увисне като суджук в арнаутско кандърмакьоше.

А междувременно от Мюнхен пристигат тревожни депеши, че жълтиците свършват. 🐑💨

Michael
снимка на Michael

woogie, хайде не се прави на тъп, всички знаят че човека на Кремъл живее в сараите си в Росенец. Срамно е да има хора на Кремъл и хора на Вашингтон в България и само продажнците си представят света като хора на тия и хора на ония, не слушай тая песен, че току вземеш да си тръснеш таковото на някоя сергия и да си бучнеш на една пръчка цена. Не се говори много за човек на Пекин - може да е свободна позицията.

радо_сарбов

👍

Жозефа
снимка на Жозефа

Докато има метежници, които искат срутването на държавата, 

Ремонт на държавата искат хората. Ремонт!

И научете що е то метеж, по дяволите. Метеж е въоръжената съпротива. Въоръжена!  😃

 

Докато има президентска институция, която работи в угода на Кремъл и иска да замени еврочленството ни с евразийски диктат,

Отчаяно и вероятно затова толкова безочливо лъготене. 😃

 

Докато една шепа хора, хранени и оборудвани от престъпни и противодържавни елементи,

Същата отчаяна работа. 😃

Няколкото милиона българи гледат. И над 66% подкрепят протестиращите.  И това е според благосклонната към управляващите агенция, която колкото и лукави въпроси да е задала, не е в състояние да замаже истината.

 

Метежът, иницииран от Радев и компания се провали. Което ги вбеси и озлоби.

 

Като гледам как господин Борисов панически, а оттам хаотично, мята пачки в разни посоки, протестът не се е провалил, а бясната злоба се чува в записите на същия господин. 🚬

 

Абе що не измислите нещо по-достоверно. Тези щуротии не ви вършат работа. 😃

 

 

 

 

nafta

а бясната злоба се чува в записите на същия господин.

Само с уточнението, че бясната злоба на въпросния господин е отпреди няколко години.

воденичарЯТ

Гугъл превод на случая с личната охрана на кардинал Ришельо:

 

Гвардия кардинал Ришельо

През 1629 г., след като братът на кардинала бил убит в дуел, Луи XIII от неговите настойници връчил на верния си помощник петдесет монтирани стрелци с аркебус. За тях Ришельо добави още тридесет. Така се появили първите кардинални пазачи. Формата им се състоеше от червена мантия (цвета на кардинала), която се шиеше от четири части. Тя може да бъде закрепена или износена. Преди вас модерна реконструкция на костюма, направени във Франция.

Бял кръст беше пришит на гърдите и гърба, който се състоеше от равностранени напречни греди. Главата беше покрита с широкопола шапка с бял перо султан. На краката бяха високи ботуши. Така изглеждаха пазачите на кардинал Ришельо, който го придружаваше навсякъде. Те бяха с него през цялото време. Във всички дворци на кардинала имаше място за техния водач, капитана.

Растеж на отчуждението

Пет години по-късно броят на охраната се е увеличил четирикратно. Сто и двадесет мъже направиха лека кавалерия, стотици мъже, а още сто бяха пеша. До 1642 г. бяха наети още стотици охранители. Общо имаше 420 души, почти три пъти по-големи от компанията на краля, която се състоеше от сто и петдесет мускетари. Не беше лесно да влезеш в отряда, където служеха стражите на кардинала. Това изискваше препоръка на човек, който Ришельо знаеше добре и беше твърдо убеден в лоялността на жалбоподателя. Предполагаше се, че е и зрял, опитен човек на възраст поне 25 години, който е служил в армията най-малко 3 години. Обикновено отрядът се попълваше с жителите на Бретан. Тази област имаше мотото: "Смъртта е по-добра от срам". Гвардейските кардинали първоначално бяха възпитани като хора на честта и смелостта. Те бяха обучени не само за лична защита на Негово величество, но и като бъдещи военноморски офицери, тъй като могъщият министър по всякакъв начин се опита да действа за благото на Франция.

Платежни гвардейци

Херцогът редовно плащал на служителите си висока заплата, която надвишавала плащането на мускетарите на краля. Той също така, за своя сметка, произвежда оборудването на своите пазачи. Това, заедно с конете, беше значително количество.

wreckage
снимка на wreckage

петдесет монтирани стрелци с аркебус

монтирани, а? 

 

Като Кралската Канадска Монтирана Полиция? 😂

жана д'арк
снимка на жана д'арк

Възможността Бюрото по защита да охранява освен лицата, застрашени във връзка с наказателно производство, но и прокурори, е направена с добавяне на една нова т. 4 в чл. 14, ал. 3 от закона. Измененията и допълненията са обнародвани в ДВ бр. 11/2020 г. Гешев встъпи в длъжност на 18.12.2019 г., а промяната в закона е обнародвана през месец февруари 2020 г. Значи акцията срещу президента и НСО е била предвидена няколко месеца преди да стане факт. Гешев се окопава и еманципира от държавата и нейните органи, създавайки паралелни структури на свое подчинение. Интересно защо опозицията не вдигна шум около тези скандални допълнения в закона, не съм чула и президентът да наложи вето върху законопроекта. Бйрото за защита на свидетелите следваше да бъде специализирано звено към НСО, а не да се създава служба за охрана на подчинение на главния прокурор, който съгласно законовите си правомощия не следва да се занимава с охрана и нейната организация. Що за кочина е това? Протестите не трябва да спират и след падането на шайката от власт, те трябва да продължат докато всички виновници не бъдат привлечени към наказателна отговорност в публични процеси, които да се излъчват по националната телевизия. А първата работа на новото Народно събрание е спешен ремонт на герберското законодателство. 

Беден Бохем
снимка на Беден Бохем

Вместо ремонт, директна отмяна.

Нямат един читав закон, само лобистки промени с цел узаконяване на кражбите.

☺️

geni1

Бърза кола ти трябва когато искаш бързо да напуснеш определено място.

 

За какво са му на гешев бързи коли когато хората от цяла България ще го търсят да го бият ?

Жозефа
снимка на Жозефа

Само с уточнението, че бясната злоба на въпросния господин е отпреди няколко години.

 

О, да. Още преди няколко години. Не ща да си представя какво бълва сега. 😄

А фактът, че от години близкото му обкръжение го записва, означава само едно - служили са му с отвращение, застраховали са се за неизбежното и знаят по-добре от всички нас, че то е съвсем близо. 🚬

Бонжуар

Какво ли прави хер Цецоу? Да не би да щудира биографията на Хес?

Какво ли е кръвното на Фюрера днес? 😁

Звън®
снимка на Звън®

До края на септември предстои да бъде създаден нов отдел на Главната прокуратура - Бюро кошаревски свидетели. За нуждите на новото попълнение вече е обявена обществена поръчка за доставка на 40 каскета с изкуствен интелект.

Purple__Haze

👍

марк

 

 

 

                                  Пропаднала държава е , щом всеки видял се с власт си организира лични шпиц команди и тотон макути . Отделно съдилища и прокуратурки .

emo1971

Мисля, че е възможно да е много погрешно, да ги разглеждаме тия като някакви си обикновени пандури. Ще си позволя да обясня, какво точно имам предвид, чрез описаниято на една, чисто хипотетична ситуация... 

Доверен човек на Сокола например (знам от приятели примерно, че дори синът му, заобиколен от "весела" компания яки момчета, се подвизава из южна Италия... където са го виждали неколкократно, в различни луксозни хотели), натъпква контейнер с контрабанда... и го изпраща, да речем към пристанище Варна. Естествено е немислимо, Соколът сам да отиде и да го освободи въпросния контейнер от митницата. Кого ли би изпратил обаче, да го замести в подобна ситуация? Някой от напористите си партийни функционери ли!?! Ми съмнявам се дълбоко, и то не само по причина, че мнозина от тях все още, допускат правописни грешки, дори когато изписват и собственото си име. Там все пак има и добре образовани хора, за които подобна задача, не би представлявала кой знае какво предизвикателство. Въпросът е в друго- би ли имал някой подобен, необходимия авторитет и респект... за да я свърши работата гарантирано на 100% без никакви проблеми? Относно офицер от НСО обаче, има ли смисъл да поставяме изобщо подбен въпрос? Само с картата му завряна в лицата на митничарите, подобен би се справил със задачата, да не минава въпросния контейнер през никаква митническа проверка и контрол и... да бъде освободен напълно безпроблемно... дори без да плаща рушвет на дежурната смяна. Това разбира се е само хипотеза, а такива могат да се съставят и за редица други ситуации... свързани с какво ли не... ако щете дори с наркотици. При положение обаче, че дори и 10-на процента от такива хипотези имат нещо общо с действителността, това би означавало, че тия уж обикновени пандури, са в много по-голяма степен нещо като т.нар. "лейтенанти", в структурите на Коза Ностра. И точно поради туй, изглежда СЕГА, когато вече благодарение на Христо Иванов стана невъзможно, те да са хем от НСО, хем и постоянно да са под ръка, а и под прекия контрол на Сокола... явно ги прехвърлят вкупом... към служба за охрана, даваща им примерно нови служебни карти, за които дори се очаква да имат още по-силно респектиращ ефект, като при това са под прекия контрол на човек, за когото от ден на ден става все по-ясно, че е абсолютно безприкословно лоялен на дебелото момче... т.е. все едно отново и на Сокола...

vasilevil

Има ли още ново приети талибани с бради?

Страници